Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

У Берліні пройшов марш в пам'ять про заступника Гітлера Рудольфа Гесса

У Берліні близько 500 неонацистів зібралися на марш, присвячений одному з керівників Третього райху, партійному заступнику Гітлера Рудольфу Гессу.

Демонстрація пройшла у берлінському районі Шпандау. Маршрут ходи мав пролягати від залізничного вокзалу в Шпандау до вулиці Вільгельма. Там розташована колишня військова в'язниця, де Гесс відсидів 30 років. Він був засуджений до довічного ув'язнення. Марш був приурочений до 30-річчя "самогубства" Гесса.

Крайні праві взяли з собою банер зі словами «Ні про що не шкодую» і чорно-біло-червоні прапори Німецької держави, що використовувалися 1871-1919 і 1933-1935 років. Учасників маршу заздалегідь обшукували поліцейські.

Колона крайніх правих була заблокована невдовзі після початку ходу лівими активістами-антифашистами, для запобігання зіткнень були задіяні близько 1 тис. поліцейських.

Правоохоронці утворили кордон між правими і контр-демонстрантами – представниками «лівих», «зелених», соціал-демократів, профспілок і антифашистських організацій.

Німецька влада вважає, що скасувати збори неонацистів неможливо, оскільки це порушить політичні свободи демократичного суспільства.

Зазначимо, що Рудольф Гесс - один з найближчих соратників Гітлера - був його заступником по партії.

Гітлер диктував йому текст Mein Kampf, відбуваючи тюремне ув'язнення після Пивного путчу. Впродовж тривалого часу Гесс вважався другою людиною в Націонал-соціалістичній німецькій робітничій партії (НСДАП) і найвірогіднішим після Германа Герінга наступником фюрера.

Після війни Нюрнберзький трибунал засудив Гесса до довічного ув'язнення. Близько 40 років він провів у в'язниці Шпандау, де був знайдений повішеним 17 серпня 1987 року. Офіційно Рудольф Гесс наклав на себе руки.

Адольф Гітлер і Рудольф Гесс
Адольф Гітлер і Рудольф Гесс
Наші інтереси: 

Німці починають переосмислювати та аналізувати історію.

В тему: 
Гасло Трампа «зробимо Америку великою знову» означає повернення до національної держави білихНавіщо німецькі націонал-соціалісти вивчали расові закони СШААмериканська компанія випустила у продаж футболки зі свастикоюЧому в США легалізовано націонал-соціалізм і символіку Третього РайхуЕкологи міжвоєнної Німеччини: II. Вальтер ДарреІнгвар Кампрад: бережливий мільярдер і прихильник націонал-соціалізмуСвен Гедін: видатний мандрівник, географ і прихильник націонал-соціалізмуПолк «Азов». Між свастикою і прагненням до свободи - Reportér magazínНайзнаменитіші шанувальники націонал-соціалізму: Чарльз ЛіндбергНайзнаменитіші шанувальники націонал-соціалізму: Генрі ФордКритичне видання Майн Кампф і офіційний початок постіндустріальної формаціїГоловна загадка Другої світової: чому справу Рудольфа Гесса засекречено на 100 років
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гесс був убитий, щоб не розказав ДО КОГО він летів в Англію!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гесс був убитий, щоб не розказав ДО КОГО він летів в Англію!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Є дещо ще важливіше: Рудольф Гесс намагався зупинити другу світову війну, і він знав, хто її розв’язав. Тому його справу засекретили на 100 років - до 2045 року. І не факт, що її відкриють.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Другу світову війну почали євреї. В Палестини Ротшельди купили землю для держави Ізраїль. Потім європейським євреям запропонували туди переселитися. Проте їм в Європі було комфортно і ніхто їхати не збирався. Тоді організували війну щоб їх вигнати з насиджених місць. Мета була досягнена. Ізраїль відбувся.