Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада не наважується розглянути закони про УПЦ МП

Спецтема:

Верховна Рада не розглядатиме законопроекти про релігійні організації №4128 і №4511 на пленарному засіданні 18 травня. Про це повідомив журналістам заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко.

"Ми повинні не просто тричі, а триста тричі подумати перед тим, як взагалі в якісь питання, пов'язані з релігією та церквою, втручатися через законодавчі дії. Вважаю, що сьогодні ми не повинні це розглядати і ми це розглядати не будемо", – сказав він.

При цьому на порядку денному засідання парламенту на 18 травня значиться законопроект №4511, яким пропонується встановити особливий статус для релігійних організацій, керуючі центри яких перебувають у державі-агресорі, і законопроект №4128, що регламентує зміну підпорядкованості релігійної громади релігійним центрам шляхом реєстрації нової редакції статуту або внесення змін і доповнень у чинний.

Водночас, близько 1,5 тисячі прихильників Української православної церкви Московського патріархату проводять молитовне стояння під Верховною Радою проти ухвалення законопроектів №4128 і №4511 – про особливий статус релігійних організацій, "керівні центри" яких знаходяться в державі-агресорі щодо України, і про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту №4128, він покликаний забезпечити "представників релігійних громад правом на свідомий вибір та вільну і безперешкодну зміну підпорядкованості релігійним центрам для задоволення своїх релігійних потреб і гідного виразу релігійних почуттів".

У законі №4511 пропонується надати особливий статус релігійним організаціям, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою державою-агресором, зокрема передбачити: особливу процедуру реєстрації статутів таких релігійних організацій; підписання договорів (угод) між державою та керівництвом вказаних релігійних організацій.

Також пропонується  встановити погодження кандидатур, що призначаються до керівництва релігійних організацій на центральному та регіональному рівні із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

Крім того, пропонується в обов’язковому порядку погоджувати з державним органом, який здійснив реєстрацію статуту, запрошення іноземних громадян для проведення проповідницької діяльності на території України та ін.

17 травня московський патріарх Кіріл звернувся до глав держав "нормандське четвірки", папи Римського, генсека ООН і генсека Всесвітньої ради церков через заплановане ухвалення Верховною Радою України "антицерковних", на його думку, законів.

На думку РПЦ, ці законопроекти вступають у протиріччя з Конституцією України і чинними законодавчими нормами, а в разі їх ухвалення узаконять "нечувану для сучасної Європи дискримінаційну правову практику щодо більшості православного населення України".

Наші інтереси: 

Не вистачає духу... А насправді, цих московських попів треба було вже, як мінімум, три року тому витурити за межі України!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Поїхав Клімкін до Трампа і зразу в Україні і ворожі соцмережі заборонили і до гадюшника рпц потихеньку підбираємося...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Поїхав Клімкін до Трампа і зразу в Україні і ворожі соцмережі заборонили і до гадюшника рпц потихеньку підбираємося...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Саме цікаве тут ось це:

Цитата:
держав "нормандське четвірки", папи Римського, генсека ООН і генсека Всесвітньої ради церков

і це:

Цитата:
"нечувану для сучасної Європи дискримінаційну правову практику щодо більшості православного населення України"

А як же ж риторика про "схизматів", "католицизм", "уніатів", "екуменізм" ?? ))) Все забули, і одразу досягли однієї думки! )))))
Мабуть, таки "гроші не пахнуть" ))))))
Діючі особи у відео "Памагітє! Хулігани зрєнія лішают!": "Доцент" - Верховна Рада, Нікола Пітєрскій - Московська православна церква, Наглядач - Папа Римський та ін. "Сматрящіє":

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Народні обранці" дбають не про державні інтереси, а про майбутні вибори, щоб не втратити голоси російськомовних громадян України! і

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!