Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Майстер-клас Ірини Чорної з приготування страв живої їжі

25 червня 2017 року в смт. Східниця, що на Львівщині, під час проведення 28 конференції Інституту Міжмор'я відбувся майстер-клас з приготування страв живої їжі. Його провела Ірина Чорна (м.Тернопіль). Допомагала їй господиня приватної садиби "Ярдана", на території якої проходило дійство, - Наталія Недосєко.

170731-zhyvayizha.jpg

Ірина Чорна і Наталка Недосєко
Ірина Чорна і Наталка Недосєко

 

Докладніше:

Наші інтереси: 

Жива їжа може бути не лише корисною і смачною, а й вишуканою. Обмінюємось досвідом. Навчаємо і навчаємось.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нагадую про три правила продуктивного спілкування на сайті «Народний Оглядач» і в АНСДП:

1. Зосередитися на особистому досвіді.

2. Не повчати там, де тебе не запитують.

3. Заохочувати позитивні якості один одного та ігнорувати негативні. Тоді позитивні якості будуть розквітати, а негативні залишаться без підживлення і самі засохнуть.

Докладніше

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарна робота! Смачна кухня і можливість навчитися - ознаки справжнього постіндустріального монастиря!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

В мене питання до аріїв: як можна найкраще вирішити клопіт з вітаміном D. Сонячні ванни до уваги не беремо.

Просто я більше захоплююсь чисто сирими продуктами рослинного походження: капуста, морква, буряк, шпинат, цибуля і т.д . Зимою добавляю пророщене насіння,сало... - і от маю симптоми( піду перевірю в клініку вміст вітаміну D в крові, бо за статистикою 80% мають його нестачу) , а виходить, треба збалансовано до цього підходити. Зокрема добавляти в харчування яєчний білок, тут можна добавити ще і жирну морську рибу. Тут питання ще в іншому, а саме, чи залишаюсь я,таким чином, сироїдом. На загал, я інколи добавляв яйце в раціон - десь раз на тиждень, та цього недостатньо. Ось нині подибав в інтернеті і надибав, що норма для людини це вживати два жовтки в день. В інтернеті, звичайно, є все. Та мені, власне, у цьому питанні цікава думка практиків НО .

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я якось не зрозумів, що для вас головне: здоров'я чи статус "сироїда" :-)

Цитата:
Тут питання ще в іншому, а саме, чи залишаюсь я,таким чином, сироїдом.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Для мене важливо, в моєму житті, незалежно від обставин це - залишатися людиною. Все інше то гра: сироїдство, вегатаріанство, голодуваня за П.Брегом і т.д. Інша річ, що адміністратор сайту, мабуть, і сам заблукав між реальністю і грою. Вас, , мабуть, ще не було, коли тут на сайті була полеміка в цьому питанні. Зокрема про те, що людина смертна, а може, богоподібна і безсмертна. Власне, я твердо стою на науковій точці зору - людина смертна. В цьому конфлікт... Як бачите, статус "сироїда" не є головним в моєму житті. Власне, для себе вирішив, я "умиваю руки". Хай інші собі і комусь доказуть - як жити. Хай щастить!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Маленька підказка (згідно сказаного Вами) : Ви не сероїд, навіть не вегетаріанець.
Прийміть себе таким як Ви є. Це буде перший крок. Коли зрозумієте, що споживання сала (плоть мертвої тварини) це рівень м'ясоїдста, і від нього почнете рух вгору - це буде розвиток. В іншому випадку ситуація з конфліктами, суперечками і нерозумінням про що заперечуєте буде продовжуватись.
Ви смертні - це правда:).

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Пані Ірино, я в першу чергу людина. І багато хто цього не розуміє. По - перше, у мене була криза ( що позитивно для розуміння), тобто я мав усі перелічені симптоми нестачі в організмі вітаміну D ( це я вирахував потім), а саме: ( я їх перелікую, можливо комусь стане в нагоді) 1.Відсутність апетиту. 2. Спазми в ногах вночі (дуже боляче). 3. Біль у п'ятках ніг. 4. Біль в печінці( вітамін д впливає на виработку інсуліна). 5. Втома ( дуже важко було не те щось робитити, а піднятись на 7 поверх). Тощо. Сюди можна додати нервове навантаження. Можу ствердно сказати, що це все від сироїдства і читання ЖС. Процес вимивання з організму ( шлаків і вітамінів) був швидший, ніж набирання їх. Я лише добавив до салатів рибий жир і жирної риби - симптоми почали зникати, через три - чотири дні взагалі зникли . Тобто, я не помилився в тому, що мені не вистачає вітаміна д. До вашого відома сало арійці споживать усі. Питання не в салі,а в тому, що мені потрібно було розібратися, що відбувається. Власне, чи є на сайті хтось, хто може це пояснити. бачимо що - ні. Стосовно того хто людина вегітаріанець чи мясоїд напишу потім. Треба бігти...

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

В чому проблема саме у Вас відповідь Вам уже дали.
Передчасне вважання себе сироїдом привело до нестачі вітаміну Д. Але це зовсім не означає, що сироїдіння шкідливе. Просто Ви не сироїд ( організм не готовий до такого способу життя, а це відображення духовного рівня). Ситуація показала, що Ви чинили насильство над собою, можливо навіть несвідомо вважаючи, що це Ваше Хочу.
Арійці не вживають м'ясо, сало, рибу і риб'ячий жир. Такі псевдо продукти допустимі на перехідному періоді в обмеженій кількості. І тут компромісів немає. Коли людина стає Арійцем Надлюдиною - розкривається Духовне серце (друге народження). До такого моменту -це лише гра в Арійція. Дуже важливо мати розуміння в тому, що робите і що хочите. А Ви таки справді Людина, тому казати, що їдять і роблять Арійці з власного досвіду сказати не можите. Переказ прочитаної літератури дає свій результат... Ви неспроможні до глибинного аналізу і відділення правди від брехні. Правдою Вам видається те, що подобається, близьке до Вашого рівня... і т.д.
На рахунок вегетаріанстава і м'ясоїдства можите не трудитись, ця тема мною пройдена і нецікавить взагалі.
Вищі знання недоступні для людей. Проте, в процесі розвитку і підйому знання стають доступні в потрібній кількості і зрозумілі ( в першу чергу слухати себе). Хоча насправді знання нікуди не сховані, просто кожен рівень чує 'своє' решта відкидається :)

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Авжеж! Дякую за розумінння. Але зауважу, життя - це завжди компроміси, а правди так її взагалі не існує в природі. А стосовно стану надлюдини, то це ідея Ніцше, яка нічого спільного ні з вегатаріанством, ні з сироїдством немає. А на загал, будьте здорові! Хай щастить!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Ідеї "авторів" немають.... як і правдиві знання.
Стан надлюдини передбачає тіло, а отже, треба щось їсти:)... питання лише, що саме:). Звичайно до певної межі, але далі вже Боголюдський стан...
Не поспішайте, Будьте Здорові.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

?Друже, а як ти визначив, що це саме нестача вітаміну D?

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Арій Хрестовий каже:
Я писав саме про свіжий жовток яйця, тобто сирий. З Енциклопедичного довідника медицини і здоров'я дізнався, що норма споживання 2-3 штуки на тиждень. Обмеження пов'язано з високим вмістом холестерину. За розповідями про методику "Око відродження" монахи, що практикують ці ритуали, вживають 1 жовток щодня. А яким чином перевіряєш вміст вітаміну Д в крові?

Дякую за відповідь. Особливо про досвід монахів тому, що я зараз, власне, на перетику переусвідомлення вживання живої їжи. Питанні лише в тому, що в мене є страх вживання сирих яєць, оскільки наляканий сальмоноллезом. Стосовно перевірки вітаміну D, то на практиці я ще не знаю, але лікарі в інтернеті говорять, що такі аналіз можна зробити. Власне, я вчора зранку почав вживати риб'ячий жир разом з салатом - як не дивно, але позитив відчув уже під вечір : симптоми почали зникати. Зокрема, це втома від фізичного навантаження, біль у м'язах ніг ( дуже важко було піднятися на 7 -й поверх), навіть появилася веселість - бадьорість і прагнення знову жити і щось творити. Але ж це лише всього я добавив до свого харчування риб'ячий жир. Вважаю,що тим хто вживає живу їжу потрібно зрозіміти роль вітаміну D. Як бачиться, він має дуже важливу роль у житєдіяльності людського організму.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Таргитай Борисфенів каже:
Дякую за відповідь. Питанні лише в тому, що в мене є страх вживання сирих яєць, оскільки наляканий сальмоноллезом.

Як то кажуть: не впевнений - не їж. Сирі яйця їм з дитинства, ще не було жодного випадку сальмонельозу. Але ті яйця були переважно з домашньої ферми від здорових курей. Якщо жовток не підходить, можна спробувати овес або пророщену пшеницю. Там теж є вітамін Д. Про концентарцію не знаю, треба читати довідкову літературу.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сальмонели знаходяться на поверхні яйця, всередині їх нема - якщо оболонка яйця не пошкоджена.

Арій Хрестовий каже:
Таргитай Борисфенів каже:<blockquote class="bb-quote-body">Дякую за відповідь. Питанні лише в тому, що в мене є страх вживання сирих яєць, оскільки наляканий сальмоноллезом. </blockquote>

Як то кажуть: не впевнений - не їж. Сирі яйця їм з дитинства, ще не було жодного випадку сальмонельозу. Але ті яйця були переважно з домашньої ферми від здорових курей. Якщо жовток не підходить, можна спробувати овес або пророщену пшеницю. Там теж є вітамін Д. Про концентарцію не знаю, треба читати довідкову літературу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Перед тим, як пити яйце, треба його ошпарити окропом. Тоді на шкарлупі не залишиться збудників сальмонезу.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Проблема не в нестачі вітаміну Д у живих плодах, а в неможливості організму його засвоїти...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Виглядає, що сироїдство стає якоюсь нав'язливою ідеєю. Якщо їси сало, то тебе вже сприймають як такого, що деградує. Якщо не сироїд, то вже не рухаєшся вгору. Шкода, що ці розмови відлякують багатьох читачів НО, які були з нами з 2002 року....

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Виглядає, що сироїдство стає якоюсь нав'язливою ідеєю."...думаю,що ця ідея буде ставати ще більш "агресивною" у майбутньому,бо вона стане невід'ємною частиною більшої ідеї,яка пов'язана із переходом цивілізації на інший рівень розвитку...

Мої не віртуальні друзі все рідше мене запрошують на всякі походи на шашлики або інші п'янки...а я тільки і радий...так само із старими читачами НО...
Хоча мені ще далеко до нормального природного харчування та ідея цілком по душі...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я для НО віддала багато років свого життя, тому для мене цінні ВСІ наші читачі, а не тільки сироїди і ельфи:-)

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Пані Олено, дивись вперед... Все стається так як має бути. Якщо їси сало, то має бути розуміння свого рівня, а не присвоєння собі 'статусу' який не відповідає дійсності. В першу чергу це потрібно для уникнення фізичних проблем, душевного неспокою. Завжди можна побачити рух вгору. Якщо я колись була м'ясоїдом і стала вегетаріанцем -це однозначно рух вгору. І так далі, навіть праноїдство не межа.
Просто добре, коли люди говорять про свої досягнення, а не заперечують те чого не розуміють. Як показала практика, чим доросліша людина тим менше хоче бути учнем...
Сироїди абсолютно нікому нічого не прагнуть доказувати і в жодному разі нікого не відлякують, бо агресія відсутня. Є лише відстоювання очевидних речей. В людей, які бояться спрацьовують їхні особисті програми страхів. Кажу з власного досвіду, спершу це також мене бентежило, а тепер навіть смішить в певній мірі:) Якщо для когось сироїдіння нав'язлива ідея, то це лише його таке сприйняття:)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Нагадую про три правила продуктивного спілкування на сайті «Народний Оглядач» і в АНСДП:

1. Зосередитися на особистому досвіді.

2. Не повчати там, де тебе не запитують.

3. Заохочувати позитивні якості один одного та ігнорувати негативні. Тоді позитивні якості будуть розквітати, а негативні залишаться без підживлення і самі засохнуть.

Докладніше

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Для мене дуже дивним бачити чоловіка,який вважає себе розумним,але котрий у той самий час годує своє тіло малоефективним харчем...Це наче автомобіль заправляти не бензином,а смолою...
Про жінок я взагалі промовчу...
Щодо агресивності сироїдів,хоча я не сироїд і не люблю цього слова,яке не охоплює всю філософію цього явища,то хотів би сказати,що ця так звана агресивність береться від співчуття до людей,котрі як мухи продовжують битися головами у скло...Сироїди просто не розуміють як може бути по іншому,адже ось воно все...зроби маленьку вольову дію...але ж ні,вони будуть базікати маячню про незамінні білки тваринного походження,будуть калічити себе,своїх дітей і всю расу зводити до стану натовпу баранів...Вони ніяк не можуть побачити зв'язку між мискою тієї мерзоти на своєму столі і війною...
Якщо людина котра вважає себе розумною не здатна зрозуміти простенький причинно-наслідковий факт "Що поки будуть скотобійні,будуть і війни" то про що дальше можна говорити...ось звідси і народжується агресивність.Це наче бачити близьку людину на смітнику серед бомжів,котрій ти нічим вже не можеш зарадити...це агресивність від співчуття і від безпомічності...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Явсе Світ, пам'ятай настанови Стратега:

Цитата:
Нагадую про три правила продуктивного спілкування на сайті «Народний Оглядач» і в АНСДП:

1. Зосередитися на особистому досвіді.

2. Не повчати там, де тебе не запитують.

3. Заохочувати позитивні якості один одного та ігнорувати негативні. Тоді позитивні якості будуть розквітати, а негативні залишаться без підживлення і самі засохнуть.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Домовились...Постараюсь...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для мене останні сумніви в можливості повністю перейти на живу їжу зникли після того, як прочитав публікацію Щасливий китаєць два роки харчується тільки листям і травою.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для мене безумовними авторитетами в галузі харчування є Хіро Онода і Абрахам Маслоу!

Перший - 30 (тридцять !) років прожив в джунглях, харчуючись різноманітною їжею (як рослинною, так і фруктовою, так і м'ясною); зберіг гарну фізичну форму. волю до життя і перемоги, чудову пам'ять та розумові здібності.

Другий - створив піраміду ієрархії людських потреб, в якій харчування стоїть на першому, найнижчому щаблі шляху до вершини.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Згоден,що при певних обставинах,на естетку у харчуванні звертати увагу не варто...

У другому випадку,найнижчий щабель піраміди потрібно розглядати як не найпримітивніший,а як базовий...Це як фундамент будинку (піраміди),він теж знаходиться найнижче,але від його якості залежить усе,що на ньому стоїть...

Вірю в те, що розумію.