Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія дала Інтернету Північної Кореї потужний поштовх для розвитку

Поки США вгамовують Північну Корею, Росія кидає цій державі-хулігану кібернетичний рятувальний трос.

За даними проекту "38 North", що відстежує новини з Північної Кореї, російська державна компанія «Транстелеком» надала режиму Кім Чен Ина новий канал інтернет-з'єднання. Експерти з кібербезпеки також підтверджують, що нове з'єднання проходить через Росію.

Це призведе до зміцнення потенціалу Північної Кореї в сфері кібербезпеки, а також до зниження її залежності від Китаю. Цей крок було зроблено в момент посилення напруженості зі Сполученими Штатами Америки. Раніше інтернет-трафік Північної Кореї проходив тільки через одне з'єднання, яке забезпечувала китайська телекомунікаційна компанія China Unicom. Тепер же Пхеньян отримав додаткову підтримку з боку Росії.

Це дуже важливий момент, оскільки Сполучені Штати в даний час підсилюють тиск на китайські компанії, вимагаючи від них припинення ділових зв'язків з КНДР, яка продовжує проводити ракетно-ядерні випробування.

«Створення нового інтернет-з'єднання означає, що двом компаніям доведеться розірвати ділові зв'язки, - сказав Мартін Вільямс (Martyn Williams), який написав про цю новину на сайті проекту "38 North", а також провідний вебсайт North Korea Tech. - Оскільки "Транстелеком" почав свою роботу в нинішніх обставинах, можна припустити, що його не дуже турбують потенційні проблеми в бізнесі».

Компанія "Транстелеком" зробила коротку заяву для CNN, в якій зазначила, що підтримує зв'язок з Північною Кореєю відповідно до договору, підписаного в 2009 році. У деталі фірма вдаватися не стала.

Нове інтернет-з'єднання також зміцнить кібербезпеку Північної Кореї. «Збільшуючи кількість інтернет-з'єднань на вході і виході з країни, Пхеньян підвищує свою захищеність від атак, - сказав експерт з кібербезпеки Брайс Боланд (Bryce Boland), що працює в фірмі FireEye.

Газета Washington Post повідомила, що у вихідні дні американське Кібернетичне командування провело операцію, здійснивши атаку на хакерів, пов'язаних з військовою розвідкою Північної Кореї. Експерти з кібербезпеки також вважають, що Північна Корея причетна до цілого ряду резонансних кібератак, в тому числі на компанію Sony Pictures і на міжнародні банки.

Тепер, коли розвитку інтернету в Північній Кореї почала допомагати Росія, ситуація може ускладнитися. Атаки проти північнокорейських хакерів і комп'ютерних серверів можуть зараз проходити через російську інфраструктуру інтернету.

«Тепер Москва може розцінити американську атаку на Північну Корею як провокаційний крок проти Росії, - сказав Боланд. - А це здатне привести до ескалації напруженості між США та Російською Федерацією».

Компанія "Транстелеком" належить російській державній корпорації залізниць. У неї є оптоволоконні кабелі, прокладені вздовж основних залізничних маршрутів, в тому числі до самого північнокорейського кордону. Забезпечуючи інтернет-трафік для режиму Кіма, Росія отримує нові важелі впливу на Пхеньян, а також можливість стежити за північнокорейським інтернет-трафіком.

«Для Росії це безпрограшна ситуація», - каже Боланд.

Наші інтереси: 

Союз РФ-КНДР посилюється і він має не економічну основу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія буде використовувати КНДР для кібератак проти всього світу!
Адекватною відповіддю повинні стати максимальні обмеження для Росії в доступі до нових технологій та до придбання сучасної комп'ютерної техніки.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія буде використовувати КНДР для кібератак проти всього світу!
Адекватною відповіддю повинні стати максимальні обмеження для Росії в доступі до нових технологій та до придбання сучасної комп'ютерної техніки.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!