Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Який головний рецепт краси і здоров'я? Доведено наукою, випробувано на практиці

Світ:

Спецтема:

Усміхнені люди виглядають молодшими і більш здоровими, ніж їхні похмурі однолітки.

Люди завжди були одержимі бажанням мати здоровий і привабливий зовнішній вигляд. Для цього всі засоби годяться.

Вчені виявили, що існують певні риси обличчя, за якими ми судимо, здорова людина чи ні. Наприклад, по обличчю можна визначити вашу приблизну вагу, індекс маси тіла і те, скільки разів ви хворіли на застуду за рік.

Але може бути простіший спосіб завжди виглядати здоровим. Це абсолютно безкоштовно. А головне - дуже швидко.

Сила посмішки

Наш експеримент для цього дослідження полягав у тому, щоб спробувати скласти рейтинг здорових осіб, ґрунтуючись на таких параметрах, як позитивний погляд, відкриті очі, розташування куточків губ на обличчі.

Ми виявили, що просто позитивний вираз обличчя має такий само ефект, що і макіяж, або обличчя людини з хорошим індексом маси тіла. Такі обличчя виглядають молодими, а не старими.

Ми вирішили продовжити дослідження і подивитися, який ефект для різних вікових груп буде мати не просто веселий вираз обличчя, а справжня посмішка.

З'ясувалося, що усміхнені люди виглядають здоровішими в порівнянні з тими, у кого нейтральний вираз обличчя. Незалежно від того, чоловіки це чи жінки. І головне, цей ефект посилюється у міру дорослішання людини. Усміхнені люди похилого віку виглядають набагато здоровішими, ніж їхні похмурі однолітки. Посмішка виявилася важливішим параметром здоров'я, ніж ожиріння або колір обличчя. Тепер у нас є науковий доказ того, що посмішка - ваш кращий аксесуар.

Секрет довголіття

Але чому ми сприймаємо усміхнені обличчя здоровішими? Можлива відповідь - це те, що посмішка дійсно пов'язана з нашим здоров'ям. Неймовірно, але по фотографії в юності можна передбачити тривалість життя людини.

Ті, хто на фото щиро посміхався, жили довше, ніж ті, хто відбувся ввічливою посмішкою або зовсім не посміхався. Дослідження фото в Facebook показали, що студенти університетів, які посміхалися, були більшою мірою задоволені свій соціальним життям, а також краще справлялися зі стресом.

Ці дивовижні асоціації пов'язані з аспектом нашої психології під назвою «позитивний вплив». Це дуже хороша риса: це означає, що ви будете жити довго завдяки тому, що ви оптимістична і весела людина.

Такі люди виглядають щасливими, вони часто посміхаються, і ми припускаємо, що наші психологічні системи сприйняття налаштовані на пошук людей саме з таким зовнішнім виглядом.

Висновок тут простий: чудовий зовнішній вигляд насправді нічого не вартий, і ви не повинні заради нього ризикувати.

Все, що вам потрібно, щоб виглядати здоровою людиною, - це просто посмішка. І чим частіше ви будете посміхатися, тим, швидше за все, здоровішим ви будете в майбутньому.

Наші інтереси: 

Наукою доведено, залишилось впровадити на постійній основі в життя!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не потрібно прагнути виглядати здоровим,а потрібно прагнути бути здоровим...Адже використання косметики шкідливої для здоров'я і є причиною прагнення виглядати здоровим чи то здоровою,але без зусиль...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не потрібно прагнути виглядати здоровим,а потрібно прагнути бути здоровим...Адже використання косметики шкідливої для здоров'я і є причиною прагнення виглядати здоровим чи то здоровою,але без зусиль...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Між сутністю і формою є безпосередній зв’язок.
Якщо ми здорові - ми посміхаємось.
Якщо ми посміхаємось - ми оздоровлюємось.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Крім посмішки для здоров’я ще треба тримати спину прямо :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)