Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що не показують у новинах про Україну

Війна, погана політика, погана економіка – це те, що показують. Але те, що тут дійсно особливе, – це люди.  Американський підприємець Пітер Сантенелло, який народився у Сан-Франциско, вирішив пожити в Україні. Він каже, що життя тут – це повна протилежність тому, як він живе в Сан-Франциско.

santenello-peter.jpeg

фото: petersantenello.com

Його розповіді публікує НВ

"Це довга історія – як я опинився у Києві (тут докладніше).

... з Києва я вирушив в одне невідоме для мене місце під назвою Осипенко. Це недалеко від Бердянська, біля Азовського моря на півдні України. Під час перебування в селі Осипенко я зустрів Валєру. Він колишній гопник, наркоман, алкоголік. І він показує приклад того, як можна повністю змінити своє життя, і це викликає повагу. Він та інші тут допомагають переселенцям.

В Україні я відчуваю глибину, все реально, багатство – не матеріальне, його не можна побачити. Безумовно, це те, що я хотів би розповісти світові про Україну. Війна, погана політика, погана економіка – показують це. Але те, що тут дійсно особливе – люди. Я зустрів тут багато чудових людей, з великим серцем, як ця сім'я. Вони ставляться до мене, як до свого.

У тих українців, які їдуть в Європу або США, з'являється більше можливостей для роботи, вони отримують більше матеріальних благ. Але мені здається, їм буде чогось не вистачати. Щось, що є глибоко в них, не можна знайти в Америці чи Європі. Воно тут. Хоча хто знає, я не місцевий. Але я думаю, що, коли поїду назад до Штатів, мені буде цього не вистачати. А я ж навіть не звідси.

Але українське село суворе. Я серйозно, хоч як крути, це непросте життя. Воно складне, але і просте. Ви просто потрібні другові, і ви ходите на озеро спекотного дня. І це можуть бути кращі моменти вашого життя.

Мій американський велосипед дуже схожий на США. Є потужність, попереду є мета, є до чого прагнути в майбутньому. І він швидко рухається туди. Але при цьому втрачає той самий момент.

В Україні я катався на повільному велосипеді. І він не був справний. І він дуже схожий на Україну: майбутнє невідоме, неможливо планувати заздалегідь. Але таке існування змушує велосипедиста спостерігати за тим, що відбувається навколо, бути тут і зараз. Я не можу сказати, що краще.

Я думаю справа ще й в місці. Тут ти сідаєш на велосипед. А недалеко звідси йде війна. А потім додаєш до всього поле із соняшниками. І з цього всього виходить зовсім інша культура. І все здається сюрреалістичним. У війні немає краси, але вона є у розбіжностях".

Багато чудових фото і відео про Україну він виклав на своєму сайті

Наші інтереси: 

Іноземець може побачити те, чого ми не бачимо у своїй країні. Цікаво, як американці сприймають Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Туристу все видається більш яскравим і веселим:
проблеми - це "справжнє життя", невідоме майбутнє - це "можливість спостерігати за тим, що відбувається навколо, бути тут і зараз".

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Туристу все видається більш яскравим і веселим:
проблеми - це "справжнє життя", невідоме майбутнє - це "можливість спостерігати за тим, що відбувається навколо, бути тут і зараз".

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Про вєлік, схожий на Україну, гарно янкі сказав... Українця ніде не видно, але він тут і всюди, - я так зрозумів.

Хай буде!