Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 93
  • Переглядів: 97

Гасло Трампа «зробимо Америку великою знову» означає повернення до національної держави білих

Категорія:

Громадянська війна в США, що завершилася понад 150 років тому, по суті не припинялася, просто вона набула інших форм. Білі емігранти з Європи, котрі заснували країну, так і не змирилися зі зниженням своєї ролі в американському суспільстві і засиллям чужорідних «меншин» – етнічних, сексуальних і кланово-бюрократичних. Зубожіння білого середнього класу дало новий імпульс протестним настроям, що і привело до обрання Дональда Трампа президентом США.

170818donaldtramp.jpg

Дональд Трамп
Дональд Трамп (англ. Donald John Trump; нар. 14 червня 1946, Нью-Йорк) - 45-й президент США

У відповідь «ліві» і різноманітні групи меншин, які згуртувалися навколо Демократичної партії, частини республіканців і ЗМІ почали контрнаступ. Знесення пам'ятника генералу Роберту Лі в Шарлотсвіллі стало відвертою провокацією з боку лібералів.

На захист пам'ятника в Шарлотсвіллі з'їхалося багато представників радикальних білих рухів (Аlt-Right, White power, Aryan Nations, Vanguard America і ін). Разом з тим, більшість (і це підтвердив Дональд Трамп) становили «співчуваючі», представники консервативної білої Америки.

Однак преса і політики представили мітинг на захист історичної пам'яті Півдня як «неонацистський шабаш», причому до хору звинувачень приєдналися значна кількість представників Республіканської партії.

На учасників акції негайно обрушилися репресії: їх звільняють з роботи, виганяють з університетів, відключають від інтернету. Як то кажуть, запрацював механізм «реальної демократії».

Нинішня кампанія зі знесення пам'ятників героям Півдня почалася в квітні цього року в новому Орлеані, де за посилених заходів безпеки були демонтовані статуї президента південній Конфедерації Джефферсона Девіса (простояла понад 100 років), «південних» генералів П'єра де Борегара і Роберта Лі, а також монумент борцям за свободу Півдня.

Цих людей до сих пір шанують на американському Півдні, їх імена присвоєні школам, вулицям, держустановам і навіть військовим казармам. Однак мер Нового Орлеана мотивував своє рішення тим, що ці статуї були символом «білого супрематизму».

Рішення про знесення було прийнято ще в 2015 році - за президентства Барака Обами, і явно відображало настрої чорношкірої громади Нового Орлеана.

Приводом стало вбивство білим націоналістом дев'яти чорних прихожан в церкві міста Чарлстон (штат Південна Кароліна) в червні 2015 року. Оскільки нападник - Ділан Сторм Руф - на одній зі світлин знявся з прапором Конфедерації, то при безпосередній підтримці Барака Обами було розпочато кампанію з повсюдного усунення символів і прапорів Півдня.

Слід визнати, що Обама в значній мірі сприяв радикалізації білих: він зайняв сторону афроамериканців в конфліктах з поліцією і жодного разу не назвав темношкірих і ісламських виконавців терактів терористами.

Уже після подій в Шарлотсвіллі в місті Дарем (Північна Кароліна) при повному потуранні влади ліваки організували несанкціоноване знесення пам'ятника солдатам Півдня, який стояв з 1924 року. Також були демонтовані пам'ятники конфедератам в Балтіморі, штат Меріленд. 

Непримиренна боротьба ведеться і з іншими символами непокірного Півдня, в тому числі з прапором конфедератів. Так, прапор Конфедерації ще пару років тому був прибраний з державних установ Південної Кароліни – як символ «білого супрематизму» і «расової ненависті». Показово, що ініціатором стала тодішня губернаторша, а тепер представник в ООН республіканка Ніккі Хейлі. Барак Обама назвав цю акцію «ознакою оздоровлення» суспільного клімату.

Тепер «комісія істориків» готує знесення пам'ятників в місті Річмонд (штат Віргінія), який протягом деякого часу був столицею конфедератів.

Плануються й інші широкомасштабні акції по всій країні. Створено список меморіалів і пам'ятників конфедератам на всій території Сполучених Штатів, в нього входять понад півтори тисячі «об'єктів і символів у громадських місцях».

Відзначається, що в США налічується 718 монументів і пам'ятників конфедератам, з них близько 300 в штатах Джорджія, Вірджинія і Північна Кароліна. 109 шкіл носять імена генерала Роберта Лі, президента Конфедерації Джефферсона Девіса і інших героїв Півдня.

Чуйні до настроїв виборців, мери і губернатори активно підтримують «ліквідаторські» плани. За останні два роки вони прибрали 60 таких «символів». Куди заведе цей процес?

Наслідки непередбачувані. Дональд Трамп так і сказав: «Сьогодні ви зносите пам'ятники конфедератам, а завтра батькам-засновникам США Джорджу Вашингтону і Томасу Джефферсону, оскільки у них було багато рабів».

Йдеться про спроби «скорегувати» історію в кон'юнктурних цілях. В даному випадку - атака ведеться на «білу» спадщину Америки з її неоднозначною, але великою історією. При цьому рабовласницький Південь - лише початкова стадія демонтажу.

У той же час закриваються очі на злочини північан в ході громадянської війни в США. Так, у Вашингтоні, Центральному парку Нью-Йорка та інших місцях стоять пам'ятники «північному» генералу Вільяму Шерману, який з точки зору сьогоднішнього дня був військовим злочинцем і одним з перших використав практику «випаленої землі», тероризував мирне населення Півдня.

З іншого боку, настільки обриджений «південний» генерал Лі був не тільки талановитим воєначальником, а й чудовим інженером, він доклав зусиль щодо захисту східного узбережжя США від ураганів і зміг захистити береги Міссісіпі від повеней. У 1862 році, відразу після вступу на посаду головнокомандувача сил Півдня, він дав своїм рабам свободу.

Те, що боротьба з пам'ятниками і історичною пам'яттю розгорнулася саме зараз, означає, що відбувається глибоке переформатування американської ідентичності, йде перегляд основних цінностей.

Пануюча в нинішній Америці ідеологія неолібералізму передбачає викреслювання з історичної пам'яті всього того, що ідентифікується з «білим шовінізмом», традиційною роллю чоловіка в сім'ї та суспільстві. А все те, що нагадує про опір консервативного Півдня космополітичній Півночі в ході громадянської війни 1861-65 років, викликає особливу неприязнь.

На сьогоднішній день США з країни білих переселенців з пуританською ідеологією, які зробили її великою, перетворюються в расовий плавильний котел з інтернаціоналістською неоліберальною ідеологією.

У цій країні білим піонерам, які завоювали материк, вже нема місця, вони самі перетворюються в «могікан», витісняються на узбіччя соціального та економічного життя. Недавні дані французького історика Емануеля Тодда по смертності й соціальної деградації білих американців повністю корелюють з його прогнозом 1976 року щодо неминучого розпаду Радянського Союзу - на основі статистики народжуваності, розлучень, алкоголізму та зменшення частки слов'ян в населенні СРСР.

Оскільки білі поступово стають меншістю в «новому Вавилоні», вони вирішили дати «останній і рішучий бій». Через пару десятків років це вже буде неможливо з чисто демографічних причин. 

Гасло Трампа «зробимо Америку великою знову» означає насправді повернення до національної держави білих, якою вона була до ліберальних реформ 60-х років XX століття.

Наші інтереси: 

Глобальні постіндустріальні тенденції сприяють відродженню традиційних цінностей білої Америки. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Історія про взаємні стосунки американських колоністів і тубільців радикальним чином спотворена лівою пропагандою, передусім комуністичною (пам’ятаю це по радянським фільмам, де білі люди показані аморальними хижаками). Подібним чином мирне просування арійців в Європу і в Індію представлялося як насильницьке завоювання і масове знищення корінного населення.

Треба розуміти, що перші колоністи були ідеалістично налаштованими християнами, тому ставилися до тубільців як місіонери, намагаючись донести до них Слово Боже.

Сподіваюсь, незабаром ми ознайомимося з об’єктивними дослідженнями цієї теми.

Зірка Вітошинська каже:
Одне мені — незрозуміле: яке «оправдання» білих, якщо перші білі, в Америці — приїжджі застали там тубильців... чи не так ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Боротьба за традиційні ідеали, яку веде Трамп, буде виграна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "Make America Great Again" (MAGA) означає "Зробимо Америку знову білою". І це добре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Оскільки тема про расизм, може варто підкреслити теж «У 1862 році, відразу після вступу на посаду головнокомандувача сил Півдня, він дав своїм рабам свободу»?

Одне мені — незрозуміле: яке «оправдання» білих, якщо перші білі, в Америці — приїжджі застали там тубильців... чи не так ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Історія про взаємні стосунки американських колоністів і тубільців радикальним чином спотворена лівою пропагандою, передусім комуністичною (пам’ятаю це по радянським фільмам, де білі люди показані аморальними хижаками). Подібним чином мирне просування арійців в Європу і в Індію представлялося як насильницьке завоювання і масове знищення корінного населення.

Треба розуміти, що перші колоністи були ідеалістично налаштованими християнами, тому ставилися до тубільців як місіонери, намагаючись донести до них Слово Боже.

Сподіваюсь, незабаром ми ознайомимося з об’єктивними дослідженнями цієї теми.

Зірка Вітошинська каже:
Одне мені — незрозуміле: яке «оправдання» білих, якщо перші білі, в Америці — приїжджі застали там тубильців... чи не так ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Що можеш сказати про твори Фенімора Купера, ДЖеймса Шульца і Карла Мая?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"В цей же час він [Гітлер] проковтує книги Карла Мея, які оповідають про бойові подвиги відважних індіанців Вінніту і Покаліченої руки. Це забирає Адольфа в інші світи, де воїнство, ризикуючи життям, готове боротися з чужинцями, які загрожують їх племенам".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Карл Май відвідав США вже після написання своїх творів про боротьбу індіанців і білих. Це суцільна фантастика і в жодному разі не історичне джерело.

Арій Хрестовий каже:
Що можеш сказати про твори Фенімора Купера, ДЖеймса Шульца і Карла Мая?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

З нетерпеливістю чекаю на розкриття цього важливого питання, дякую, Ігоре!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важлива цитата для розуміння Нікі Хейлі:
Непримиренна боротьба ведеться і з іншими символами непокірного Півдня, в тому числі з прапором конфедератів. Так, прапор Конфедерації ще пару років тому був прибраний з державних установ Південної Кароліни – як символ «білого супрематизму» і «расової ненависті». Показово, що ініціатором стала тодішня губернаторша, а тепер представник в ООН республіканка Ніккі Хейлі. Барак Обама назвав цю акцію «ознакою оздоровлення» суспільного клімату.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Про Нікі Гейлі читала в англомовній пресі, що вона сильно підтримує вакцинацію. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !