Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найбільша інвестиція за останні 25 років: німецький завод Leoni відкриває потужності в Коломиї

Категорія:

Світ:

Як повідомлялося, сьогодні компанія LEONI, європейський лідер з виробництва кабелів та кабельних мереж, офіційно відкриває нове виробництво кабельних мереж в Україні.

На відкриття заводу до Коломиї приїхав Петро Порошенко.

Обсяг інвестицій, вже вкладених в завод, складає 16 млн євро. З серпня завод у Коломиї вже видає першу продукцію. Заробітна плата на новому підприємстві складе близько 7-8 тисяч гривень.

До кінця 2017 планується працевлаштування до 1 000 працівників, у середньостроковій перспективі – до 5 000 осіб.

Основними напрямками холдингу Leoni є виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, проводів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості.

Нагадаємо, за будівництво заводу Леоні, який є найбільшою інвестицією за 25 років, Коломия конкурувала з кількома містами.

Минулого року 20 жовтня на вулиці Шарлая урочисто освятили та заклали пам’ятну капсулу у фундамент заводу “Леоні”.

“Сьогоднішня подія є важливою, особливо, якщо врахувати, що концерн “LEONI” – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Ключовими замовниками продукції “LEONI” вже є такі автогіганти, як “Дженерал Моторз”, “Фольксваген”, “Ауді”, “Порше”, “Ламборжіні” та інші елітні марки автомобілів”, – сказав Президент та додав: “Без українців сьогодні це буде виробити неможливо”.

Глава держави зауважив, що до 2021 року в Коломиї буде створено 5 тис. робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800. Крім того, інвестори забезпечать заробітну плату, яка буде дорівнювати 8 тис. грн., унікальний соціальний пакет для робітників та європейські стандарти, які мають нарешті запрацювати в Україні.

“Мені надзвичайно приємно було почути від наших партнерів з Німеччини про те, як кардинально змінився за останні два з половиною – три роки бізнес-клімат в Україні, інвестиційний клімат, ставлення до людей та ставлення до інвесторів”, – зазначив Порошенко.

“Працює програма децентралізації і реальна передача повноважень з Києва до обласної ланки, до районної ланки, коли всі проблеми інвестор може вирішити тут”.

“Чітко наголошено, що внаслідок ефективних антикорупційних кроків інвестори не мають жодних проблем з поверненням ПДВ, яка була раковою пухлиною протягом останніх 23 років”, – сказав Президент.

“Відколи в Коломию зайшло “Леоні”, з’явилася альтернатива виїзду на заробітки”, – сказав на прес-конференції з нагоди відкриття заводу міський голова Ігор Слюзар.

“Друга проблема, яку вирішив інвестор, – це те, що Коломия стала ще й дотаційним містом, тобто від держави отримує дотацію”.

“Також Leoni стане основним платником податків у Коломиї. А це додатковий ресурс, щоб покращувати інфраструктуру міста: ремонт шкіл, садків, доріг”.

“Підтримали бюджет міста, за останній місяць півтора мільйона гривень, включаючи зарплату працівників, які вже прийняті на роботу. Ви знаєте, що Leoni є соціально-відповідальна фірма. З досвіду, що люди, які вчаться працювати, отримують зарплату, причому заробляють достойно, на рівні середньої зарплати в Коломиї”.

“Фірма, не починаючи виробництво та не отримуючи прибутків на території Коломиї, бере участь у соціальних проектах міста протягом останнього року. Рік назад проект з будівництва великого дитячого майданчика на центральному озері міста. Це й участь практично у половині всіх молодіжних та дитячих акціях, які входять у громадські організації на території міста”.

“Протягом останніх двох місяців фірма Leoni виступила спонсором нашої футбольної команди, яка бере участь у Чемпіонаті України серед аматорів”.

“Найбільше я хотів би похвалити в присутності голови ради директорів Leoni його підлеглих, за великий професіоналізм, розуміння справи, цілеспрямованість у досягненні тієї мети, яку їм поставили.

Вітаю з цією подією – це справді для Коломиї вирішальна подія.

Тому, ми дякуємо вам і сподіваємося, що всі ваші плани збудуться.

Високих вам прибутків, а нам – більше робочих місць”, – зазначив Ігор Слюзар.

Наші інтереси: 

Іноземні інвестиції свідчать про покращення бізнес-клімату. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тепер Коломия це не тільки вишиванки,а і запчастини до Ламборджіні...5 тисяч зайнятих роботою людей на сучасному виробництві це добре для районного міста...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тепер Коломия це не тільки вишиванки,а і запчастини до Ламборджіні...5 тисяч зайнятих роботою людей на сучасному виробництві це добре для районного міста...

Вірю в те, що розумію.