Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Португальський стартап представив рукавиці, що наділяють суперсилою

Португальський стартап Nuada представив зі сцени конференції TechCrunch Disrupt SF силову рукавицю, що перетворює власника на супергероя із залізною хваткою.

Рукавиця Nuada забезпечена електромеханічною системою, що збільшує силу стиску, координацію рухів і загальну витривалість за допомогою тросів і сенсорів. Вона може згодитися для виконання повсякденних завдань людям, які перенесли травму або хворобу, а також тим, хто займається важкою фізичною працею. Людина з такою рукавицею здатна довше тримати важкі предмети, швидше працювати і менше відчувати втому.

«Ми використовуємо власну електромеханічну систему, яка допомагає користувачеві виконувати потрібний рух, — каже Філіпе Кінаш, один із засновників стартапу. — Рукавиця дає можливість утримувати неймовірну вагу за допомогою невеликої конструкції і скромних витратах енергії. Наша технологія дозволяє побудувати перший серійний екзоскелет». Як це нерідко буває, ідея стартапу прийшла Кінашу з особистого досвіду.

«У 2013 я зламав руку і зрозумів, як важко позбавитися можливості керувати нею, — каже він. — Тоді я працював у великій текстильної компанії і займався дослідницькою діяльністю в університеті, тому все вдало збіглося».

Група ентузіастів почала працювати над проектом в університеті, але потім виграла конкурс Microsoft Imagine і перебралася в Сіетл. Прототип був підготовлений до презентації за два роки.

Інформації про вартість екзоскелетної рукавиці ще немає, але в Nuada сподіваються, що незабаром вона допоможе людям, позбавленим можливості повноцінно використовувати руку, повідомляє TechCrunch.

Наші інтереси: 

Технології приходять людям на допомогу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий інструмент для спецпризначенців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий інструмент для спецпризначенців!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Такі винаходи звичайно є корисними,але підозрюю що в далекоглядній перспективі вони можуть стати причиною дегенерації людського фізичного тіла.

Вірю в те, що розумію.