Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спецоперація з броньовиками і гелікоптерами на Закарпатті. Контрабанді - стоп?

Категорія:

На Закарпатті силовики проводять масштабну спецоперацію з протидії контрабанді. Про це йдеться в повідомленні ДПСУ на офіційному сайті. Вказується, що до спецоперації долучено підрозділи МВС України та військової прокуратури.

У повідомленні йдеться:

"Основна мета – нанесення суттєвого удару по організаторах незаконної діяльності на державному кордоні України. До операції залучена прикордонна техніка, у тому числі броньована, та прикордонна авіація... На цей час обшуки тривають у десятках приміщень, зокрема приватних осіб, які причетні до протиправної діяльності"

Координує спецоперацію військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк, який заявив, що наразі проводяться в рамках розслідування кримінального провадження понад 100 обшуків з метою документування протиправної діяльності організованої групи.

За його словами, ця група "причетна до незаконного відчуження земель прикордонної смуги, а також займалася організацією протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів як на території України, так і за її межами з використанням цих земельних ділянок, які були наближені до прикордонної смуги".

Сенюк також повідомив, що до спецоперації на Закарпатті залучено більше ніж 300 як прокурорсько-слідчих працівників, так і оперативних підрозділів, а також близько 70 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Сенюк повідомив, що слідчі дії наразі тривають. Є вже певні результати: вилучили значні обсяги особливо небезпечного наркотичного засобу в одного з фігурантів.

Також видання пише, що силовики затримали та оголосили підозру керівнику Берегівського районного відділу Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.

Водночас, близько сьомої години ранку до санаторію "Карпати", що під Мукачевом, увірвалися спецпризначенці в камуфляжі та зі зброєю, які затримали одного з відпочиваючих.

Як інформує видання, ним є Горват Аттіла, більш відомий за прізвиськом "Докі". Саме він є організатором так званого "приватного кордону" на Закарпатті вздовж лінії кордону з Угорщиною, куди контрабандою переправлялося все на світі – від цигарок до наркотиків". Крім того, наразі в рідному селі контрабандиста – Велика Бийгань – йдуть слідчі дії та обшуки. За попередньою інформацією, вилучено велику кількість наркотиків.

Приблизно з 8 години ранку, протягом двох годин, над Мукачевом та його околицями кружляв вертоліт прикордонної служби, з якого здійснювалася координація всієї операції. Операція здійснювалася в умовах засекреченості, а тому навіть самі прикордонники з числа спецназу не володіли інформацією, де саме вони будуть діяти.

Станом на тепер відомо, що затримано більше 20 осіб, вилучено велику кількість грошей, тютюнових виробів, підроблених  документів, паспортів іноземних держав, які свідчать про подвійне громадянство затриманих осіб.

Очевидці повідомляють, що вертоліт прикордонників зараз перебуває в аеропорту Ужгорода і, за інсайдерською інформацією, найближчим часом аналогічні заходи розпочнуться поблизу Ужгорода.

 

Наші інтереси: 

Навести порядок на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Як і у нас, угорський криміналітет тісно пов'язаний з певними політичними силами, що мають своїх "народних обранців" парламенті. Таким чином відбувається і очищення...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

НАРЕШТІ!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудово! Серед іншого, це удар по підривній діяльності проугорського криміналітету.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Як і у нас, угорський криміналітет тісно пов'язаний з певними політичними силами, що мають своїх "народних обранців" парламенті. Таким чином відбувається і очищення...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!