Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Розкрито таємницю глобального потепління: Сонце перестало впливати на клімат з моменту утворення IPCC - комісії при ООН

Категорія:

«Діяльність людства сприяє глобальному потеплінню з 1750 р», - стверджується в 4-ій доповіді IPCC (Intergovermental Panel for Climate Change). Подивимося, чи це так.

З 1750 року крива викидів CO2 повзе тільки вгору. А температура? Вона коливається.

Потепління 1750-х змінюється в 1790-м  «мінімумом Дальтона».

 З 1830-х температура зростає до 1860-х. Потім вона знову пішла вниз.

Температура зростає з 1910-х і до 1940-го, падає до 1970-х, потім знову теплішає, і з 1998 року Земля практично не теплішає.

Інакше кажучи, графік коливань температури Землі абсолютно не збігається з графіком зростання викидів CO2. Зате він повністю корелює з графіком сонячної активності - аж до початку 90-х.

Сонячна активність і температура разом падають з 1870-х до 1910-х, а потім знову разом ростуть до 1940 х. Сонячна активність і температура зростають з початку 1970-х. Але раптом, починаючи з 90-го року, сонячна активність починає падати, а температура - рости.

«Так ось же воно - глобальне потепління!», - скажете ви.

Подумайте уважно, і ви зрозумієте, що графік не може бути вірним. Чому?

Та тому, що з нього слідують дві речі:

а) людство стало впливати на клімат, ледь винайшовши аероплан, але з 1940-го по 1970-й, тобто під час війни, коли воюючі країни підняли в повітря тисячі літаків, і після війни, коли індустріалізація стала глобальною, воно впливати перестало;

б) сонячна активність перестала впливати на клімат з моменту утворення IPCC - Міжнародної комісії з вивчення кліматичних змін при ООН.

Але стривайте, так не буває! Зазвичай ви спочатку вивчаєте природу, потім резюмуєте  якийсь природний феномен, а потім вже створюєте комісію для боротьби з ним або для вивчення його. Тут же навпаки: спочатку Комісія по Клімату прийшла до висновку, що зміни клімату пов'язані з людською діяльністю, - і тільки після цього спостереження  стали підтверджувати тези Комісії з Клімату.

Ще раз:  подивіться уважно на графік, на якому ясно читається стрімке зростання температури після 1998-го. Графік складено на основі бази даних CRU UEA (Climate Research Unit University of East Anglia) - головного центру всіх подібних розрахунків. А тепер - цитата із зламаної електронної пошти Філа Джонса, глави CRU UEA, від 5 липня 2005. «Вчене співтовариство неодмінно накинеться на мене, якщо я скажу, що з 1998 року світ холоднішає. Ну так, це так, але мова йде лише про 7 років спостережень, і статистично це - нікчемність».

Цікаво. Філ Джонс знає, що потепління призупинилося. Але на графіку це його знання ніяк не відображено.

І, зрозуміло, порівняльних графіків сонячної активності і змін температури з 1750 р. в роботах кліматичних алармістів ви не знайдете.

Тільки твердження: «людина впливає на клімат з 1750 року».

Фальшивий і реальний графік змін середньої температури
Фальшивий і реальний графік змін середньої температури

 

Наші інтереси: 

Не всяким дослідженням можна сліпо довіряти. Вмикаємо власний мозок. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У глобальних маштабах вплив людини на навколишнє середовище почалося кілька десятиліть тому...І неправильно брати лише один показник,як то температура,до порівняння...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У глобальних маштабах вплив людини на навколишнє середовище почалося кілька десятиліть тому...І неправильно брати лише один показник,як то температура,до порівняння...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Не підмінюй понять. Глобальне потепління стосується саме підвищення глобальної температури.

Вплив людини на довкілля - це значно ширша тема. Копаючи город, ти також впливаєш на своє навколишнє середовище.

Явсе Світ каже:
У глобальних маштабах вплив людини на навколишнє середовище почалося кілька десятиліть тому...І неправильно брати лише один показник,як то температура,до порівняння...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

В тому і вся причина,що всі зациклилися лише на глобальному потеплінні.Це лише симптом.А проблема у відношенні людини до довкілля в загальному.Температура підвищується у хворому організмі автоматично...Наші предки відносилися до навколишнього середовища (Природи) як до живого організму...

Мій город обробляється як у трипільців.Частина обробляється,частина відпочиває.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Глобальний вплив на природу відбувався у 1914-1918 рр. (Перша світова війна); у 1939-1945 рр. (Друга світова війна); у 1967-1970 рр. (війна у В'єтнамі з масовим використанням дефоліантів)... А також в результаті ядерних випробувань...

ДЕ видно результати цих впливів?

Цікаво було б дізнатися про персональний склад IPCC (Intergovermental Panel for Climate Change) та про національність членства і експертів, залучених до глобальної афери!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Підкидаю "тему" для Латиніної. Із сарказмом, звичайно ;)
"Алармістам" слід взяти на озброєння тезу:
- "масові вирубування лісів, як фактор боротьби із загрозою руйнування міфу про "шкідливість СО2"
ну, а може, краще цю?! (На цей раз - без сарказму...)
- "забезпечення доказу впливу людини на клімат планети з метою формування реальної "загрози/страшилки" шляхом вирубування лісів".
І ілюструвати картинкою Карпат (наприклад, ось такою - )
Хочете ще?
"Супутникові знімки відкривають завісу над масштабом вирубки лісів. Варто відзначити, що особливо активно ліс почали вирубувати в останні 3 роки. (Опубліковано 4 груд. 2016 р.)"
Супутникові знімки показали, як швидко пропадає ліс Карпат (відео YuoTube_UA)
Чому переймаюся? Та тому, що Дубовик, а дуб - це дерево...

Подивіться, як плачуть Карпати! Впали сльози криваві на сніг. Доки будемо, люди, мовчати?! Не пробачить земля нам цей гріх! Не пробачить!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)