Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депресія: чума нашого часу чи проста вигадка?

Спецтема:

Нема жодних об'єктивних, наукових критеріїв для того, щоб дати визначення депресії. Депресію також неможливо встановити за допомогою таких лікарів засобів, що знаходяться в розпорядженні, як рентген, томограф, термометр, аналізи. Між тими, хто переживає депресію, і тими, хто не відчуває її, нема ніякої різниці з точки зору хімії головного мозку.

Наукове безсилля психіатрії призвело до того, що постановка діагнозу відбувається на основі опису. У психіатрії хворий той, хто відповідає опису, критеріям хвороби.

Інститут, який встановлює ці критерії і приймає рішення про те, що являє собою той чи інший психічний розлад - Американська психіатрична асоціація. Лікарі, пов'язані з цією асоціацією, створюють комітети і, проводячи конгреси, обговорення, визначають або вигадують хвороби.

Все це збирається в книзі під назвою «Довідник з діагностики і статистики психічних розладів» і в багатьох країнах, включаючи Туреччину, він використовується в якості єдиного джерела при діагностиці психічних хвороб.

У відповідності з цим довідником, діагноз «депресія» ставиться в тому випадку, якщо у людини протягом двох тижнів спостерігаються хоча б п'ять з наведених нижче дев'яти критеріїв:

  1. Депресивний емоційний стан (тобто вкрай пригнічений настрій).
  2. Зниження інтересу до звичних заходів або відсутність колишнього задоволення від них.
  3. Зменшення або збільшення ваги тіла, підвищення або зниження апетиту.
  4. Безсоння або надмірна сонливість.
  5. Уповільнення розумових, мовних процесів, зниження фізичної активності.
  6. Втома або відсутність енергії.
  7. Почуття власної непотрібності, надмірне почуття провини.
  8. Порушення концентрації, нерішучість.
  9. Поява думок про смерть або самогубство, спроба суїциду.

Проблема в тому, що у тих, хто переживає звичайні людські стани, такі як глибока печаль, смуток, стривоженість, пригніченість, але нічим не хворий, і у тих, хто відчуває клінічну депресію і дійсно хворий, ці ознаки однакові.

І, дивлячись тільки на цей список, психіатр не зможе відрізнити людину, яка страждає на психічний розлад, від здорової людини. І найчастіше насправді не відрізняє,  і у кожному з двох випадків тягнеться за рецептом, щоб виписати ліки.

Мабуть, найбільший медичний обман нашої епохи полягає в тому, що на мільйони людей, які не потребують лікування, вішають ярлик хворого і прирікають їх на вживання ліків. Причина, з  якої і в Туреччині, і в світі депресія перетворилася в «епідемію», полягає саме в цій помилці.

А саме - в тому, що пригнічений стан, який неминуче виникає в житті людини, психіатр відносить до категорії хвороби.

У підсумку виходить, що, якщо вам сумно (вони називають це «депресією»), значить ви хворі. На земній кулі нема іншої хвороби, яку так само часто помилково діагностують і помилково лікують, як депресію.

Про те, що написано вище, Американська психіатрична асоціація і турецькі психіатри під її керівництвом, а також фармацевтичні компанії, які управляють і тими, і іншими, знають краще за всіх.

Але їм невигідно переносити це на практику. Єдина турбота фармацевтичних компаній - продати якомога більше ліків. А що стосується психіатрів, то чим більше хворих у них на лікуванні, тим більше грошей вони заробляють.

Ситуація стає ще більш серйозною, якщо врахувати, що антидепресивні ліки мають обмежені цілющі властивості, а побічні ефекти часто переважують їх внесок в одужання.

Антидепресанти не лікують психічні розлади, а в багатьох випадках самі викликають окрему хворобу в силу руйнівних побічних ефектів, які вони створюють.

У цих умовах кожна людина, кожна сім'я повинні самі стати собі лікарем.

Потрібно поставити собі наступне запитання. Які причини того, що  я відчуваю себе нещасним:  проблеми, втрати, невдачі, з якими я зіткнувся? Або ж я перебуваю в депресії, незважаючи на те, що нема ніякої причини для цього?

 У другому випадку вам потрібно звернутися за допомогою до фахівця.

А в першому...  Ласкаво просимо в життя!

Наші інтереси: 

Не сприймати тимчасові труднощі як психічний розлад. Вчитись створювати позитивний настрій самостійно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Потрібно поставити собі наступні запитання:

- Які причини того, що я відчуваю себе нещасним: проблеми, втрати, невдачі, з якими я зіткнувся?

- Що я повинен зробити аби виправити ситуацію?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Потрібно поставити собі наступні запитання:

- Які причини того, що я відчуваю себе нещасним: проблеми, втрати, невдачі, з якими я зіткнувся?

- Що я повинен зробити аби виправити ситуацію?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Ліки, які начебто лікують психіку, насправді пригнічують діяльність мозку.
Був випадок, коли людина вийшла з наркодиспансеру і звісно з призначеними ліками (це трошки інший випадок ніж депресія, але мозок в нас один)... Та ми спробували застосувати Живе слово і хворий відразу відмовився від ліків, бо вважав, що від них тупіє, неспроможний думати, було відчуття тумановатості в голові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тривала депресія зазвичай свідчить про інформаційне забруднення психіки. Тоді треба не задурманювати мозок хімією, а очищувати психіку.

Тут допомагають прогулянки на природі, спілкування зі світлими людьми і дітьми, гармонійна музика.

Інтенсивне і глибоке очищення психіки здійснює технологія Живе Слово. Особливо, якщо з депресії чи іншої некомфортної ситуації треба вийти дуже швидко.

Все, що робиться з власної волі, – добро!