Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

5 видів тренувань, які є безпечними і корисними для здоров’я

Спецтема:

Професор медицини Гарвардського університету, доктор Ай Мін Лі назвала п’ять видів тренувань, які є безпечними і корисними для здоров’я. Завдяки цим вправам буде спалюватися вага, рости м’язи, поліпшуватися здоров’я серця і головного мозку, а також будуть зміцнюватися кістки. При цьому, абсолютно не потрібно бігати

Плавання

За словами доктора Лі, плавання – це “ідеальне тренування”, тому що “працює” майже кожен м’яз у вашому тілі.

Регулярне плавання протягом як мінімум 30-45 хвилин дає аеробне тренування, яке пов’язане з прискоренням серцевого ритму і поліпшенням здоров’я серця. Воно також захищає мозок від старіння.

Крім того, плавання несе маленьке навантаження на суглоби. “Плавання добре для людей з артритом, тому що воно менш складне”, – пояснює Лі.

Регулярне плавання може зменшити ризик серцевих захворювань, діабету 2 типу та інсульту. Воно також може підвищити ваш настрій і допоможе тримати вашу вагу під контролем.

Тайцзи

Тайцзи поєднує у собі глибоке дихання і розслаблення, разом з плавними рухами.

Спочатку розроблене, як бойове мистецтво в Китаї 13-го століття, на сьогоднішній день Тайцзи доступний для різних людей, незалежно від віку чи рівня підготовки. Це пов’язано з тим, що ті, хто займається, робить це в своєму темпі.

Тайцзи особливо хороший для людей у ​​віці, оскільки він тренує баланс, який з віком втрачається.

Дійсно, дослідження показали, що ця вправа може допомогти людям у віці 65 років і старше зменшити стрес, поліпшити поставу, рівновагу і загальну мобільність, а також збільшити м’язову силу в ногах.

Деякі дослідження показують, що тайцзи може знизити ризик падіння серед літніх людей і поліпшити рухливість у щиколотці, стегнах і колінах у людей з ревматоїдним артритом.

Силове тренування

Цей тип тренування передбачає використання ваги, яка може бути вашим власним тілом або спортивними снарядами. Ви також можете тренуватися з еластичними стрічками або манжетами.

Експерти рекомендують цей вид вправ, як відмінний спосіб зменшити жирові відкладення і збільшити м’язову масу, а також розвинути силу кісток і прискорити метаболізм.

Силові тренування можуть зменшити ознаки і симптоми багатьох хронічних станів, таких як артрит, болі в спині, ожиріння, серцеві захворювання, депресія і діабет.

Ходьба

Ходьба, навіть в невеликих кількостях, але на регулярній основі – може творити чудеса для вашого здоров’я.

Вчені виявили, що жвава щоденна прогулянка всього 20 хвилин може додати роки до вашого життя.

Якщо ви в цей час не тренуєтеся регулярно, дослідники з Гарварду радять починати з 10-15-хвилинних походів і збільшувати їх до 30 або 60-хвилинних походів.

Вправа Кегеля

Уроки Кегеля можуть допомогти вам запобігти або контролювати нетримання сечі та інші проблеми з тазовими органами. Вони важливі як для чоловіків, так і для жінок.

Багато факторів можуть послабити ці м’язи, включаючи вагітність, пологи, хірургію, старіння і надмірна вага.

Але їхнє зміцнення може допомогти запобігти таким випадкам, як нетримання сечі, а також поліпшити ваше сексуальне життя.

 

Наші інтереси: 

Варто прислухатись і почати з найпростішого.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ходьба має меншу інтенсивність, ніж біг, відтак вона є безпечнішою (менш травматичною) і універсальнішою (підходить для всіх - сильних і слабких).

Корисно поєднувати біг і ходьбу, тобто в різних ситуаціях використовувати і одне, і друге.

Ельф Цілісний каже:
Чому ходьба краща за бігання?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чому ходьба краща за бігання?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ходьба має меншу інтенсивність, ніж біг, відтак вона є безпечнішою (менш травматичною) і універсальнішою (підходить для всіх - сильних і слабких).

Корисно поєднувати біг і ходьбу, тобто в різних ситуаціях використовувати і одне, і друге.

Ельф Цілісний каже:
Чому ходьба краща за бігання?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

А ще під час бігу більше вантажаться суглоби.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Коли треба швидко (особливо у "повній викладці"), але відсутня регулярна практика (чи бігаєте ви кожен день?) бігу на довгі дистанції (а тому збивається дихання) практикую так званий "крок Шарпа" (перейняв після перегляду серіалу "Пригоди королівського стрілка Шарпа" із Шон Біном в головній ролі).

"Крок Шарпа" - це прискорене переміщення воїна на марші із чергуванням ходи і легкого бігу по шість кроків кожного виду.


Раджу спробувати на собі. Дихання стабільне, швидкість переміщення зростає мінімум удвічі!

Цитата:
Корисно поєднувати біг і ходьбу, тобто в різних ситуаціях використовувати і одне, і друге.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Гайдар.
0
Ще не підтримано

Для тіла корисно все що підвищує газообмін, який в свою чергу очищає кров. Це найефективніший і найшвидший спосіб очищення. Другий - очищення крові через піт. Ці два способи поєднуються в фізичній активності.
Постійно практикую плавання, біг, велосипед, швидку ходьбу, гімнастику Хаду, Йогу. Сауна і загартовування в крижаній воді дають пришвидшення кровобігу і тренують нервову систему.
Лише навантаження сприяють укріпленню тіла. Рух - це життя.
Ефективні періодичні навантаження ( і помірні :) як в природі: день та ніч, бадьорість та відпочинок, рух та спокій ...

Сидить козак в кобзу грає, що замислить – то все має.