Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Hangouts On Air: живе телебачення для народу!

Категорія:

Знайомство з технологією прямих ефірів ( On Eir | Live ) на Google+ та YouTube – Hangouts On Air. Наперед зауважимо, що значно прогресивнішим є метод проведення он-лайн трансляцій за допомогою YouTube Live. Проте для початку доцільно познайомитися з функцією Hangouts On Air, яка має багато корисних можливостей.

​​

Реєструємо (якщо нема) пошту .gmail

Якщо ми зайшли на свою пошту в .gmail, вверху побачимо сіру стрічку з переліком доступних для нас сервісів. Для початку, створимо і заповнимо Google+ аккаунт. ! Обов’язково вкажіть ваш реальний вік (тобто, зазначте, що ви повнолітня людина)!

Тепер ми можемо спілкуватись в приватному відео-чаті (з відео, текстом, передачею документів...) з людьми, що також підключені до сервісів Гугл, через функцію Hangouts. Це аналог сервісу Skype.

Щоб наше спілкування/чи моно-трансляцію, могли побачити всі на світі, нам треба скористатись розширеною, "ефірною" послугою – Hangouts On Air (в посиланні - повний опис функції).

З тієї ж ел.пошти, знову, дивимось на панель сервісів зверху, знаходимо і клацаємо по YouTube. Входимо на Youtube під логіном і паролем від ел.пошти. Треба пояснити, що маючи ел.скриньку і заповнений Профіль+, ми можемо користуватись будь-яким сервісом гугл "під одним ключем" - логіном і паролем від ел.скриньки/аккаунту+.

Створюємо власний канал. Швидше за все, вам це або запропонують виринаючі вікна, або прийдеться клацнути по вашій аватарці (зверху зправа) і заповнити усі по черзі вкладки (мій канал, налаштування ютуб, налаштування, профіль+ і т.д.). Після заповнення усієї інформації, витираємо піт з чола і приступаємо до найприємішого - трансляції в прямому ефірі на весь світ нас неповторних...

Буде корисно встановити плагін від Гугл, який якраз призначається для коректного забору інформації з ваших камери та мікрофону: Плагін для трансляції відео і звуку GoogleVoiceAndVideoSetup.exe (тут він у RAR-архіві, після розгортання його обсяг 767 Кб). 

Відкриваємо (ось цю - клац по посиланню) сторінку "Хай вашу трансляцію побачить увесь світ – безкоштовно!".

Тиснемо "Почати відеозустріч Hangouts On Air.

Вводимо назву трансляції, на приклад "Від пра... до нео..."

Поле "Дотати користувачів..." залишаємо незаповненим.

Тиснемо "Почати чат Hangouts On Air".

Зверху справа бачимо, що іде програмна підготовка до трансляції. Чекаємо до 100%. Тимчасом, якщо ми плануюємо брати інтерв’ю у віддаленого респондента, можемо вислати йому запрошення до бесіди. Можемо це зробити в будь-який момент під час трансляції також, + ми могли вислати запрошення ще до натиснення на "почати чат..." - ввести мейл/ ім’я(якщо друзі) користувача в поле "+додати користувачів". Респонденту треба буде відповісти на лист, що прийшов йому на ел.скриньку, або відповісти в чаті Хенгаутс (якщо гмейл пошта), щоб підключитись до ефіру.

Коли підготовка до ефіру закінчилась, з’являється яскрава червона кнопка "Розпочати трансляцію". Тиснемо! )

Бачимо інформаційне повідомлення, тиснемо "Ок".

Маємо ще 10 сек. для підготовки до початку трансляції у прямий ефір. На цьому етапі проводиться аналіз та налаштування зображення,створення "повідомлення" на стінах в Гугл+ і Ютуб.

Після звукового сигналу, який нагадує дзвін ложечки об кружку з солодом :), ви в ефірі!

Під час ефіру ви можете, не зупиняючи потоку, зробити паузу в передачі картинки+звуку - внизу під мініатюрою, при наведенні, з’являється значок ввімкнення/вимкнення передачі потоку. Зручно для "рекламних пауз".)

Також, якщо у нас є "гості в віртуальній студії", ми можемо так само вмикати/вимикати звук чи відео кожного гостя. Це буває потрібно, щоб зменшити шуми, які потрапляють в ефір з мікрофону гостя (коли він мовчить)). Підлаштувати інші параметри...

Щоб вибрати, чиє зображення будуть бачити глядачі на вашій сторінці/профілі+ в Гугл+ і на вашому каналі в YouTube, треба активувати відповідну мініатюру знизу під основним вікном (просто клацаючи по ній).

Далі - відео-інструкція, створена за допомогою Hangouts On Air:

Після закінчення трансляції тиснемо "Завершити трансляцію". Все, ефір припинено. Вікно закриваємо. Через хвилин 10 вся ваша "передача" збережеться і з’явиться на вашому Ютуб каналі. Інколи треба ще відредагувати отримане відео - обрізати зайві хвилини на початку і в кінці, змінити колір, накласти на відео текст чи гіперпосилання, музику тощо... Усе це можемо зробити, відкривши редагування автоматично завантаженого відео, прямо в Ютуб. Ніякого софту чи додаткових знань для цього не потрібно.

Загалом, підготовка "з нуля" до початку прямого ефіру займе від 5 до 50 хвилин.

Нагадаю, що Гугл Хенгаут можна використовувати як альтернативу Скайпу.


Для адекватної картинки, коли на відстані 2-4 м сидять співбесідники, необхідна якість зображення щонайменш 720dpi, HD. Щоб реалізувати цей стандарт, потрібна швидкість з’єднання з інтернетом принаймні 2Мб/с (рекомендовано - 3Мб) на віддачі (швидкість передачі данних в мережу, а загальний трафік, який вказують провайдери). І це має бути стабільна швидкість. Якщо виявиться, що швидкість "плаває", то про запас треба брати 5Мб, щоб коли будуть "впадини" трафіку, на картинці це не відображалось. Інакше місцями буде з’являтись "димка".

Що ж до інтерв’ю з віддаленим респондентом, то Гугл вимагає для трансляції мінімальні 3Мб. І це мінімум. На практиці, з врахуванням можливого нестабільного сигналу, виходить 5 і більше Мб.

Вимоги до пристрою, щоб якісно подавати HD сигнал: CPU: 4х ядерний, наприклад i5 із технологією HyperThreading. RAM: 4-6 Гб.

Звісно, трансляцію можна провести навіть на повільному інтернеті, але картинка буде настільки поганою, що навіть обличчя людини, яка прямо сидить перед камерою, буде час від часу розмиватись. Та й саме зображення буде просто нечітким.

Також раджу встановити плагін, про який згадуєтсья в статті.

Додатково читайте:  "Hangouts в прямом эфире в HD-качестве", "Налаштування пропускної спроможності". До запропонованих чисел робіть поправки на укр.провайдерів. Виходять десь такі числа як описано вище.

 

Сподобалось? Подякувати: ПБанк № картки 5168 7556 1183 5782   Богдан Б.В.
Це допоможе робити такі матеріали частіше і ще якісніше! Деталі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Цікаво, як сервіс буде працювати на Лінуксах...

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Фантастика! Дякуємо всі Богдану! Оплески!

Пане Богдане, поправте, будь ласка линк "(ось цю - клац по посиланню)" ... щось не діє...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Є

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую за гарну статтю. Проте відеоінструкцію можна було зробити без музичного супроводу - з ним важче слухати пояснення інструктора.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Є

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Цікаво, як сервіс буде працювати на Лінуксах...

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Думаю, сервіс працює на "лінуксах" ще краще, ніж на "вікнах". Ця думка випливає з "дружби" гугла з мікрософтом, і "а-ОС-ністю" гугла.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

В статті є посилання на ресурси російською мовою. Було б не погано змінити лінки на українські.
...
А зараз вже відкриваються українські сторінки... Гугл знає про користувача все... :)

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.