Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Корупція починається з шоколадки

Спецтема:

Корупція починається з шоколадки, а закінчується мільйонами доларів!

Все залежить від посади у державній структурі, яку обіймає корупціонер!



Днями мій приятель на вечерю з’їв щось не те… і у нього дико розболівся живіт. Протягом трьох годин він намагався підлікуватися самотужки – пив активоване вугілля, но-шпу… Але біль не вгамовувався,  була вже десь перша година ночі і він здався: викликав швидку медичну допомогу…

Швидка приїхала хвилин за 10… Лікар оглянув приятеля, поставив діагноз «гострий панкреатит» і сказав, що його необхідно терміново госпіталізувати, оскільки фінал може бути тільки летальний! Лікар виписав направлення у лікарню; сказав щоб дружина приятеля приготувала речі для лікарні і покинув приятеля, не давши йому ніяких ліків, щоб вгамувати біль.

Переляканий приятель з дружиною швидко зібрали одежу, постільну білизну, туалетні засоби та набір для іжі…

Викликали знов швидку… Швидка приїхала хвилин за 10… Двоє молодих лікарів оглянули приятеля і з направленням на госпіталізацію повезли його у лікарню, на Братиславську, 3.

А коли приятель одягався, то одягнув не ту куртку в якій завжди ходив у місто, а іншу, в якій виходив подихати свіжим повітрям перед сном... А гаманець залишився в міській куртці!

Привезли приятеля в лікарню вже десь на початку четвертої години ночі. Там лікарі з швидкої передали приятеля черговому лікарю приймального відділення…

І тут, як розповідав мені приятель, почалася «ЄВРОПА»!!!

На нього завели товсту історію хвороби, в яку записали детальну інформацію про нього та про хвороби, якими він хворів до цього та про поточне захворювання… Все державною мовою.

У нього взяли аналізи крові і сечі; зробили рентген грудної клітки…

Потім медсестра, яка водила його по кабінетах, повела приятеля у палату, де він повинен був лежати… І тут «ЄВРОПА» закінчилась!

По дорозі медсестра сказала: «Я передам Вас у руки чудовій сестрі, яка буде опікуватися вами далі. А з Вас шоколадка!»

Приятель мій вихований у традиційних правилах, тому пропустив це повз вуха. Медсестра передала приятеля іншій медсестрі, яка завела приятеля у палату на трьох осіб, у якій вже спав на ліжку один хворий, і запропонувала вибрати собі ліжко… А сама пішла…

Приятель вибрав собі ліжко, поклав на тумбочку речі…Чекає, що його будуть лікувати...

Хвилин через 5 медсестра повернулася та дала приятелю шматочок паперу, на якому у стовпчик були написані назви ліків, і сказала, що ПРИЯТЕЛЮ ЗАРАЗ НЕОБХІДНО КУПИТИ ЛІКИ, ТОДІ ЙОМУ ПОСТАВЛЯТЬ КРАПЕЛЬНИЦЮ! Приятель порився в кишенях, а гаманець-то забув! Дрібними у кишені куртки набралося 21 гривня. Медсестра сказала, що на ці гроші навіть воду купити не можна і прочитала йому повчальну лекцію на тему, що він живе в Україні і повинен всюди ходити з грішми! На заувагу приятеля «з яких пір швидка допомога надається за гроші?» - відповіддю було: "А Ви живете в Україні, то повинні самі знати!» Слова приятеля, що гроші за ліки дружина привезе вранці медсестра проігнорувала!

На той час вже була десь майже п’ята година ранку… З часом і від переживань біль вгамувався, приятель почував себе більш-менш нормально, тому з гумором запитав: «Сподіваюся доспати тут до ранку я можу безкоштовно!?» Медсестра щось пробурчала і пішла.

Приятель ліг і тільки задрімав, як його розбудила медсестра і поставила йому крапельницю з фізіологічним розчином… Після крапельниці приятель заснув.

***

Вранці був обхід лікарів…

Коли лікарі пішли, то приятель почав розмову з хворим, який лежав з ним у палаті відносно розпорядку, процедур, коштів… Хворий розповів, що він поступив у лікарню по швидкій медичній допомозі з діагнозом «гострий панкреатит»; лежить вже п’ятий день; кожен день він купує ліки, які йому прописують; за цей час витратив більше 2000 гривень, оскільки одна крапельниця коштує від 100 до 400 гривень… Рецептів на ліки не виписують, назви ліків пишуться на клаптиках паперу!

Приятель зібрав речі і пішов додому! До речі, лікар, який повинен був його лікувати, абсолютно не заперечував, щоб приятель покинув лікарню!

***

P.S.
Історія ця трапилася з 5 на 6 вересня. З приятелем і його дружиною я неодноразово спілкувався по телефону і потім детально переговорив при зустрічі.


Корупція починається з шоколадки, а закінчується мільйонами доларів!

Все залежить від посади у державній структурі, яку обіймає корупціонер! Дрібні службовці вимагають шоколадки, державні службовці високого рангу – мільйони гривень і мільйони доларів. Але корупцію виростили ми самі і продовжуємо її підтримувати.

ЯКБИ МИ НЕ ДАВАЛИ, ТО І КОРУПЦІЇ Б НЕ БУЛО!




Наші інтереси: 

Позбавляємося соціальних паразитів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Що реально працює, то це медицина катастроф і стоматологія. Все інше потребує радикального реформування, в тому числі акушерство.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Майже вся сучасна медична система - це ошуканство, кримінальний бізнес, нахабне здирництво (рекет) і скорочення населення. Її можна розглядати як елемент гібридної війни.

Якщо одного разу ліквідувати всю цю медичну систему (повністю), то смертність серед населення і рівень заховорюваності зменшаться. Це емпіричний факт, оснований на статистиці страйків лікарів в США та Ізраїлі.

Найкращий вихід з ситуації - не хворіти. Це реально.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ну, це занадто радикально :-) є ще медицина катастроф, яку революційними методами закривати не можна...

Цитата:
Якщо одного разу ліквідувати всю цю медичну систему (повністю), то смертність серед населення і рівень захворюваності зменшаться.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Що реально працює, то це медицина катастроф і стоматологія. Все інше потребує радикального реформування, в тому числі акушерство.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Як людина, що має в певній мірі реальне уявлення про стан справ у вітчизняній медицині (протягом 10 років був видавцем медичного журналу "НМТ"...) можу сказати, що найнеобхіднішим у сучасних умовах є реорганізація фармацевтичної промисловості і, особливо, аптечного сектору!

Фармацевтична промисловість зацікавлена у виробництві найдорожчих ліків і препаратів! Аптеки зацікавлені в найвищих цінах на ліки і препарати! І фармацевтична промисловість і мережі аптек знаходяться в руках інтернаціональної олігархії, для якої ПРИБУТОК є найвищою цінністю!

Не секрет, що дуже часто лікарі, які отримують "відкати" від аптек, виписують пацієнтам найбільш дорогі ліки, приховуючи інформацію про наявність більш дешевих аналогів і генериків. До речі, виробники ліків навіть дають лікарям спеціальні бланки рецептів. Таким чином контролюється, хто з лікарів виписав ліки і кому з них скільки треба виплатити винагороди.

Не буду говорити огульно, але, на жаль, етика доброї половини сучасних лікарів впала до дуже низького рівня. З одного боку, це вина держави, яка не підтримує високий соціальний статус науковців, педагогів, лікарів...; з іншого боку - це вина людей, які одягають білий халат тільки заради заробітку.

З третього боку, це вина громадян нашого безвідповідального суспільства, переважна більшість яких "подарунками" та хабарями самі розбестили медиків, виростили корупцію в медицині і підтримують її своїми добровільними внесками.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Найкращий спосіб боротьби з фармацевтичною мафією - відмовитися від її послуг.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Іноді чуєш аргумент на користь дрібних подарунків лікарям: пляшки спиртного чи шоколадки/цукерок - вони отримають маленьку зарплату!

1. Лікар отримує зарплату за свою роботу.

2. А хіба пенсіонер отримує пенсію більшу, ніж лікар?

3. Пляшка спиртного чи шоколадка/цукерки причиняють шкоду здоров'ю лікаря. Навіщо ж губити здоров'я своєму цілителю!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Корупція - це ніщо інше, як породження потворного порушення процедури, в обхід усіх норм етики і моралі. Що, фактично, і є визначенням поняття "гріх". Адже, гріх - це таки "спроба взяти Небеса штурмом".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)