Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рішучість Терези Мей щодо жорстокого Брекзіта застала зненацька представників Євросоюзу

Спецтема:

Обговорення умов Брексіта почалося 19 червня в Брюсселі зі сценарію вкрай жорсткого виходу. Члени Європейського Союзу висловлюють готовність до боротьби, а британські ділові кола все ще залишаються в найсильнішому сум'ятті.

Тереза ​​Мей вирішила почати з понеділка переговори по Брекзіту і доручила міністру щодо виходу Великобританії з Європейського Союзу Девіду Девісу (David Davis) представити і відстоювати жорсткий сценарій.

Багато хто вважає це провокацією. Якоїсь зміни курсу після підсумків парламентських виборів тут не проглядається.

Це несподіване рішення застало зненацька представників Брюсселя, які вважали, що британський прем'єр попросить відстрочку з урахуванням непростої ситуації, в яку вона сама себе поставила. Але, може, для неї це «останній бій честі» перед зміною політики? Не факт…

Глава представників ЄС на переговорах Мішель Барньє (Michel Barnier) був готовий дати англійцям кілька днів або навіть тижнів відстрочки, щоб ті змогли скорегувати свою позицію.

Але для Терези Мей ні про яке зволікання не може бути й мови. Вона не стала чекати навіть запланованого на другу половину дня виступу королеви з нагоди офіційного відкриття парламентського року (в Лондоні це сприйняли не кращим чином) і навіть закінчення формування її уряду (ще одна провокація щодо парламентаріїв).

Прем'єр навіть не захотіла дочекатися формування більш примирливого проекту.

Таким чином, вона йде на великий ризик, оскільки її позиції розхитані як всередині країни, так і за її межами.

За допомогою дострокових виборів вона прагнула зміцнити свою легітимність, однак втратила в результаті належну консерваторам більшість і була змушена добиватися підтримки ірландської партії, у якій нема такої чіткої позиції по Брекзіту.

Інакше кажучи, Мей отримала в результаті більшість, яка виступає за Брекзіт не так активно, як раніше, тому що складається з альянсу.

На європейському рівні лідери ряду країн, в тому числі Франції та Німеччини, дали зрозуміти Терезі Мей, що готові вжити заходів для того, щоб Великобританія могла не виходити з ЄС.

Європа потребує Великобританії ... а їй необхідний європейський ринок.

Фінансові та промислові кола, а також молодіжні рухи Великобританії, скористались моментом, щоб знову зажадати пом'якшення цієї занадто жорсткої ідеологічної позиції.

Таким чином, європейці на чолі з Мішелем Барньє підтвердять умови «розлучення» і зокрема пов'язані з ним суми. Йдеться про приблизно 100 мільярдів євро, які Великобританії доведеться викласти за вихід з ЄС.

Раз вона відмовляється від основоположних свобод  ЄС, то втрачає європейський паспорт, що в свою чергу позбавляє британські товари і послуги вільного доступу на великий ринок. Крім того, британські громадяни позбудуться наявних для них в Європі соціальних переваг.

Основоположні свободи включають в себе, в тому числі свободу руху капіталів, товарів, послуг і, найважливіше, людей.

Європейці приступили до роботи в понеділок з упевненістю в тому, що Тереза ​​Мей залишиться на початкових позиціях: повний вихід з Євросоюзу за підсумками переговорів, які можуть виявитися дуже важкими, оскільки у Лондона зовсім не обов'язково можуть знайтися необхідні економічні і фінансові ресурси для проведення настільки жорсткого Брекзіта.

Деякі європейці, в тому числі і французи, вважають, що Тереза ​​Мей не хоче здатися переможеною  і прагне довести, що тільки їй під силу провести вихід з ЄС.

Наші інтереси: 

Рішуче діє, отже впевнена у власній правоті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Рішучість Терези Мей можна пояснити наявністю плану Маршалла щодо України і перспектив Міжмор’я. Тобто Великобританія діє узгоджено з США.

Вихід з ЄС означає переорієнтацію на Міжмор’я. Це велика стратегія.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Рішучість Терези Мей можна пояснити наявністю плану Маршалла щодо України і перспектив Міжмор’я. Тобто Великобританія діє узгоджено з США.

Вихід з ЄС означає переорієнтацію на Міжмор’я. Це велика стратегія.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Якщо зазирнути на приховану сторону процесів, то дуже ймовірно, що дії Терези Мей є результатом попередніх неформальних домовленостей зі США.

І ставки тут настільки великі, що якісь там 100млрд. євро і ускладнення економічного обігу з ЄС - це та крапля в морі, яку сміливо можна ігнорувати.

Повертається ера, коли інтереси суспільства і держав ставляться вище тимчасових комерційних інтересів.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.