Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 93
  • Переглядів: 97

Гасло Трампа «зробимо Америку великою знову» означає повернення до національної держави білих

Категорія:

Громадянська війна в США, що завершилася понад 150 років тому, по суті не припинялася, просто вона набула інших форм. Білі емігранти з Європи, котрі заснували країну, так і не змирилися зі зниженням своєї ролі в американському суспільстві і засиллям чужорідних «меншин» – етнічних, сексуальних і кланово-бюрократичних. Зубожіння білого середнього класу дало новий імпульс протестним настроям, що і привело до обрання Дональда Трампа президентом США.

170818donaldtramp.jpg

Дональд Трамп
Дональд Трамп (англ. Donald John Trump; нар. 14 червня 1946, Нью-Йорк) - 45-й президент США

У відповідь «ліві» і різноманітні групи меншин, які згуртувалися навколо Демократичної партії, частини республіканців і ЗМІ почали контрнаступ. Знесення пам'ятника генералу Роберту Лі в Шарлотсвіллі стало відвертою провокацією з боку лібералів.

На захист пам'ятника в Шарлотсвіллі з'їхалося багато представників радикальних білих рухів (Аlt-Right, White power, Aryan Nations, Vanguard America і ін). Разом з тим, більшість (і це підтвердив Дональд Трамп) становили «співчуваючі», представники консервативної білої Америки.

Однак преса і політики представили мітинг на захист історичної пам'яті Півдня як «неонацистський шабаш», причому до хору звинувачень приєдналися значна кількість представників Республіканської партії.

На учасників акції негайно обрушилися репресії: їх звільняють з роботи, виганяють з університетів, відключають від інтернету. Як то кажуть, запрацював механізм «реальної демократії».

Нинішня кампанія зі знесення пам'ятників героям Півдня почалася в квітні цього року в новому Орлеані, де за посилених заходів безпеки були демонтовані статуї президента південній Конфедерації Джефферсона Девіса (простояла понад 100 років), «південних» генералів П'єра де Борегара і Роберта Лі, а також монумент борцям за свободу Півдня.

Цих людей до сих пір шанують на американському Півдні, їх імена присвоєні школам, вулицям, держустановам і навіть військовим казармам. Однак мер Нового Орлеана мотивував своє рішення тим, що ці статуї були символом «білого супрематизму».

Рішення про знесення було прийнято ще в 2015 році - за президентства Барака Обами, і явно відображало настрої чорношкірої громади Нового Орлеана.

Приводом стало вбивство білим націоналістом дев'яти чорних прихожан в церкві міста Чарлстон (штат Південна Кароліна) в червні 2015 року. Оскільки нападник - Ділан Сторм Руф - на одній зі світлин знявся з прапором Конфедерації, то при безпосередній підтримці Барака Обами було розпочато кампанію з повсюдного усунення символів і прапорів Півдня.

Слід визнати, що Обама в значній мірі сприяв радикалізації білих: він зайняв сторону афроамериканців в конфліктах з поліцією і жодного разу не назвав темношкірих і ісламських виконавців терактів терористами.

Уже після подій в Шарлотсвіллі в місті Дарем (Північна Кароліна) при повному потуранні влади ліваки організували несанкціоноване знесення пам'ятника солдатам Півдня, який стояв з 1924 року. Також були демонтовані пам'ятники конфедератам в Балтіморі, штат Меріленд. 

Непримиренна боротьба ведеться і з іншими символами непокірного Півдня, в тому числі з прапором конфедератів. Так, прапор Конфедерації ще пару років тому був прибраний з державних установ Південної Кароліни – як символ «білого супрематизму» і «расової ненависті». Показово, що ініціатором стала тодішня губернаторша, а тепер представник в ООН республіканка Ніккі Хейлі. Барак Обама назвав цю акцію «ознакою оздоровлення» суспільного клімату.

Тепер «комісія істориків» готує знесення пам'ятників в місті Річмонд (штат Віргінія), який протягом деякого часу був столицею конфедератів.

Плануються й інші широкомасштабні акції по всій країні. Створено список меморіалів і пам'ятників конфедератам на всій території Сполучених Штатів, в нього входять понад півтори тисячі «об'єктів і символів у громадських місцях».

Відзначається, що в США налічується 718 монументів і пам'ятників конфедератам, з них близько 300 в штатах Джорджія, Вірджинія і Північна Кароліна. 109 шкіл носять імена генерала Роберта Лі, президента Конфедерації Джефферсона Девіса і інших героїв Півдня.

Чуйні до настроїв виборців, мери і губернатори активно підтримують «ліквідаторські» плани. За останні два роки вони прибрали 60 таких «символів». Куди заведе цей процес?

Наслідки непередбачувані. Дональд Трамп так і сказав: «Сьогодні ви зносите пам'ятники конфедератам, а завтра батькам-засновникам США Джорджу Вашингтону і Томасу Джефферсону, оскільки у них було багато рабів».

Йдеться про спроби «скорегувати» історію в кон'юнктурних цілях. В даному випадку - атака ведеться на «білу» спадщину Америки з її неоднозначною, але великою історією. При цьому рабовласницький Південь - лише початкова стадія демонтажу.

У той же час закриваються очі на злочини північан в ході громадянської війни в США. Так, у Вашингтоні, Центральному парку Нью-Йорка та інших місцях стоять пам'ятники «північному» генералу Вільяму Шерману, який з точки зору сьогоднішнього дня був військовим злочинцем і одним з перших використав практику «випаленої землі», тероризував мирне населення Півдня.

З іншого боку, настільки обриджений «південний» генерал Лі був не тільки талановитим воєначальником, а й чудовим інженером, він доклав зусиль щодо захисту східного узбережжя США від ураганів і зміг захистити береги Міссісіпі від повеней. У 1862 році, відразу після вступу на посаду головнокомандувача сил Півдня, він дав своїм рабам свободу.

Те, що боротьба з пам'ятниками і історичною пам'яттю розгорнулася саме зараз, означає, що відбувається глибоке переформатування американської ідентичності, йде перегляд основних цінностей.

Пануюча в нинішній Америці ідеологія неолібералізму передбачає викреслювання з історичної пам'яті всього того, що ідентифікується з «білим шовінізмом», традиційною роллю чоловіка в сім'ї та суспільстві. А все те, що нагадує про опір консервативного Півдня космополітичній Півночі в ході громадянської війни 1861-65 років, викликає особливу неприязнь.

На сьогоднішній день США з країни білих переселенців з пуританською ідеологією, які зробили її великою, перетворюються в расовий плавильний котел з інтернаціоналістською неоліберальною ідеологією.

У цій країні білим піонерам, які завоювали материк, вже нема місця, вони самі перетворюються в «могікан», витісняються на узбіччя соціального та економічного життя. Недавні дані французького історика Емануеля Тодда по смертності й соціальної деградації білих американців повністю корелюють з його прогнозом 1976 року щодо неминучого розпаду Радянського Союзу - на основі статистики народжуваності, розлучень, алкоголізму та зменшення частки слов'ян в населенні СРСР.

Оскільки білі поступово стають меншістю в «новому Вавилоні», вони вирішили дати «останній і рішучий бій». Через пару десятків років це вже буде неможливо з чисто демографічних причин. 

Гасло Трампа «зробимо Америку великою знову» означає насправді повернення до національної держави білих, якою вона була до ліберальних реформ 60-х років XX століття.

Наші інтереси: 

Глобальні постіндустріальні тенденції сприяють відродженню традиційних цінностей білої Америки. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Боротьба за традиційні ідеали, яку веде Трамп, буде виграна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Боротьба за традиційні ідеали, яку веде Трамп, буде виграна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гасло "Make America Great Again" (MAGA) означає "Зробимо Америку знову білою". І це добре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Оскільки тема про расизм, може варто підкреслити теж «У 1862 році, відразу після вступу на посаду головнокомандувача сил Півдня, він дав своїм рабам свободу»?

Одне мені — незрозуміле: яке «оправдання» білих, якщо перші білі, в Америці — приїжджі застали там тубильців... чи не так ?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Історія про взаємні стосунки американських колоністів і тубільців радикальним чином спотворена лівою пропагандою, передусім комуністичною (пам’ятаю це по радянським фільмам, де білі люди показані аморальними хижаками). Подібним чином мирне просування арійців в Європу і в Індію представлялося як насильницьке завоювання і масове знищення корінного населення.

Треба розуміти, що перші колоністи були ідеалістично налаштованими християнами, тому ставилися до тубільців як місіонери, намагаючись донести до них Слово Боже.

Сподіваюсь, незабаром ми ознайомимося з об’єктивними дослідженнями цієї теми.

Зірка Вітошинська каже:
Одне мені — незрозуміле: яке «оправдання» білих, якщо перші білі, в Америці — приїжджі застали там тубильців... чи не так ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Що можеш сказати про твори Фенімора Купера, ДЖеймса Шульца і Карла Мая?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"В цей же час він [Гітлер] проковтує книги Карла Мея, які оповідають про бойові подвиги відважних індіанців Вінніту і Покаліченої руки. Це забирає Адольфа в інші світи, де воїнство, ризикуючи життям, готове боротися з чужинцями, які загрожують їх племенам".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Карл Май відвідав США вже після написання своїх творів про боротьбу індіанців і білих. Це суцільна фантастика і в жодному разі не історичне джерело.

Арій Хрестовий каже:
Що можеш сказати про твори Фенімора Купера, ДЖеймса Шульца і Карла Мая?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

З нетерпеливістю чекаю на розкриття цього важливого питання, дякую, Ігоре!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важлива цитата для розуміння Нікі Хейлі:
Непримиренна боротьба ведеться і з іншими символами непокірного Півдня, в тому числі з прапором конфедератів. Так, прапор Конфедерації ще пару років тому був прибраний з державних установ Південної Кароліни – як символ «білого супрематизму» і «расової ненависті». Показово, що ініціатором стала тодішня губернаторша, а тепер представник в ООН республіканка Ніккі Хейлі. Барак Обама назвав цю акцію «ознакою оздоровлення» суспільного клімату.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Про Нікі Гейлі читала в англомовній пресі, що вона сильно підтримує вакцинацію. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !