Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Ліберали на стежці війни з Дональдом Трампом і здоровим глуздом

Американським лібералам варшавська промова президента Трампа не сподобалася. Президент говорив про сильну Європу, зажадав від Росії припинити агресію в Україні та приєднатися до спільноти відповідальних держав. Він підтвердив прихильність Америки договору про взаємну оборону з країнами блоку НАТО, підкреслив роль жінок в сучасному суспільстві, говорив про свободу і цінності західної цивілізації, чим і  викликав шквал ліберальної критики.

1707017trampuvarshavi.jpg

Дональд Трамп у Варшаві 6 липня 2017 р.
Дональд Трамп у Варшаві 6 липня 2017 р.

Трамп обрав Польщу як символ дружби з Америкою, спільної боротьби за свободу і протистояння радянській агресії.

Він сказав, що кордони Польщі багато разів стиралися і були відновлені зовсім недавно. Трамп зазначив, що в 1920 році Польща врятувала Європу від радянського завоювання, він нагадав про Катинь і повстання у Варшавському гетто. Він нагадав, що радянські війська в 1944 році не прийшли на допомогу повсталій Варшаві і спостерігали, як нацисти методично знищують місто.

Ніхто з американських президентів не згадував про трагедію Катині і спроби радянської окупації Європи на такому високому міжнародному форумі, як «Велика двадцятка», але тема Трампа як "ставленика Путіна", проте, продовжує мусуватися.

Жодного разу Обама не сказав про те, що пережили країни Східної Європи за роки радянської окупації. А Трамп сказав: «За чотири десятиліття комуністичного правління Польща та інші полонені країни Європи відчули на собі жорстоку кампанію зі знищення свободи, віри, законів, історії, ідентичності, самої суті культури і людяності. Тим не менше, ви не втратили цей дух. Ваші гнобителі намагалися зламати вас, але Польща непохитна».

Він не посоромився сказати, що Другу світову війну Гітлер зі Сталіним почали разом 1 вересня 1939 вторгненням  в Польщу із заходу і сходу.

Нагадаємо: це звинувачення було кинуто в обличчя політичному діячеві (Путіну. - НО), який назвав розвал Радянського Союзу найбільшою геополітичною катастрофою XX століття.

Трамп пообіцяв забезпечити Польщу надійними джерелами альтернативної енергії, щоб вона не була заручником єдиного постачальника.

Можливо, якби щось подібне сказав Барак Хуссейн Обама, то «Вашингтон пост» відзначила б сміливе і волелюбне висловлювання президента, але оскільки ці слова вимовив Дональд Трамп, то важливіше було нагадати, що Ангела Меркель вилаяла його за відмову від боротьби із глобальним потеплінням.

А між тим Трамп зажадав від Росії «припинити дестабілізуючі дії в Україні і всюди, припинити підтримку ворожих режимів, включаючи Сирію і Іран, і приєднатися до спільноти відповідальних країн в нашій боротьбі проти спільних ворогів і на захист самої цивілізації».

Зрозуміло, розмови про державні кордони, які не стираються, про культурні цінності, про віру, про сім'ю, про загрозу терору є, з точки зору лібералів, проявом расизму, ксенофобії, колоніалізму.

Трамп вчинив страшний злочин проти мультикультуралізму, заявивши: «У той час як ми завжди будемо вітати нових громадян, які поділяють наші цінності і люблячих наш народ, наші кордони завжди будуть закриті для тероризму та екстремізму всіх мастей. Ми ведемо запеклу боротьбу проти ісламського тероризму, і ми переможемо. Ми не можемо прийняти тих, хто відкидає наші цінності і використовує ненависть для виправдання насильства проти невинних людей». 

Це вже великий камінь у город «лідерів вільної Європи», Меркель і Макрона.

З часів Редьярда Кіплінга, співака імперіалізму, мало хто заперечував його формулу: «Захід є Захід, Схід є Схід», але їх намагалися якимось чином поєднати, нав'язуючи Сходу принципи західного лібералізму. Ліберали чомусь вважали, що на Сході всі просто мріють жити за їхніми правилами, але свою ідеологію вони патерналізмом не вважали.

І ось, коли Трамп сказав, що «Заходу протистоять сили, що перевіряють нашу волю, намагаються підірвати нашу впевненість і кидають виклик нашим інтересам», ліберальні критики почали лякати читачів тим, що Трамп намагається розв'язати війну цивілізацій.

Не зумівши змусити решту світу поважати європейські цінності, Захід поспішив відмовитися від них, залишивши для свого внутрішнього користування тільки гедонізм.

А далі Трамп вказав на інших ворогів - засилля урядової бюрократії. «Захід став великим не завдяки папірцям і бюрократії, але тому, що люди отримали можливість слідувати за своєю мрією і реалізовувати себе». Це досить смілива заява в умовах євробюрократії, яка намагається контролювати все і створила поліцію думки під назвою політкоректність.

Трамп згадав про ворогів, що намагаються «підірвати наші цінності, стерти культурні зв'язки, віру і традицію, які зробили нас тими, ким ми є. Якщо їх не зупинити, ці сили підірвуть нашу мужність, наш дух і послаблять нашу волю до захисту себе і нашого суспільства».

Трамп начебто говорив про ворожі зовнішні сили, але це, мабуть, був виклик лівому табору. «Наші громадяни не для того разом воювали за свободу, разом пережили жахи (війни), разом перемогли зло, щоб втратити нашу свободу через відсутність гордості і впевненості в наших цінностях».

Цілком резонно Трамп поставив запитання: чи готові ви не грошима відкуповуватися, а воювати, життя покласти за свої цінності, як це зробили поляки в 1944 році?

Це був виклик, і саме так він був розцінений «прогресивним людством». 

Тільки для них головним ворогом саме їх цінностей є Дональд Трамп, і з ним вони будуть вести боротьбу не на життя, а на смерть.

Вікторія Вексельман (США)

Виступ Дональда Трампа у Варшаві
Наші інтереси: 

Трамп діє щиро і сміливо. Це його сильні сторони, як справжнього керівника могутньої держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Трамп розумний і сміливий!

ВІн акумулював у своїй промові все, що замовчувалося десятиліттями під тиском так званої "політкоректності"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Трамп розумний і сміливий!

ВІн акумулював у своїй промові все, що замовчувалося десятиліттями під тиском так званої "політкоректності"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!