Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

2018 року масові акції протесту проти примусової вакцинації пройдуть одночасно у декількох європейських країнах

Категорія:

Рухи, які чинять опір обов'язковим вакцинаціям, починають координувати свою діяльність поза межами своїх держав. Асоціація Stop NOP вже цього року організовує протест проти примусових щеплень у Польщі. Акція фінансується з власних фондів. Це вже не дії окремих батьків. Це активна організація, яка пробивається до засобів масової інформації та у середовище політиків.

Асоціація Stop NOP хоче організувати протести проти примусової вакцинації у 2018 році, повідомляє польське видання "Dziennik Gazeta Prawna". 

Допомогти організації можуть скептичні до вакцинації рухи з Франції, Швеції, Великобританії чи Італії.

Згідно з висновками газети, організації такого типу говорять про організацію масових акцій протесту проти примусу вакцинації в декількох країнах одночасно. Виступи відбудуться в червні 2018 року.

Ефект від подібних рухів вже видно. В Італії вдалося обмежити розширення списку обов'язкових щеплень, які планувалися урядом під приводом повернення інфекційних хвороб.

Список, який складався з чотирьох вакцинацій, повинен був розширитися до 12. У результаті протестів кількість щеплень скоротилася до 10, крім того відкликано припис, що обмежував права батьків відмовлятися від щеплень і обмежував доступ до шкіл їхнім дітям. Проте залишилося покарання (500 євро) за кожну відмову від щеплень (новітня форма державного рекету. - НО).

У свою чергу, в Данії, Фінляндії та Швеції цього року були спроби запровадити обов'язкові щеплення, але під тиском анти-вакційних настроїв вони були вилучені.

Рухи, які чинять опір обов'язковим вакцинаціям, починають координувати свою діяльність поза межами своїх держав. Асоціація Stop NOP вже цього року організовує протест проти примусових щеплень у Польщі. Акція фінансується з власних фондів.

Як ми неофіційно дізналися, повідомляє "Dziennik Gazeta Prawna", в 2018 році організація хоче вийти за межі польських кордонів з подібним протестом. І в цьому їй можуть допомогти подібні рухи з Франції, Швеції, Великобританії чи Італії, які скептично налаштовані до вакцинації.

Активісти заприсяглися, що їхня  мета – не проти вакцинації, а за скасування примусових щеплень і створення ефективної системи реєстрації побічних реакцій вакцинації, а також створення фонду для сімей, які постраждали від ускладнень вакцинації.

Згідно з нашими висновками, організації цього типу говорять про організацію масових протестів проти примусу вакцинації в декількох країнах одночасно. Виступи відбудуться в червні. Stop NOP на своєму веб-сайті заохочує симпатиків шукати закордонні контакти з однодумцями самостійно.

Ефект від подібних рухів вже видно. В Італії вдалося обмежити розширення списку примусових щеплень. У Данії, Фінляндії та Швеції цього року були спроби запровадити обов'язкові щеплення, але під тиском анти-вакційних настроїв вони були вилучені.

Наслідки вже помітні. Як ми нещодавно писали, повідомляє польське видання, кількість людей, які відмовляються від вакцинації в Польщі, ніколи не була такою високою. У першій половині 2017 року таких було майже 26 тисяч, тоді як кілька років тому кількість відмов не перевищувала тисячі.

Експерти не сумніваються: це вже не дії окремих батьків, це вже активна організація, яка пробивається до засобів масової інформації та у середовище політиків.

Організація також надає прихильникам інструменти для боротьби. На веб-сторінці Stop NOP ви можете знайти поради, як відмовитись від вакцинації або що робити, якщо ви отримаєте штраф за невакцинацію. Працюють спеціалізовані юридичні фірми, які надсилають звернення "на штраф за примус до вакцинації". Розвивається чорний ринок за неправдивими медичними сертифікатами, що відкладають вакцинацію. За діючими правилами їх можна відкласти, якщо є медичні причини.

Анти-вакційні рухи мають довгу історію. Однак вони ніколи не були такими популярними, як сьогодні. Це можна побачити навіть після аналізу Google Trends. У відповідь в Німеччині та Італії були запроваджені санкції за відсутність вакцинацій, зокрема, у формі ускладнення в доступі до шкіл та дитячих садків.

Переклад з польської мій, О.К.

Наші інтереси: 

Знання і усвідомлення небезпеки широкої вакцинації поширюються, набирає обертів громадський опір проти примусової вакцинації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую.Оленко!Примушу дочку і внучку прочитати цю статтю!

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую.Оленко!Примушу дочку і внучку прочитати цю статтю!