Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України і не остання, – Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що у вівторок, 27 червня,  об 11:00 проти нашої держави була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версією вірусу "wannacry" - "cryptolocker". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Лист, що містить вірус, приходив, в більшості випадків, поштою. За кілька днів і навіть тижнів до сьогоднішнього дня.

На сьогодні можна сказати що атака готувалася щонайменше місяць", - повідомив Герщенко та додав, що листи, які приходили адресатам-резидентам України були російською та українською мовою.

За словами Антона Геращенка, організатори атаки були добре обізнані зі специфікою розсилок службових листів в українському комерційному і державному секторі і маскували розсилки листів, що містять вірус, під виглядом ділової переписки, яку з цікавості відкривали недосвідчені користувачі.

"У програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня в 11:00. Кібератака що має своєю кінцевою метою спробу дестабілізації ситуації в економіці і суспільній свідомості України була замаскована під спробу вимагання грошей у власників комп'ютерів. Вірус зашифровує всі дані жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів.

Метою цієї тренувальної кібератаки, швидше за все приуроченої до Дня Конституції України, є офіси банків, редакції засобів масової інформації, об'єкти зв'язку, транспорту, телекомунікації, енергетики", - повідомив Геращенко.

Також радник міністра повідомив про те, що масованої атаки зазнали: "Укртелеком", "Київ-" і "Дніпроенерго", "Укрзалізниця", "Аеропорт Бориспіль", Кабінет Міністрів України.

Геращенко повідомив, що в цей момент фахівці з кібербезпеки СБУ і Національної поліції працюють на основних інфраструктурних об'єктах України з метою допомогти системним адміністраторам якомога швидше відновити роботу комп'ютерних мереж. 

Згідно з повідомленням Геращенка, результатами розслідування наймасштабнішої кібератаки в історії України наші фахівці з кібербезпеки обміняються зі своїми зарубіжними колегами для того, щоб зробити наш світ більш безпечним в майбутньому. 

"Сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України, не остання. Будуть і інші. Так як війна в кіберпросторі, що сіє страх і жах серед мільйонів користувачів персональних комп'ютерів і завдає прямої матеріальної шкоди через дестабілізацію роботи бізнесу та держорганів, - це частина загальної стратегії гібридної війни Російської імперії проти України. Така ж її частина, як і теракт, організований сьогодні російськими спецслужбами щодо полковника ГРУ Максима Шаповала.

Для того, щоб перешкодити зараженню свого комп'ютера небезпечним вірусом будь-якого типу, найкраще намагатися обмежувати свою цікавість і не відкривати листи, що приходять на пошту або в особисті повідомлення від незнайомих Вам адресатів", - підсумував Антон Геращенко.

 

Наші інтереси: 

Дестабілізація роботи бізнесу та держорганів - це частина загальної стратегії гібридної війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Переходьмо на Лінукс!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Переходьмо на Лінукс!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Оновлення програми Медок несе в собі загрозу

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.