Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керуючий директор "Північного потоку" - співробітник Штазі, колега Путіна

З «Північним потоком» пов'язані численні інтригуючі здогадки та припущення. Прихильники теорій змов стверджують, що росіяни та німці таємно розробляють плани, здатні нашкодити решті Європи.

Одне з припущень стосується штаб-квартири в Швейцарії. Критики стверджують, що німці і росіяни вирішили створити штаб-квартиру там, тому що Швейцарія зарекомендувала себе як дуже надійна країна в усьому, що стосується зберігання таємниць, особливо банківських. 

Але найцікавіша здогадка пов'язана з керуючим директором консорціуму Nord Stream AG Матіасом Варнігом, який колись був співробітником спецслужби НДР Штазі. До речі, в ті часи, у 80-і роки, Володимир Путін теж знаходився в НДР і був співробітником КДБ.

Хоча Варніг стверджує, що познайомився з Путіним в 1991 році, коли той займав посаду керівника комітету із зовнішніх зв'язків в мерії Санкт-Петербурга, чутки про змову Штазі-КДБ так і не вщухають.

Деякі німецькі джерела спростовують слова Варніга про перше знайомство з Путіним в 1991 році і стверджують, що ці двоє добре знали один одного раніше, познайомившись ще в Дрездені, де обидва працювали.

Також є інформація про те, що Варніг безпосередньо співпрацював з полковником КДБ Путіним при вербуванні громадян Західної Німеччини на користь КДБ. Про це нібито розповіли колишні колеги Варніга.

Знайомство продовжилося, коли після розпаду СРСР і об'єднання Німеччини, Варніг в результаті став однією з ключових фігур в німецькому банку Dresdner Bank. Незабаром Варніг очолив філію Dresdner Bank в Росії, і тоді під його керівництвом німецький банк почав тісно співпрацювати з російськими енергетичними компаніями «Газпром» і «Роснефть».

Сьогодні Варніг - керуючий директор консорціуму Nord Stream AG, а проект «Північний потік-2» продовжує реалізовуватися.

США сприймають все це не тільки як зміцнення російських позицій у Європі, але і як явну російсько-німецьку змову, націлену на те, щоб позбавити США їх впливу.

Введення санкцій проти Росії і європейських компаній, які будь-яким чином беруть участь в будівництві «Північного потоку-2», це, звичайно, відчайдушний крок, однак він не обов'язково приречений на провал.

Нагадаємо, що у США є досить багато вкрай лояльних (і налаштованих проти Росії) союзників в Центральній і Східній Європі. Всі вони країни-члени Євросоюзу і НАТО, готові підтримати економічну атаку США.

Наші інтереси: 

РФ і досі  намагається впливати на Європу через агентуру.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ЧЕКІЗМ - система управління від Лєніна до Путіна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ЧЕКІЗМ - система управління від Лєніна до Путіна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!