Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навчання "Запад-2017": Росія готується до великої війни із Заходом

Світ:

Спецтема:

Російсько-білоруські стратегічні командно-штабні навчання "Запад-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

Турчинов  зазначає, що навчання охоплять майже всю територію європейської частини Росії.

У них братиме участь не тільки армія, а й Росгвардія, МВС, ФСБ, МНС. Реальна чисельність учасників усіх заходів, котрі матимуть місце під час навчань, - 230-240 тис. людей, більш ніж 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів, близько 40 кораблів і підводних човнів.

"До великої війни готуються не збройні сили Росії, а вся Російська держава з відповідними витратами матеріальних і інших ресурсів. Тож під час навчань "Запад-2017" Кремль перевіряє, наскільки його збройні сили і держава загалом готові до великої війни з Заходом", - наголошує Турчинов.

За його словами, йдеться не про звичайний захід бойової підготовки, а про вияв готовності керівництва Росії жорстко реагувати на будь-які спроби міжнародного співтовариства не допустити "чергові військові авантюри Кремля на пострадянському просторі".

"Отже, вже в окресленій часовій перспективі не виключені нові спроби російського військового втручання в справи України, Білорусі, країн Південного Кавказу і Центральної Азії", - пише Турчинов.

В зв'язку з цим секретар РНБО вважає, що навчання "Запад-2017" - "це черговий російський крок на посилення конфронтації в Європі, що вимагає дуже серйозної реакції і з боку країн Заходу, і України".

Україна не виключає, що після завершення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" російський військовий контингент може залишитися у Білорусі, аби в такий спосіб тиснути на Україну та країни НАТО. 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що його держава не вестиме агресивних військових дій проти України, а також не дозволятиме це іншим. Окрім того, він називає ці навчання "відкритими" й запрошує на них міжнародних спостерігачів.

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що після російсько-білоруських навчань "Запад-2017" російські військові не залишаться на території Білорусі, але разом з тим Путін подав на затвердження Держдуми законопроект, який дозволяє лишитися у Білорусі частинам ВПС та ППО.

Для участі у навчаннях вже стягнули у 10 разів більше військ, ніж заявлялося. Російські військові, які прибувають до Білорусі для участі в навчаннях "Захід-2017", пересуваються містами зі зброєю та без знаків розрізнення.

 

Наші інтереси: 

Росія брязкає зброєю. Це від страху і безнадії? Чи все-таки є стратегічний план?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Перш за все, російське керівництво залякує власне населення, оскільки панічно боїться повторення українських подій...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Перш за все, російське керівництво залякує власне населення, оскільки панічно боїться повторення українських подій...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!