Зображення користувача Андерс Фальке.
Андерс Фальке
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звернення до українських інтернет-користувачів світу!

Звернення до українських інтернет-користувачів світу, українських студентів в Україні та закордоном, до прихильників України, її історії, мови, культури, військової справи та її майбутнього (розповсюджуйте в соціальних мережах!)

150226_ya-lyublyu-ukrayinu.jpg

Я люблю Україну!
Я люблю Україну!

Сьогодні ми є свідками того, як підступний «рускій мір» щоразу цинічно проявляє своє хиже нутро. Ідея цього «міру» виникла ще століття назад, але сьогодні вже глибоко та міцно вкоренилася в розуми багатьох людей світу.

Не будемо заглиблюватися у теоретичну суть цього «міру» - ми й так бачимо, що відбувається. В Україні війна і проводить її проти нас саме Москва, Кремль, звідки надаються всі злочинні накази.

Серед світової спільноти (а саме серед держав лідерів) панує страх та бездіяльність. Москва й тут провела війну і розвиває її далі, нав’язуючи свої правила гри – натуральне право замість позитивного, де сильніший виграє, а не той, на чиєму боці правда; повна дезінформація, невиконання минулих та сучасних домовленостей (наприклад Будапештський меморандум з 1994 року та недавні Мінські домовленості); Москва використовує військові, економічні, інформаційні та дипломатичні засоби з метою утвердження своєї ідеології «рускава міра», який не є корисним ні для кого, навіть для неї самої, а лише для тих паразитів, які засіли в Кремлі – їм буде мало всього світу – подібно як хвороба або вірус розповсюджуються по організму, долаючи перепони імунної системи, так й цей «мір» розповсюджуватиметься без упину, інфікуючи розуми людей. Західний світ прожив своє «Золоте століття» кінця ХХ початку ХХІ століття і розслабився, втратив пильність. Натомість «рускій мір» є вбивчим для України, в його умовах немає співжиття або культурного обміну – він прийшов випалювати землю і заселяти її своїми адептами.

«Рускій мір» вже зруйнував сотні тисяч наших сімей, вигнав їх зі своїх помешкань, приніс трагедію в тисячі сімей загиблих героїв війни 2014-2015 років. «Рускій мір» – це нищівний план нової колонізації України, де нема місця Українцям, тільки адептам та манкуртам.

«Рускій мір» діє всюди, а особливо активно в Інтернеті, шокуючи людей неправдою, брехнею, перекручуваннями, а тих, хто вже піддався, він підживлює щоразу новими порціями своєї отрути.

Російські інформаційні війська нагнітають істерію, закидають нас негативом, для чого нахабно перекручують факти, дають їм брехливу інтерпретацію, а часто взагалі фабрикують відверту брехню[1]. Цим займаються безліч московських інформаційних ресурсів – від так званих організованих «інтернет-тролів» до всесвітніх мереж типу sputniknews.com, RussiaToday, LifeNews etc.

Щоразу більше з’являється заяв – особливо від західних очільників, які нібито нам допомагають, що «потрібно домовлятися», «вирішувати дипломатичним шляхом», «йти на компроміс» тощо. Це ознаки того, що імунна система світу слабне і Москва вривається дедалі агресивніше. Захід не розуміє, що «рускій мір» не толерує жодної альтернативи – він прийшов жерти все, що зустрінеться на його шляху – особливо те і тих, хто хоч трохи слабший за нього. Це ненаситний крокодил.

«Рускій мір» - це система новітніх гібридних військ Москви, розроблених з метою нападу не лише на Україну, а й на Європу. Україна відчуває на собі найбільші удари і стримує заразу коло воріт ситого Європейського Союзу.   

Та як виявилося – і про це свідчать факти, Україна не є слабшою від Москви – а лише менш організованою. Чисельні мережі волонтерів, підтримка українців та небайдужих людей з-за кордону, незламний бойовий дух нашої армії, праця журналістів стримують «рускій мір» і не дають йому увірватися глибше в Україну та світ. Попри декларовані шалені витрати на оборону, більшість потреб армії забезпечують волонтери, тобто активна частина українського народу[2]. Це новий український етнос. Проте є й інші ділянки фронту, є інші види зброї!

І цей інший фронт – інформаційний. Там, де українська мова в Інтернеті не заповнює простору – його тут же заповнює російська мова, яка часто стає підґрунтям для розвитку «рускава міра». 

Тож закликаю звернути увагу на Інтернет-імідж України та української мови! Тож що ми можемо зробити разом?

Ми, інтернет-користувачі, здатні робити величезні речі у мережі. Варто її налаштувати під себе. Які кроки можна зробити вже зараз?

  1. Зверніть увагу на свою поштову скриньку. Варто переходити з mail.ru, yandex.ru та rambler.ru на ukr.net, i.ua та ex.ua і там створювати свої поштові скриньки.
  2. Зверніть увагу, які сторінки ви «лайкнули» у соціальних мережах. Часто українські користувачі лайкають російськомовні розділи світових ресурсів, таких як BBC чи Deutsche Welle. Замість BBC Ukrainian лайкають BBC Russian тощо. Зі всією повагою до російськомовних користувачів України, які щиро підтримують Україну, але варто також одночасно лайкнути україномовний розділ.
  3. Користуйтеся українськими торентами – hurtom.com та torrents.net.ua! Ви ще про них не знаєте? А там вже зібрано надзвичайно багато якісної інформації!
  4. Перевіряйте власників інтернет-сайтів, якими ви користуєтеся – інколи у своїй біографії вони досить лояльні до «рускава міра» та сепаратистів.     
  5. Намагайтеся шукати українські відповідники російським сайтам. Часто ми не знаємо, що існують такі чудові сайти, як inspired.com.ua, watcher.com.ua, mova.ga, tereveni.org і користуємося російськими habrahabr.ru, adme.ru тощо.
  6. Завжди шукайте інформацію в українській Вікіпедії і якщо стаття не повна або неякісна – не полінуйтеся її трохи дописати та відредагувати. Створюйте ще не наявні статті – їх не обов'язково робити сотні і тисячі. Варто зробити декілька і доглядати їх, поповнюючи щоразу новими цікавими джерелами. Українська Вікіпедія росте і набирається сил саме завдяки нам. Запитайте себе – чому українців так багато по світі, а українська Вікіпедія використовується так слабо? Відповідь проста – тому що багатьом з нас лінь шукати інформацію українською. Це потрібно змінювати. Сьогодні ж. Зверніть увагу на те, що українська Вікіпедія росте досить швидко – щороку її використання збільшується як в Україні, так і в світі. Частка України складає 1,5% від загальної кількості сторінок та користувачів у світі і ця цифра постійно росте. Частка української Вікіпедії в Україні досягла вже 20% і це добрий показник, бо ще декілька років назад цей показник був утричі меншим. Закликаю завжди перевіряти, чи є стаття, яку ви шукаєте у Вікіпедії, українською мовою – і якщо її немає, або вона неповна або невідредагована, то не зволікайте зробити це все, зробивши свій внесок у подолання «рускава міра». Це не мусить бути обтяжливим обов'язком. Кожен україномовний користувач розуміє, що його внесок у формі редагування та створення нових матеріалів на Вікіпедії разом з іншими створює потужну інформаційну армію. Українська мова – це потужний інструмент у боротьбі, адже росіяни нашу мову мало розуміють. Це твердження походить з цієї статті - Москву легко перемогти у тотальній війні.
  7. Слухайте українські радіо онлайн! Є чудові радіостанції ПроміньУХ Радіо та Радіо Культура. Шукайте нові радіостанції та діліться з друзями.
  8. Дивіться міжнародний український інтернет-канал UATV замість rt.com.
  9. Робіть переклади субтитрів на сайті TED.com – їх теж не обов'язково робити сотні. Варто зробити свій внесок написанням субтитрів хоча б до одного короткого фільму. Пам'ятаймо – нас мільйони; якщо ми організовані – ми непереможна сила.
  10. Не забуваймо, що нас мільйони, тому проводимо дискусію про об’єднання всіх українських соціальних мереж в одну. Зараз їх безліч і кожна позиціонує себе, як унікальна. Насправді виграють всі тільки тоді, коли облишать амбіції „перемогти Facebook і Контакт” і об’єднають зусилля навколо однієї серйозної соціальної мережі. Druzi.org.ua, ukrainci.org.ua, connect.ua, weua.info, ц.укр, ukrface.com.ua, ukr-contact.com, 100000i.com, susidy.com, folk.in.ua, yachudo.com і так далі… Варто закликати власників тих сайтів створити спільний проект, який би втілив амбіції всіх. Великий спільний проект задовольнить амбіції скоріше, ніж вони працюватимуть поодинці.
  11. Проводимо дискусії про об’єднання сайтів подібної тематики, наприклад українських сайтів на кіно-тематику. Запитайте себе: чому в Україні популярний kinopoisk.ru? Чи нема таких же українських ресурсів? Є! Ось один з таких чудових сайтів - kinobaza.com.ua. Але є й інші українські сайти на кіно-тематику. Але знову ж таки як і в ситуації з соціальними мережами – вони розпорошені. Тому як тільки з'являється нагода - варто власників тих сайтів об'єднуватися, залишати свої амбіції і творити разом.
  12. Перевірте мовні налаштування свого браузера за допомогою ресурсу ridna.com.
  13. Шукаймо українські альтернативи для російських сайтів – можливо, українські сайти існують, тільки про них мало хто знає, тому про них потрібно розповідати і розповсюджувати інформацію, одночасно не забуваючи попередні пункти – варто об’єднуватися, а не конкурувати.
  14. Створюйте нові слова та замінники на сайтах slovotvir.org.ua та mova.ga. Розповідайте там про проект Сенсар. Може саме там збираються мовознавці, які прагнуть покращити нашу мову!
  15. Направте інтернет-імідж України з інформаційної колонії на самостійну потужну державу. Встановіть у свій браузер додаток Alexa Sparky – він рахуватиме всі українські сторінки, які ви відвідуєте та підніматиме їх у світовому рейтингу. Чому 4 з 5 найпопулярніших сайтів України – російські? Виправимо це разом!  
  16. Засвоюємо наш інформаційний простір – багато українських порталів потребують нових україномовних користувачів – такі як i.ua, online.ua. Створюємо там блоги і наповнюємо їх своєю інформацією!

Також варто надати уваги деяким цитатам з вищезгаданої статті. Додаю після кожної цитати свої коментарі:

Інформаційній війні властиві практично всі характеристики й елементи "класичної". Тут є інформаційні напад та оборона, атаки й опір, противники та союзники, перемоги й поразки…

Нашою спільною метою є: використання тільки україномовних інформаційних ресурсів з перевіреним реноме. Наприклад: Українські Національні Новини – unn.com.ua, Укрінформ – ukrinform.ua, Українська Правда – pravda.com.ua, Українські інтернет-канали: 24tv.ua, hromadske.tv, espreso.tv, 5.ua, tsn.ua.

Ефективність інформаційної зброї основана на властивостях головного мозку. Будь-яка інформація, яка сприймається мозком, змінює його. Кожна нова порція інформації, "залита" у свідомість чи підсвідомість, приводить до утворення нових комплексів нейронних зв'язків. Тобто наслідком інформаційного впливу є фізична зміна головного мозку.

Це підтверджує важливість використання саме україномовних українських інформаційних ресурсів українською мовою – їх вплив проявиться у сердньо- та довгостроковій перспективі. Підпишіться на вищезгадані ресурси у соціальних мережах. Зробіть це зараз!    

Завдяки своїй досконалості, мозок фізично пристосовується до переробки інформації певного типу. Саме на цьому ґрунтується ефект "зомбування" і "промивання мізків": людина, яка стала об'єктом інформаційної атаки, неспроможна контролювати себе, адже фізично змінено сам орган самоконтролю.

Тому важливо підтримувати саме таку «інформаційну гігієну» та чистоту думок. Оточіть себе якісною українською інформацією з джерел поданих вище.

Єдиний спосіб захистити населення своєї країни від ворожої інформаційної зброї полягає в тому, щоб обмежити доступ до нього будь-якої ворожої інформації.

Всі вищезгадані способи годяться як практичний інструмент для виконання цієї тези.

Головним носієм інформації є мова. Навіть якщо ворог поширює візуальні образи, все одно вони супроводжуються словесним коментарем. Відтак, доступ до мізків населення досягається тим, що воно розуміє мову інформаційного агресора.

Ще раз перевірте мову свого інтернет-браузера, відкривши це посилання. На тому сайті буде коротка інструкція перевірки мови та в разі потреби її перелаштування на українську. Адже варто розуміти, що інтернет певною мірою підлаштовується під користувачів. Згідно зі статистикою сайту w3techs російська мова є ДРУГОЮ за поширеністю в інтернеті після англійської (сайт). І це саме завдяки інтернет-користувачам з України, Білорусі, країн Прибалтики та інших країн, де україномовні користувачі лінуються перевірити налаштування своїх браузерів. Більше того, українська мова в українському інтернет-просторі представлена на ТРЕТЬОМУ місці. Можливо, у певній мірі, сьогоднішні події в Україні можна пов'язати з тим, що відбувалося у мовному просторі останні декілька років. Україна сьогодні є інформаційним придатком Росії – на це вказують багато світових інформаційних ресурсів, як колись була ресурсним придатком. Ресурси змінюються, як і спосіб виробництва, як і структура економіки.    

Для чого щоразу піднімати це питання? Люди собі користуються і вони задоволені. Чи варто творити щось своє - менше, але своє? Адже сила - в єдності. Чи в російській інформаційній єдності? В інформаційному просторі українська і російська мови не змагаються. Українська намагається лише утримувати позиції або здобувати нові, незайняті простори. З вище описаної інформації виходить, що "завдяки саме українцям" російська мова є серед світових лідерів у інформаційному просторі, як пише ресурс watcher.ua. Адже саме в Україні найбільше російськомовних користувачів Інтернету за межами Росії. Українські користувачі лише піднімають рейтинг російським порталам, які локалізуються на іноземних фондових біржах і всі активи осідають згодом не в Україні, а десь в інших країнах.

Продовжуємо цитати зі статті.

Воєнною катастрофою можна вважати те, що українці сприймають російську мову як свою, адже вона широко використовується українськими ЗМІ, державними діячами, військовими, експертами, лідерами громадської думки.

Ще раз повторюю і закликаю скористатися з вищеописаних способів – це наш захист, це наша інформаційна зброя!

Необхідно в українському інформаційному просторі максимально запровадити українську мову. Це стосується передусім сфери ЗМІ, держави, військової справи, технологій, економіки - без жодних обмежень для російської мови у побутовому спілкуванні.

І цим запровадженням займаємося ми – щодня, у більшості випадків – пасивно, тому закликаю вас зробити свою діяльність в інтернеті більш активною та свідомою!

Чому це приведе до перевертання ситуації?

Перше. Українці чітко знатимуть, що свої говорять українською мовою, адже всі українці її добре розуміють, а державні діячі, інтелектуальна та бізнесова еліта, експерти, журналісти, активісти вільно нею спілкуються. Відтак вся інформація російською мовою автоматично сприйматиметься як чужа, адже ворог не знає української мови. Через це до російськомовної пропаганди не буде жодної довіри, а тому московська інформаційна зброя одразу втратить свою руйнівну силу.

Друге. Українізація внутрішнього спілкування зменшить витікання інформації і ускладнить роботу російських розвідувальних та аналітичних центрів, адже в сучасному світі понад 90% інформації отримується з відкритих джерел. Якщо тексти росіяни ще можуть якось перекладати за допомогою комп'ютерних програм, то живу розмовну мову майже не сприймають. Диверсанти, котрі імітують дії Правого Сектора, часто зовсім не знають української мови. У такий спосіб їх легко розпізнати.

Третє. Українці генеруватимуть інформацію російською мовою виключно для російського споживача, адже всі українці добре володіють російською. Тобто вся інформація російською буде призначена виключно для зовнішнього споживання. Іншими словами, читаючи будь-який російськомовний текст, українець знатиме, що це або інформація на експорт, або ворожа пропаганда. Бо такі наші, українські правила гри.

Тотальний перехід на використання української мови у наших внутрішніх справах матиме ще один корисний результат: стане зрозуміло, хто насправді є патріотом, а хто - імітатором.

Переможну інформаційну війну з Москвою кожен українець може почати вже сьогодні. Переходь на українську мову, заохочуй до цього друзів та знайомих, використовуй україномовні джерела, допомагай російськомовним українцям перекладати їхній інформаційний продукт на українську, сприяй їхній практиці розмовної української мови, блокуй російськомовні джерела.

Українські воїни! Не допомагайте ворожій розвідці перехоплювати ваші розмови: говоріть українською – ворог її не розуміє.

Українські журналісти, експерти, громадські лідери! Говорячи російською, ви просуваєте в Україні "русскій мір", адже він оснований на російській мові. Не стидайтесь української мови, ви ж нею володієте. Не досконало? То є гарна нагода вдосконалитись – у цьому вас усі зрозуміють і підтримають.

Для цієї мети підписуємося на сайт mova.gaчиста українська мова.

Друже, не чекай, поки інші перейдуть на українську. Пам'ятай, що ти – людина-армія. Твоє персональне долучення до тотальної війни може стати останньою краплею, яка приведе в рух лавину народної активності.

Політика – це ти. Проводь свою інформаційну політику.

Зрозуміймо, що «рускій мір» - це ненаситний крокодил, і  якщо крокодила підгодовувати, то його апетит буде рости – ви його не заспокоїте маленькими шматками м’яса. Якщо кожен з нас зробить вище запропоновані дії, то це значно зміцнить позиції української мови в Інтернеті, а значить завадить розповсюдженню зарази «рускава міра». Діймо вже зараз! 


[1] http://gazeta.ua/articles/kaganec-igor/_moskvu-legko-peremogti-v-totalnij-vijni/610422

[2] Ibidem.

Наші інтереси: 

Мережу варто налаштовувати під себе, робімо це вже зараз! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Перечитую свою статтю і розумію, що далі є актуальною. Трохи актуалізував дані. Поширюйте статтю далі!

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Як розповсюдити це звернення на сайті?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую, Андерсе, за велику роботу! Поширюємо це звернення. Долучайся до нашої енергосистеми Галія - хоч будеш знати, що це таке. Може й на Ярмарок завітаєш.

Андерс Фальке каже:
Як розповсюдити це звернення на сайті?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Взаємно дякую! Сподіваюсь це буде маленьким внеском у Нашу Боротьбу!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

До речі: слово "мир" - це "Рим", прочитаний навпаки.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так само як: LIVE----EVIL......

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ну ось, можна так багато що перекрутити, а потім доказувати, що всі слова походять з української :) Мені це теж не дуже подобається, коли так роблять.

Навряд чи англійське слово "жити" має відношення до значень "зло, гріх і т.д". Хоча розумію що зі сторони Явсе Світа це був прикол. Але є люди, які серйозно до цього ставляться.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тому раніше дуже цінували паліндроми - слова, які однаково читаються в обидві сторони, наприклад:
ХИЖИХ
МЕЧЕМ
МИРИМ

І що сало? Ласощі… :)

Доброслав Велесовий каже:
Ну ось, можна так багато що перекрутити, а потім доказувати, що всі слова походять з української :) Мені це теж не дуже подобається, коли так роблять.
Навряд чи англійське слово "жити" має відношення до значень "зло, гріх і т.д". Хоча розумію що зі сторони Явсе Світа це був прикол. Але є люди, які серйозно до цього ставляться.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Про Рим і мир згадав тому, що Москва - Третій Рим. У романських і германських мовах має місце Rom, Rome, Roma, а у слов'янських і псевдослов'янських Rzym, Рим, Рім. Чому так? Як відомо московський мір - це війна, тобто мир навпаки, отже рим. Тобто рим - це імперія, котра завжди воює. Аналогічно лихий - це той, хто живе (live) навпаки.

А ще є гарний паліндром: козак з казок!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Хотіла дати гали за чудову статтю, але не виходить :-(

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Олена Каганець каже:
Хотіла дати гали за чудову статтю, але не виходить :-(

Дуже дякую, але я ще не приєднався до цієї системи :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Поширюймо! Поширюймо! Поширюймо!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Володимир Майборода каже:
Поширюймо! Поширюймо! Поширюймо!

Дякую за допомогу, Друзі!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дякую! Якісне роз'яснення.Поширюємо ,нагадуємо!

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Володимир Світлий каже:
Дякую! Якісне роз'яснення.Поширюємо ,нагадуємо!

Дякую за підтримку!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Каюся: сам користуюся москальськими трекерами, коли хочу подивитися поточні футбольні матчі, :( бо не знаю, де їх можна завантажити відразу ж після трансляції. Хто знає — підкажіть, буду вдячний. :)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Аватар Арій каже:
Каюся: сам користуюся москальськими трекерами, коли хочу подивитися поточні футбольні матчі, :( бо не знаю, де їх можна завантажити відразу ж після трансляції. Хто знає — підкажіть, буду вдячний. :)

Це цікаве питання, може на Гуртом є футбольні матчі?
Якщо немає, то в такому разі виняток для неукраїнських торентів не є огріхом - я так думаю...

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

На Гуртомі є футбольні матчі, але їх дуже-дуже мало, а ще менше в тому форматі, який зможе потягнути мій комп'ютер. :(

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Згоден, що інколи приходиться користуватись російськими онлайн сервісами. Оскільки в них їх набагато більше ніж в нас. Інколи немає українських аналогів.

Треба використовувати українське коли є можливість, а не фанатично відкидати все російське, відмовляючись при цьому від багатьох можливостей.

Андерс Фальке каже:
Аватар Арій сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Каюся: сам користуюся москальськими трекерами, коли хочу подивитися поточні футбольні матчі, :( бо не знаю, де їх можна завантажити відразу ж після трансляції. Хто знає — підкажіть, буду вдячний. :)</blockquote>

Це цікаве питання, може на Гуртом є футбольні матчі?
Якщо немає, то в такому разі виняток для неукраїнських торентів не є огріхом - я так думаю...

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Проблема в тому, що там викладається багато матчів з українських телевізійних трансляцій, відповідно з українським коментуванням, а от викладати той же матеріал на Гуртом релізери чомусь не хочуть з невідомої мені причини.

P.S. Та ж ситуація і з Формулою 1. Та й з іншими видами спорту, гадаю теж. Просто за ними я менше слідкую.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Поширив.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Вадим Кононенко каже:
Поширив.

Дуже дякую!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дуже ґрунтовна стаття і ретельна праця над нею. Стосовно реноме україномовних інформаційних ресурсів, то ще треба перевіряти, хто є власником. Але це вже другий рівень. Почати можна з pravda.com.ua
А після того, як більшость перейде на україномовні сайти і сервіси, можна буде відмовитись від МТС та інших московських мобільних операторів.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую за розуміння і підтримку. Українські сайти міцніють - це справа довготривала, але коли позиції закріпляться = похитнути їх буде неможливо. Російська інформаційна імперія впаде!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, також хотіла прогалити. Дякую, друже Андерсе!
Конкретно, підтримуюче, дієво, по краплині творимо наш світ.
Гарно- козак з казок )))) . Сьогодні взнала нове слово - паліндром ))).
Стосовно рос. інформації. Я так само шукала спочатку на рос. мові. Одного разу рішила подивитися і на українській мові одночасно. І була приємно здивована, коли прочитала те саме, що на рос. було поверхнево, а на українській розсудливо, глибше і різнобічно. Друзі, росіяни показують "понти", а ми дійсно творимо досконало.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Згоден - творимо по краплині і разом Ми - ОКЕАН. Або ми як іскри створюємо полум'я Нової Руси-України!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

В світлі останніх подій навколо мережі Facbook переконався, що нам всім варто переходити на щось своє. Ось детально про те, що відбулося з Facebook:
1) http://watcher.com.ua/2015/05/15/tsukerberh-vidpoviv-ukrayinskym-korystuvacham-schodo-masovyh-blokuvan-ta-vidkryttya-ofisu-video/

2) http://vidia.org/2015/40193

Переконався, що варто користуватися weua.info

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Дякую,Андерсе!Мене також це мовне становище в країні зараз дуже зачіпає за живе.Хочу додати до списку онлайн-радіо ще й оцю хвилю,яка так і називається http://radiohvilya.com.ua/. Там багато якісної україномовної музики.А ще багато українських гуртів можна познаходити тут: http://www.vulyk.ua/ А щодо іншої інформації(фільми,мультфільми,док.фільми,музика,програми українською),то найбільше всього зібрано на відомому http://www.ex.ua/uk/video. (там тільки потрібно в верхньому правому куті обрати мову "українська").На інформаційному фронті роботи зараз чи не найбільше!Але чим більше з нас стануть бійцями цього фронту,тим швидше ми змінимо мовну ситуацію в країні і тим більше попсуємо плани московським маніпуляторам.Працюємо!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

1. «Рускій мір» - це система новітніх гібридних військ Москви...
----
А чого не удосконалених військ...?

2...Великий спільний проект задовольнить амбіції скоріше, ніж вони працюватимуть поодинці.
----
Навряд чи усі будуть мати більше % з доходів чим інші. Адже у цьому то і суть психіки укрів, що вони всі будуть працювати по одинці заради такої думки що увесь 100% дохід є їхнім, аніж думати он у мене та у решти партнерів дохід рівно по 10% а я пашу як кінь в той час як Микола лишень вдає вид що так само працює як і решту... Далі просто без коментарів..

3. Воєнною катастрофою можна вважати те, що українці сприймають російську мову як свою, адже вона широко використовується українськими ЗМІ, державними діячами, військовими, експертами, лідерами громадської думки.
----
Таке зауваження було б в першу чергу цілком доречним для прихильників НО які з радістю воздають хвалу наприклад все тому ж Арестовичу за його експертну компетенцію в маніпулятивності.. Вже не кажучи про тих хто плагіатно перекладає москалів від свого імені..

4. Третє. Українці генеруватимуть інформацію російською мовою виключно для російського споживача, адже всі українці добре володіють російською. Тобто вся інформація російською буде призначена виключно для зовнішнього споживання. Іншими словами, читаючи будь-який російськомовний текст, українець знатиме, що це або інформація на експорт, або ворожа пропаганда. Бо такі наші, українські правила гри.
----
Оце файно описано - 100% я навіть так й мислю вже багацько років. А саме я якщо і пишу щось москальською мовою чи публікую нею то завжди з помислами про те що те не для українців, а для москалів.. Адже як не крутіть а все таки ця мова москальська є товарною...

5. Буду радий якщо у публікацію ще добавлять це відео https://www.ar25.org/article/ukrayinska-mova-ce-nasha-bezpeka.html

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Все, що не некролог, - РЕКЛАМА.

Тому те, що комусь не потрiбно не треба згадувати взагалi.

Кожна згадка - зайве привертання уваги.

Звернення до ворога, або будь яка iнформацiя стосовно ворога - РЕКЛАМА ворога.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Перечитую свою статтю і розумію, що далі є актуальною. Трохи актуалізував дані. Поширюйте статтю далі!

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Іван Закала.
0
Ще не підтримано

Поширив та приєднався.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Дякую :)

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Андерсе! Ти пишеш:

Цитата:
Зверніть увагу на свою поштову скриньку. Варто переходити з mail.ru, yandex.ru та rambler.ru на ukr.net, i.ua та ex.ua і там створювати свої поштові скриньки.

Хіба ex.ua не "закрилися"? І чи не виставляли ex.ua на продаж за 1 млн. амер.дол.?
Шукав, хто ж ex.ua "прикупив" і не знайшов....
То, чи варто переходити на ex.ua??? От у чому питання...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Сайт mail.ex.ua далі працює. Кому він належить - без поняття.

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Аби не московитам! )))

Андерс Фальке каже:
Сайт mail.ex.ua далі працює. Кому він належить - без поняття.

Створити аккаунт на mail.ex.ua не вдається. (

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Може й не вони власники, але хтось з наших ватників-олігархів може бути... До речі, ex.ua закрили, натомість fex.net відкрився. Є інтерфейс українською мовою. А кому належить цей новий ресурс (який до речі пропонує велику хмару 2 ТБ майже безкоштовно) невідомо, потрібне розслідування.

Миролюбність і озброєність!