Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 58
  • Переглядів: 66

"Успіх вимагає тонн самодисципліни", – Брайан Трейсі

Тільки вміння відбирати найважливіші завдання, починати їх, а тоді зосереджено працювати лише над ними аж до завершення є ключем до високого рівня виконання й особистої продуктивності.

Будь-якому великому досягненню людської цивілізації передував довгий період важкої зосередженої праці, доки робота не була виконана. 

ЯКЩО ВИ ПОЧАЛИ, НЕ СПИНЯЙТЕСЬ

Виконувати завдання по одному означає почати роботу й продовжувати працювати до виконання на 100 %. Ви спонукаєте себе до термінової роботи, повторюючи: «Повертайся до роботи!», коли відчуваєте непереборне бажання зупинитись або зайнятись чимось іншим.

Зосереджуючись на єдиному, найважливішому завданні, ви можете на 50 % скоротити час, потрібний на його виконання.

За приблизними підрахунками, спроби розпочати, а тоді припинити виконання завдання збільшують час виконання майже на 500 %. Щоразу повертаючись до виконання завдання, ви мусите згадувати, на чому зупинились і що ще вам слід зробити. А ще вам доведеться знову подолати інерцію та продовжити рух уперед. Знову доведеться шукати рушійну силу і продуктивний робочий ритм.

Однак якщо ви спочатку ретельно підготуєтесь і лише тоді почнете, не зупиняючись, не відкладаючи роботу, доки її не буде зроблено, ви отримаєте енергію, ентузіазм та мотивацію. Ви працюєте все краще й краще, стаєте більш продуктивним. Працюєте швидше й ефективніше.

НЕ МАРНУЙТЕ ЧАСУ

Правда і те, що якщо ви визначились із кількістю завдань, то виконання всього іншого є відносною втратою часу. Будь-яка інша діяльність не така важлива й потрібна, як обране завдання, яке ґрунтується на ваших пріоритетах.

Що більше ви дисциплінуєте себе працювати нон-стоп над єдиним обраним завданням, то більшим є ваш прогрес на «графіку ефективності». Ви виконуєте більше якісної роботи за менший проміжок часу. Проте зупиняючи роботу, ви руйнуєте цей цикл і опускаєтесь на графіку вниз, де кожна частина завдання складніша й вимагає більшого часу.

САМОДИСЦИПЛІНА Є ВИЗНАЧАЛЬНОЮ

Елберт Габбард визначав самодисципліну як «здатність змусити себе робити те, що слід, коли це необхідно, незалежно від того, чи хочете ви цього».

Зрештою, успіх вимагає тонн дисципліни. Самодисципліна, самовдосконалення й самоконтроль — ось основні будівельні блоки характеру та високого рівня виконання.

Починаючи виконувати пріоритетне завдання і продовжуючи роботу над ним, доки воно не буде завершене на 100 %, ви по-справжньому перевіряєте ваш характер, силу волі та рішучість.

Наполегливість — це самодисципліна в дії.

У мене для вас хороша новина: що більше ви дисциплінуєте себе неухильно працювати над головним завданням, то більше любите й поважаєте себе, вищою є ваша самооцінка. І навпаки: що більше ви любите й поважаєте себе, то легше вам дисциплінувати себе працювати ще більше.

Зосереджуючись чітко й упевнено на одному завданні до повної його готовності, ви насправді гартуєте і формуєте свій характер. Ви стаєте неперевершеною людиною.
Ви почуваєте себе сильнішим, більш компетентним і впевненим, а отже, щасливішим. Почуваєтесь потужнішим та продуктивнішим.

І нарешті, ви відчуваєте, що можете поставити собі мету й досягти її. Відтепер ви — володар власної долі.

Ви ставите себе на висхідну спіраль професійної ефективності, де ваше майбутнє абсолютно гарантоване. І ключем до всього цього стає ваше визначення найціннішого та найважливішого завдання, яке ви можете виконати в певний момент!

Домашнє завдання:

1. Дійте! Сьогодні ж прийміть рішення обрати найважливіше завдання чи проект, який ви можете виконати, і негайно беріться за його втілення.

2. Розпочавши роботу над найважливішим завданням, дисциплінуйте себе продовжувати його виконувати аж до стовідсоткової готовності. Нехай для вас це буде перевіркою, чи є ви насправді людиною, яка приймає рішення завершити щось і працює до кінця.

Якщо вже розпочали, не зупиняйтесь, доки не завершите роботу.

 

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі "Зроби це зараз. 21 спосіб зробити більше за менший час".

Попередня стаття: Спіймати кураж і перемогти, або Відчуття крайньої необхідності у справі досягнення успіху

Читайте також першу статтю з циклу: "Чітко визначена мета – це паливо в печі досягнення", – Брайан Трейсі

Наші інтереси: 

Технологія успіху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже розумний чоловік, цей Браян Трейсі. Всі його поради - в точку!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже розумний чоловік, цей Браян Трейсі. Всі його поради - в точку!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!