Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політичний Сенсар: якою може бути назва партії ельфів постіндустріального Міжмор’я

Категорія:

Уявімо собі, що ельфи вже є і вони метикують над тим, що непогано об’єднатися в політичну партію. Але як її назвати, щоб було зручно, цікаво і по-ігровому весело? 

170729-elfy.jpg

Ельфи Середзем’я
Ельфи Середзем’я
«Тільки повна відповідність слова та дії визначає очікувану подію»
(Живе Слово, Інформосота Юоль)

Навіщо?

Ви запитаєте, навіщо Україні ще одна (скажімо, п’ятисота) партія? Річ у тім, що існуючі партії орієнтовані на діяльність в існуючій системі. Проте в усьому світі діє виразна тенденція переходу до постіндустріальної формації. Україна не є винятком.

Формування політичних основ постіндустріальної української нації має відбуватися легально, у відповідності з чинним законодавством. Для цього потрібна політична партія. Дуже важливо, щоб вона мала правильну назву, адже як корабель назвеш, так він і попливе.

Почнемо з того, що партія, спрямована на творення нової цивілізації,  повинна мати чітку концептуальну основу. Тому назви типу «Світанок» чи «Платформа Івана Петровича» не проходять.

В ідеалі в назві партії мають бути присутніми:

  • світогляд,
  • політична ідеологія,
  • державний устрій.

Це дає значні переваги, адже тоді сама назва партії пропагує ключові ідеї, а її прихильники можуть легко пояснити неофітам, які вартості вони підтримують.

Для дослідження цього питання скористаємось наробками Ельфійського проекту. Його сенс у тому, що творення нового світу вимагає розкриття творчого потенціалу людини, вищим проявом якого є «відновлення зв’язку» і досягнення рівня фізичного безсмертя. В ігрових термінах Міжмор’я люди, які досягнули цього рівня, називаються ельфами. Найкращий спосіб піднесення до рівня ельфів полягає в тому, щоб розпочати гру в ельфів – вважати, що ми вже ними є.

Отже, ельфи вже є і вони метикують над тим, що непогано об’єднатися в політичну партію. Як її правильно назвати? 

Світогляд (мета)

Світогляд – це комплекс найширших уявлень про життя і своє місце в ньому. Світогляд описує модель всесвіту, дає уявлення про мету людини та шляхи її досягнення, істину і облуду, правду і кривду. Світоглядом постіндустріального Міжмор’я є аріянство. Слово «арії» (на санскриті – ар’я) означає «шляхетні, благородні, сонячні, ярі». Відповідно, аріянство  – це світогляд і спосіб життя шляхетних людей – аріїв.

Згідно з цим світоглядом, людина –  це втілена божественна сутність, яка є частинкою Творця всесвіту – доброго і святого. Тому для неї найбільше щастя – творити себе і навколишній світ, тобто розвиватися, пізнавати чудесне, окультурювати природу, конструювати техносферу, народжувати дітей, вдосконалювати свій рід. Головна аріянська духовна практика – усвідомлення себе божественним гравцем згідно з найголовнішою заповіддю шляхетної людини: Люби господа – бога твого!

Аріянський світогляд властивий для Трипільської цивілізації, відичного вчення, брахманізму, вчення Ісуса Хреста, яке так і називалося – аріянство. Інші його назви – хрестиянство, аріохрестиянство, гелленохрестиянство, социніанство, унітаріянство, козацька віра. Аріянство було державною релігією Римської імперії Костянтина Великого і Русі Володимира Великого. Лідером європейського аріянства у 17 ст. був ідеолог тодішнього Міжмор’я, козацький полковник Юрій Немирич.

Будь-які серйозні зміни завжди починаються з духовно-світоглядного імпульсу. Тому в назві партії позначення світоглядно-релігійної системи має стояти на першому місці. Партія ельфів Міжмор’я має бути аріянська.

Аріянство: зґард (магічний оберіг) "Гуцульський хрест"
Аріянство: зґард (магічний оберіг) "Гуцульський хрест"

Ідеологія (стратегія)

Світогляд, пристосований до практичного застосування, називається ідеологією. Ідеологію визначають як систему політичних, правових, етичних, художніх, релігійних, філософських поглядів. Відтак ідеологія – це систематизований світоглядний концентрат. Ідеологія пропонує усвідомлену, чітко визначену мету суспільної діяльності. Ідеологією постіндустріального Міжмор’я є солідаризм.

У широкому сенсі, солідаризм – це вчення про взаємовигідну, синергетичну взаємодію в середовищі будь-яких спільнот. Для підкреслення того, що йдеться про реалізацію принципу солідарності в національних спільнотах, ми застосовуємо термін Національний Солідаризм. У справі творення цивілізації Міжмор’я надзвичайно важливим є той факт, що базовою ідеологією США – нашого головного союзника – також є Національний Солідаризм.  

Ідеологія є похідною від світогляду, тому в назві політичної партії ельфів на другому місці має бути термін «національний солідаризм».

Ельфійський прапор з гербом Щастя
Ельфійський прапор з гербом Щастя

Державний устрій (інструментарій)

Є два базові типи державного устрою – республіка і диктатура. У республіці органи влади формуються знизу догори, у диктатурі – згори донизу. Згідно з ідеологією Національного Солідаризму, постіндустріальна держава має бути республікою.

Республіка може бути президентською або парламентською. У першому випадку президент обирається громадянами, у другому – парламентом. При цьому вибори президента громадянами можуть бути прямими і ступеневими, наприклад, двоступеневими як в США (громадяни обирають колегію виборців, а виборці – президента).

Головним недоліком такої виборчої системи є те, що виборці обирають людей, з якими персонально не знайомі, відтак голосують не за реальних людей, а за їхні «іміджи», створені медіа. Це дає широкі можливості для зловживань. Другим недоліком є те, що вибори відбуваються раз на кілька років, що в умовах сучасного прискорення подій гарантує постійне відставання від життя.

Ельфійський проект пропонує передову систему виборів, основану на можливостях сучасних комунікацій та інформаційних технологій.

По-перше, вибори відбуваються в демосах – організованих спільнотах персонально знайомих людей чисельністю від 5 до 105 осіб.

По-друге, вибори відбуваються не раз на кілька років, а тоді, коли виникає потреба.

По-третє, демоси нижчого рівня (рої) вільно об’єднуються у демоси вищого рівня – сотні, полки, коші, гетьманати, співдружність.

Такий державний устрій є динамічною 6-рівневою мережею демосів. Оскільки йдеться про владу, то такий устрій позначається терміном «демосократія».  Відповідно, на третьому місці в назві партії ельфів має бути слово «демосократична».  

АНСДП – перша постіндустріальна партія ельфів Міжмор’я

На основі сказаного вище назвою політичної партії ельфів може бути  Аріянська Національно-Солідаристська Демосократична Партія, скорочено АНСДП.

Очевидно, що сьогодні інтерес до цієї теми має суто академічний характер, проте цілком можливо, що за кілька років такого роду напрацювання стануть актуальними.  

Кого зацікавило ігрове конструювання партії ельфів Міжмор’я – пишіть свої думки в коментарях.

Гурт Wardruna (Норвегія) - Algir (Альгіз - руна святості)

Ельфи Міжмор’я чекають тебе! (реклама АНСДП)
Ельфи Міжмор’я чекають тебе! (реклама АНСДП)

Продовження: АНСДП – перша партія ельфів постіндустріального Міжмор’я: стартові проекти

Наші інтереси: 

Розробляємо основи нової цивілізації. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Людина є молодою доти, доки вона спроможна до триєдиного (одночасного) вдосконалення духу, інтелекту і плоті.

Владислав Дзигар каже:
Молодь - це до 30-ти років, а у нашому випадку можливо до 50-ти чи може 100 ? =)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Цікаво.В цій партії мабуть має бути певна ієрархія чи нетак?Якщо починати гру ю.то треба визначити правила

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

назва партії - Державна далекоглядність !!!

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Несподівано... А тепер поясни, які у цієї партії ДД світогляд, ідеологія і державний устрій.

Андрій Юрків каже:
назва партії - Державна далекоглядність !!!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Була така партія... Державна самостійність України (ДСУ)... Заснували її колишні політв'язні на чолі з Іваном Кандибою... Назва була гучна... на той час, але партія так нічим і не відзначилася!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Посил однозначно супер, цікаво тільки чи буде звучати така абревіатура АНСДП.

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось це ми й перевіримо. За рік отримаємо точну відповідь.

Владислав Дзигар каже:
Посил однозначно супер, цікаво тільки чи буде звучати така абревіатура АНСДП.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо використовувати скорочені назви, то це "арійська партія", а її члени - арії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Назва партії логічно обгрунтована.Але для широкого вжитку вона(назва)має поєднувати розум і серце-бути зрозумілою і викликати радісні емоції в гобітів і людей і звичайно ж у аріїв.Назва має бути коротка і влучна. КДБ добре поміркувало .вибираючи для свого проекту слово "Бандера".бо "бандерівці" легше вимовляти .ніж "мельниківці" чи "коновальці"."Бандера"- це "прапор"

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

На мою думку назва повинна бути дещо лаконічнішою АНСП

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

4 букви - це статика, а 5 - динаміка. У магічних формулах Живого Слова зажди використовується непарна кількість слів.

Володимир Самотий каже:
На мою думку назва повинна бути дещо лаконічнішою АНСП

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Тоді пропоную ще коротше НСП, аріянство можна відобразити програмно, демосів також

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Перше правило маркетингу - "привернути увагу". Якщо цього нема, то не буде й наступного кроку - "зацікавити".

А тепер, друже Володимире, скажи мені, яка назва більше привертає увагу інтелектуальної людини: АНСДП чи НСП?

Володимир Самотий каже:
Тоді пропоную ще коротше НСП, аріянство можна відобразити програмно, демосів також

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Складні абревіатури та старомодні назви нецікаві молоді. Назва "ельфійська партія" спонукатиме до гри: ми будуємо досконале суспільство досконалих людей.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

По-перше, АНСДП - це ельфійська партія.

По-друге, ми застосовуємо ті назви, які подобаються нам - людям, які розвивають цей проект роботою і грошима. Думка всіх інших практично ніяк не впливає на розвиток нашої справи, то який сенс на них орієнтуватися?

Сірко Крутивус каже:
Складні абревіатури та старомодні назви нецікаві молоді. Назва "ельфійська партія" спонукатиме до гри: ми будуємо досконале суспільство досконалих людей.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Хіба сенс такий: розширити коло людей, які можуть розвивати цей проект роботою і грошима.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Якщи ти маєш на увазі молодь, яка не осилить абревіатуру з 5 літер ("забагато букофф"), то така молодь нас не цікавить. Якщо ти маєш на увазі молодь, яка в погоні за "новизною" спілкується на смартфонах ігноручи елементарні правила орфографії і придумає новомодні скорочення, то така молодь нас не цікавить.

Цитата:
Складні абревіатури та старомодні назви нецікаві молоді.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Чудово

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

У нас чудова молодь. І що поганого в тому, що вони спілкуються на смартфонах (не витрачають час на телефонні теревені) і придумують новомодні скорочення? Насправді, у них є чому повчитися, бо вони першими довідуються і застосовують все нове, технологічне, сучасне!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Олено, я не старий ретроград, і не заперечую спілкування на смартфонах чи інших гаджетах! Я говорю про те, що нехтування орфографією і придумування скорочень вбиває нормальну мову і нормальне спілкування!

Спостерігав таку картину: троє молодих людей (онук і його приятелі... 14-16 років) сидять в кімнаті, їдять морозиво... і спілкуються через смартфони.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

На молодь потрібно орієнтуватися! Хоча насправді цей проект не буде молоді цікавим, на мою думку.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Нецікавий молоді проект не має майбутнього. Ісус ішов до молоді.
Молодь раціональна - їй потрібне зрозуміле, перспективне, цікаве.
При цьому проект має ці цікавинки, із яких вийде гарна страва для духовного споживання. Але... завжди є боязнь пророслої картоплі, що її пагони нічого путнього не дадуть.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Ісус ішов до молоді. - ??? Ісус ішов до людей, і говорив про дітей,діти - це немолодь .

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Сподіваюсь, учнів Ісуса Ви дітьми не вважаєте.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Учні Ісуса, це вже дорослі від 18 років і несуть відповідальність за свої вчинки.

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Є різні уявлення про молодь. Офіційно в Україні: "молодь, молоді громадяни – громадяни України віком від 14 до 35 років; неповнолітні – громадяни віком до 18 років" (ЗАКОН УКРАЇНИ Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні).

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чінгіс Хану приписують апокриф: "Боїшся - не роби, робиш - не бійся".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ісус ішов до всіх!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Істинно!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Тестувала в голові декілька днів АНСДП на сприйняття, легкість запам'ятовування і повторення.
Висновок: нормально сприймається, запам'ятовується, звучить солідно. Мені подобається:)!
Скорочено можна АП - арійська партія.
Незнаю чи можна мене віднести до молоді, але в 14 -16р. людям точно не до партій:)

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Молодь - це до 30-ти років, а у нашому випадку можливо до 50-ти чи може 100 ? =)

Жнива почалися, браття!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Людина є молодою доти, доки вона спроможна до триєдиного (одночасного) вдосконалення духу, інтелекту і плоті.

Владислав Дзигар каже:
Молодь - це до 30-ти років, а у нашому випадку можливо до 50-ти чи може 100 ? =)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Так, той хто постійно вдосконалюється лише дорослішає і розумнішає, але не старіє

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Весело, глибоко і загадково!

Назва «Арійська Національно Солідаристська Демосократична Партія» мені подобається.

Перше слово «Арійська» одного заінтриґує, іншого привабить: воно позитивне, адже багато хто знає, що ми — «Арійського (Трипільського) роду»!
Тільки «Трипільське» звучть трохи «археологічно» :)

Про солідаризм призабули, отже теж може зацікавити, і обов’язково сподобається.
Прикметник «Демосократична» точно здивує.
Люд відчує, що тут — щось нове (якщо не подумає, що «заліз якийсь друкарський чортик» :) — а в такому разі зіграє як привід для роз’яснення).

Сильно зіграв, Ігоре!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Краще казати не "Арійська", а "Аріянська" - мається на увазі релігійно-світоглядний аспект. Аріянство - релігія шляхетних людей, назва первинного хрестиянства, зокрема в Римській імперії, готських королівствах і домонгольській Русі.

Зірка Вітошинська каже:
Весело, глибоко і загадково!
Назва «Арійська Національно Солідаристська Демосократична Партія» мені подобається.
Перше слово «Арійська» одного заінтриґує, іншого привабить: воно позитивне, адже багато хто знає, що ми — «Арійського (Трипільського) роду»!
Тільки «Трипільське» звучть трохи «археологічно» :)
Про солідаризм призабули, отже теж може зацікавити, і обов’язково сподобається.
Прикметник «Демосократична» точно здивує.
Люд відчує, що тут — щось нове (якщо не подумає, що «заліз якийсь друкарський чортик» :) — а в такому разі зіграє як привід для роз’яснення).
Сильно зіграв, Ігоре!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Аріянська Національно Солідаристська Демосократична Партія. Така назва справді дещо важкувата для запам'ятовування. Проте це справа лише часу. Тут можна лише робити філологічні уточнення, наприклад, Аріянсько Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Демосократична), Аріянська Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Аріянська Демосократична), Аріянська Національна Солідаристська Демосократична Партія (акцент падає на кожне слово).

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цілковито годжуся з питанням про філологічні уточнення,
і вибираю наголос на КОЖНЕ СЛОВО НАЗВИ!

Володимир Самотий каже:
Аріянська Національно Солідаристська Демосократична Партія. (...) Тут можна лише робити філологічні уточнення, наприклад,
Аріянсько Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Демосократична),
Аріянська Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Аріянська Демосократична),
Аріянська Національна Солідаристська Демосократична Партія (акцент падає на кожне слово).

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Національний Солідаризм (скорочено Націонал-Солідаризм, або НС ) - це назва ідеології. Тому бажано підкреслити єдність цих слів. З цих міркувань краще Національно-Солідаристська.

Тобто йдеться не просто про солідаризм (напр. родинний, професійний чи становий), а солідаризм національний.

Відтак назва партії має чітку структуру:
А - НС - Д - П
(світогляд - ідеологія - устрій - партія)

Володимир Самотий каже:
Аріянська Національно Солідаристська Демосократична Партія. Така назва справді дещо важкувата для запам'ятовування. Проте це справа лише часу. Тут можна лише робити філологічні уточнення, наприклад, Аріянсько Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Демосократична), Аріянська Національно Солідаристсько Демосократична Партія (акцент робиться на Аріянська Демосократична), Аріянська Національна Солідаристська Демосократична Партія (акцент падає на кожне слово).

Все, що робиться з власної волі, – добро!