Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Букети, які можна з’їсти: цікаві ідеї креативної тернополянки

Своїми роботами дівчина дарує емоції. Адже оригінальним букетом з полуницями, апельсинами, ківі, лимоном, лаймом, гранатом, кокосом, манго можна здивувати.
 

Ще зовсім недавно тернополянка Таня Дещаківська і не підозрювала, що займатиметься овочево-фруктовою флористикою.

Дівчина виготовляє букети з овочів та фруктів, які набирають популярності в Тернополі. Таня заснувала власну справу, до роботи підключила подругу. А освіта, здобута у Польщі, допомогла тернополянці правильно розставити пріоритети та йти вперед.

Букетами з овочів та фруктів Таня Дещаківська зацікавилась півроку тому.  Спершу пробувала вчитися сама.

- Мій перший букет складався з апельсинів, перцю чілі, тюльпанів і ківі, – пригадує дівчина. – Якщо зараз подивитися, він був зовсім не такий, як мав би бути. Але ця ідея мені дуже сподобалася і я почала розвиватися далі.

Тернополянка поїхала на курси до Києва і там здобула практичні навики.

Таня Дещаківська робить букети з різних сезонних та екзотичних фруктів, а також овочів, додає в композиції квіти. А також парфуми, солодощі, навіть колечко на заручини. Фруктовий чи овочевий букет може важити кілограм і більше.

Ціна букета від 250 до 1000 грн.

- Такий букет практичніший, ніж з квітів, - каже дівчина. - Бо квіти в’януть і їх потрібно викидати у сміття. А фруктовий букет корисний – адже окрім емоцій, які він дарує, його ще й можна з’їсти на десерт або приготувати з овочів борщ чи рагу.

Влітку Тетяна використовує багато ягід.  Приміром, зараз популярні  букети з полуниць, черешень.  Далі буде малина, ожина. З екзотичних фруктів – ананас, авокадо, манго, кокос, патіхая (драконів фрукт – ред.), карамбола.

В Тернополі не завжди можна дістати всю екзотику. Іноді фрукти треба замовляти з інших міст і навіть з-за кордону.

Окрім солодких фруктово-ягідних букетів Таня виготовляє і цікаві овочеві композиції.

Вона пригадує, як їй замовили букет для людини, яка працює в аграрній промисловості. Для такого букету треба було використати місцеві овочі. Там були цибуля, часник, червоний буряк, редиска, перець.

- Букет важив близько 5 кг, - каже Тетяна. – Приємно, що люди мені довірилися і моя фантазія розігралася.

Щоб зробити букет  треба 2-3,5 годин, розповідає тернополянка.

Тримати довго екзотичний подарунок не варто, краще якнайшвидше ним поласувати.

- Я раджу людям: подарували букет, сфотографувалися, потішилися і з'їли, - каже Тетяна.

Нещодавно дівчині поставили найважчу задачу за весь час.

- Мене попросили зробити букет такий, який би я хотіла, щоб подарували мені, - пригадує Тетяна. - Цей букет був на день народженя мами.  

Я думала, що зробити і випадково побачила на ринку волошки. Я дуже люблю ці квіти і мені таки вдалося букет як для себе. Для нього використала волошки, лайм, лимон, полуниці, перець чілі і гранат.

Тетяна Дещаківська вивчала менеджмент у Варшаві. Каже, що її освіта зараз дуже помагає в роботі.

- Все це вийшло спонтанно, хоча з підліткового віку я завжди знала, що колись матиму щось своє, мріяла про це, - каже тернополянка. - У останні два роки, коли мене пробували підштовхнути на це, я завжди боялася.

Але все склалося так, що я набралася відваги. Завдяки здобутій у Польщі освіті, як каже Тетяна, вона отримала багато корисних знань,  - і не лише теорії, а й практики.   - В Україні вчать більше теорії, - каже дівчина. - А у Польщі - практики.

70% моїх занять була практика. Наприклад, ми вивчали маркетинг, з яким я зараз постійно стикаюся. На заняттях нам давали завдання створити фірму, логотип, рекламне гасло, маркетинговий план, рекламну кампанію. На парах ми навіть знімали рекламні ролики і це все показували. Це мені дуже допомогло. Адже коли ти робиш щось своє і хочеш, щоб люди про це знали, в голові вже закладені певні інструменти.  

Наші інтереси: 

Нестандартний підхід.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Які чудові люди живуть в моєму місті.)

Коментарі

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Які чудові люди живуть в моєму місті.)