Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Об’єкти "зеленої" енергетики в Україні суттєво зросли у 2017 році

За 6 місяців 2017 року в Україні введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, що працюють за "зеленим" тарифом. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"Для порівняння за весь 2016 рік встановлено 121 МВт таких потужностей. Фактично, за півроку запущено "зелених" проектів більше, ніж за весь 2016 рік", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, більшу частину введених у першому півріччі 2017 року потужностей, а саме – 118,1 МВт, складають об’єкти сонячної енергетики. Ще 5,5 МВт – це електростанції на біогазі, а 2,9 МВт – об’єкти малої гідроенергетики.

"Важливо, що цьогоріч одна сонячна електростанція та дві мікро ГЕС отримали надбавку до "зеленого" тарифу за використання обладнання українського виробництва", - повідомляє прес-служба.

Ключову роль у зростанні об’єктів "зеленої" енергетики відіграв закон щодо створення конкурентних умов для виробництва "чистої" енергії.

Відповідно до діючого Закону "зелений" тариф прив’язано до курсу євро до 2030 року. Також, скасовано вимогу щодо "місцевої складової" та запроваджено надбавку до тарифу за використання українського обладнання.

Крім цього, законодавством вже в цьому році передбачено укладання довгострокових договорів купівлі-продажу електроенергії, виробленої за "зеленим" тарифом, на весь строк дії цього тарифу.

Наші інтереси: 

Майбутнє - за відновлюваними джерелами енергії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У статті не вказано,хто є головним інвестором у "зелену" енергетику в Україні і хто буде платити за так званий "зелений" тариф...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У статті не вказано,хто є головним інвестором у "зелену" енергетику в Україні і хто буде платити за так званий "зелений" тариф...

Вірю в те, що розумію.