Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

До формування прототипу постіндустріального суспільства: проповідь, писання, дія

Категорія:

Ефективність гібридної війни основана на вразливості індустріального суспільства, яке являє собою аморфний анонімний натовп. Єдиним ефективним захистом є зміна соціальної організації – перехід до персоніфікованого суспільства постіндустріальних громад – демосів.

170917haybude.jpg

Хай Буде!
Хай Буде!

Глобальна війна за майбутнє

Нинішня гібридна війна Росії проти України є центральним елементом глобальної війни за Гартленд. Так у геополітиці називається найважливіша територія планети, володіння якою відкриває шлях до світового панування.

Активним гравцем у цій війні є США, англосаксонський світ і Нова Європа (Центрально-Східна Європа – країни колишнього радянського табору, включаючи Україну).

Протилежна сторона – це неформальний Континентальний блок: РФ, Китай, КНДР, Німеччина. У цьому блоці Росія виконує роль головної військової сили, Китай – головної економічної потуги, Німеччина – головного інтелектуального і фінансового спонсора, КНДР – ракетно-ядерного тарану, супернахабного рекетира і витратного матеріалу, тобто країни, якої не шкода. Спільною ознакою цих чотирьох країн є жорстка державна цензура, політичний і економічний контроль, точкові і масові репресії. Зразково-показовою рабовласницькою державою є Північна Корея.  

Протистояння між двома блоками буде поглиблюватися і загострюватися, оскільки конфлікт між ними є проявом переходу людства від індустріальної до постіндустріальної формації. Сучасна глобальна гібридна війна – це війна між майбутнім і минулим, між постіндустріальною тезою та індустріальною (точніше, ультраіндустріальною) антитезою.

Цей перехід може тривати кілька десятків років. Розуміння цього надзвичайно масштабного, складного і заплутаного процесу утруднюється тим, що фронт розділення на постіндастріал та ультраіндастріал проходить не лише між країнами, а й усередині них. Прикладом є шалений опір, який чинить паразитичне лівацьке лобі після обрання президентом США Дональда Трампа.

Системна вразливість

Сутність гібридної війни, яку веде Континентальний блок, полягає у здійсненні підривних таємних операцій, включаючи застосування корупції, обману, шантажу, саботажу, фізичної ліквідації лідерів, формування «п’ятих колон», перехоплення управління організаціями і державами.

Ефективність такого роду бойових дій основана на вразливості індустріального (масового) суспільства, яке являє собою аморфний анонімний натовп. У цьому натовпі люди зазвичай перебувають серед особисто незнайомих людей, отримують від них інформацію, обирають їх в органи влади. У такому «соціальному киселі», позбавленому внутрішніх захисних мембран, легко поширюються соціальні хвороби, дезінформація, інформаційне зараження, істерика і паніка. Таким суспільством легко маніпулювати. Спочатку маніпуляціями займалася переважно місцева паразитична верхівка. Розвиток засобів комунікацій та Інтернету відкрив простір для активних маніпуляцій зі сторони  зовнішніх ворожих центрів.

Соціальне переформатування

Єдиним ефективним захистом від операцій гібридної війни є зміна соціальної організації – перехід від анонімного і неструктурованого масового суспільства до персоніфікованого суспільства постіндустріальних громад – демосів. Первинні (базові) демоси – це самокеровані спільноти персонально знайомих людей чисельністю до 20 осіб з відповідальним керівним ядром, яке виконує функції політичного керівництва, наукового забезпечення, судочинства, безпеки і господарювання. Постіндустріальне суспільство, спроможне ефективно протидіяти гібридній війні, являтиме собою динамічну багаторівневу мережу демосів.

Перехід до суспільства демосів і демосократії (влади демосів) є обов’язковою умовою перемоги вільного постіндустріального світу у гібридній війні зі старим рабовласницьким світом.

Проте ми розуміємо, що сьогодні ні Україна, ні США, ні інші країни вільного світу не готові до постіндустріального соціального переформатування. Усвідомлення необхідності переходу до демосократії надійде пізніше – після років виснажливої війни і важких поразок.

АНСДП – модель нового суспільства

Коли згадані країни усвідомлять потребу переходу до демосократії, тоді вже має бути не просто цілісна теоретична модель нової організації, а реально працюючий прототип. Таким прототипом, спроможним врятувати вільний світ, може стати АНСДП – Аріянська Національно-Солідаристська Демосократична Партія.

Чому прототип найкраще робити у формі політичної партії? Тому що формування Нової Європи і блоку США–Міжмор’я – це політичний проект, отже для участі в цьому процесі має бути легальна авторитетна політична структура.

Як відбувається творення АНСДП

Про це говорить сама назва партії, яка вказує на аріянський світогляд (А), політичну ідеологію національного солідаризму (НС) і технологію формування демосократичного устрою (Д). Нинішня робота спрямована на популяризацію світогляду та ідеології, а також розвиток програмного забезпечення для соціальної мережі демосів.

Чого нам не вистачає

Стримуючим чинником є фінансування, тому робота ведеться повільніше, ніж потрібно. Обсяг фінансування прямо пропорційний кількості жертводавців. Відтак критично важливим є розширення кола прихильників Народного Оглядача.

Це справа непроста, адже йдеться про стратегію на 5–10 років, а таке масштабне бачення властиве лише для людей з ясним мисленням і твердими переконаннями. Знайти таких прихильників не легко. Що робити?

Любов → надія → віра

Підказку дає аріянська тріада «Віра, Надія, Любов», яка описує три послідовні етапи, необхідні для досягнення мети:

1) любов – формування емоції, наміру, бажання, прагнення;

2) надія – раціональне осмислення, пошук шляхів реалізації, планування;

3) віра – впевненість у власній спроможності досягнення мети і рішуча дія.

Як це реалізувати практично?

Проповідь

Для того, щоб донести до людини ідею постіндустріальної АНСДП, потрібна безпосередня розмова і особистий приклад. Для цього нам треба навчитися коротко і ясно доносити до співрозмовників своє переконання.

Найкраще, якщо кожен з нас виробить свою коротку проповідь, в якій наголошуватиме на тому, що його найбільше цікавить. Це зрозуміло, адже одного з нас найбільше захоплюють питання оздоровлення, іншого – метафізики, третього – політичних перетворень тощо.

З часом ми колективно випрацюємо коротке формулювання (подібно до «Символа віри»), щоб його можна було легко запам’ятати і донести до слухачів.

Лише особистий контакт і проповідь спроможні зацікавити наших потенційних прихильників і запалити в них любов до майбутньої України.

Писання

Після того, як людина відчула позитивні емоції і зацікавилася новими ідеями, їй треба дати поживу для розумової роботи. Розуміння логіки нашої стратегії допоможе критично оцінити наш проект, побачити свою участь в АНСДП і сформулювати конкретні пропозиції.

Для цього потрібні якісні тексти, причому на паперових носіях. Це тому, що інформація на електронних сторінках несе на собі відбиток поспіху, метушні і поверховості. Натомість паперові журнали і книжки дозволяють відключитися від зовнішнього інформаційного шуму і зануритися в сенс.

На практиці це означає, що для розширення АНСДП нам таки доведеться налагодити видання щомісячного аналітичного журналу «Нова Європа». Для цього нам потрібні фінансові ресурси і творчий колектив: редактор, художник-макетувальник, маркетолог, відповідальний за розсилку. Насправді все це може робити навіть одна людина, так що тут нема нічого страшного.

Можливість отримувати інтелектуальну поживу і брати участь у колективній розумовій діяльності формує наДІЮ – передумову для наступної ДІЇ.

Дія

Творча дія відповідає арійській чесноті, яка називається ВІРА. Це вершина піраміди мудрості. Глибоко продумана, рішуча, цілеспрямована дія відбуватиметься у формі АНСДП. Але щоб вона реалізувалася, потрібно налагодити правильне проходження етапу проповіді, яка запалює любов, і етапу писання, яке дає надію.   

Хай Буде!

Тези доповіді на 29 конференцію спільноти прихильників Народного Оглядача 24 вересня 2017 р. у Києві 

The Mamas & The Papas. Мрія про Каліфорнію (1965) 

Наші інтереси: 

Перетворюємо себе, творимо новий світ!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На тему розвитку Писання під час 29 конференція відбудеться презентація моєї книги "Євангеліє Ісуса Хреста" (2017).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова програма!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На тему розвитку Писання під час 29 конференція відбудеться презентація моєї книги "Євангеліє Ісуса Хреста" (2017).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Реалістично!

Але як пояснюєш, Ігоре, що аріянська тріяда: «Віра, надія, любов» протилежна до твоєї — логічної! — послідовності: «Любов, надія, віра»?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З погляду ієрархії важливості на першому (найвищому) місці є Віра.

З погляду послідовності руху до Віри, на першому місці є Любов - з неї все починається.

Що означає тріада «Віра, Надія, Любов»: аріянський погляд (+ аудіо)

Зірка Вітошинська каже:
Реалістично!
Але як пояснюєш, Ігоре, що аріянська тріяда: «Віра, надія, любов» протилежна до твоєї — логічної! — послідовності: «Любов, надія, віра»?

Все, що робиться з власної волі, – добро!