Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Виховати трьох дітей і підняти власний бізнес: реалії сучасної української жінки

14 травня в Україні відзначається день матері. Кожну другу неділю травня прийнято вітати вагітних жінок та тих, які вже народили. Якою може бути сучасна українська мама, яка поєднує і ведення справ, і виховання дітей?

Ірина Співак виховує трьох дітей: двоє дівчат, десяти і восьми років, та хлопчика, якого народила три роки тому. Паралельно вона є засновницею торгової марки IrysWear, що виготовляє одяг для дівчаток 6-12 років.

До справи Ірина взялася минулого року, коли відчула, що вже готова приділяти достатньо уваги і дітям, і бізнесу.

 – Вдома я присвятила дітям десять років життя, але у 2016 вже не могла всидіти на місці. Певно, моя ідея дозріла. Я не планувала, що, от, через 7-10 років почну займатися чимось. Просто мені клацнуло у голові — і все, я була готова.

Після цього почалися пошуки партнерів, приміщень, розробка інтернет-магазину та ще чимало робочих клопотів. Часу для дітей лишалося набагато менше, утім тут на допомогу прийшла родина.

— Я би, певно, не наважилася, якби не було підтримки з боку сім’ї. Чоловік схвально поставився до мого рішення відкрити власну справу, тому допомагає з дітьми та ділить обов’язки по дому. Крім того, у дітей є дідусі і бабусі, які можуть із ними посидіти.

Ірина Співак, засновниця торгової марки IrysWear

Наразі чи не весь день Ірини розписаний по хвилинах, працювати доводиться іноді і вночі, але вона каже, що не дуже хвилюється з цього приводу: бізнес їй подобається, вдається усе встигнути, а отже — і розвиватися.

— Наразі я контролюю весь процес: вигляд колекції, роботу з клієнтами… Але разом із тим я розумію, що усе так тому, що ми тільки на початку становлення. Коли студія стане на ноги, буде легше. А поки що треба попрацювати.

Ірина запевняє, що розуміла: все так і буде. І сьогодні, порівнюючи кількість часу, який витрачала на догляд за найстаршою донькою, бачить, що меншим дітям приділяє не так багато уваги. Але тут же додає: діти виростуть і треба буде мати щось своє.

Не дивлячись на завантаженість, Ірина не жалкує про те, що не присвятила усю себе родині остаточно. Зрештою, зауважує, ніколи і не думала, що зможе так жити. А тим більше, коли вже почала вести справу, то її треба доводити до кінця.

— У мене не виникає через бізнес якихось особливих проблем із дітками. Ми з ними постійно в русі, тому, я думаю, що вони не дуже критично ставляться до моєї завантаженості. Принаймні, вони мені не говорять цього.

Свій день Ірина планує наперед. Загалом же, успішна мама щоранку прокидається пів на сьому, готує сніданок і збирає малих до школи. Після — розвозить їх по навчальних закладах і десь о 9:30 береться до робочих обов’язків. По обіді  ж настає час вести малечу по гуртках. Тут долучається чоловік —із ним вони окремо везуть дітлахів на різні спортивні секції. Потім — знову робота. Ближче до сьомої вечора Ірина дістається додому та береться допомагати школярам з уроками. Насамкінець чекають прогулянка та довгі намагання вкласти малечу спати. Так, десь опівночі, з’являється час для сну і у самої мами, а на ранок все починається знову. Вихідні ж Ірина намагається повністю присвячувати рідним і по максимуму розважатися з дітьми.

— Насправді, я розумію, що для українського сьогодення у мене багато дітей. Але я завжди цього хотіла. Я не скажу, що мої малі легкі у вихованні, але я з ними ладнаю.

Такі стосунки усередині родини Ірина пояснює тим, що і вона, і чоловік, і діти вчаться шукати компроміси та на все дивитися позитивно.

— Я постійно кажу собі й іншим, що все буде добре! Наприклад, у якоїсь мами дитина захворіла — все, у неї депресія на два тижні. У мене не так. Захворіла — пішли полікувалися, попили таблетки і знову здорові. Треба позитивно сприймати життя.

Крім того, Ірина намагається не змішувати роботу з домом. Якщо сталися якісь негаразди у бізнесі — це не обов’язково приносити додому. Чому? На її думку, дітям не варто переживати через якісь дорослі проблеми: «У мами завжди має бути все добре».

Жінкам, які хочуть вийти на роботу, почати свою справу, але при цьому, бояться, що не зможуть поєднувати це з материнством, Ірина радить, у першу чергу, не боятися та заручитися підтримкою з боку близьких людей.

— Психологічна підтримка надзвичайно важлива, навіть більше за матеріальну, — зауважує вона.

Також Ірина пригадує, що свого часу розібратися з деякими питаннями у материнстві їй допомогла книжка «Як виховати дитину і не збожеволіти» Кевіна Лемана (американський психолог). А йдучи по життю, вона керується постулатами з робіт Джона Кехо (канадський письменник).

— Позитивне мислення — це основа всього. І ми, усією родиною, намагаємося так жити.

Наші інтереси: 

Позитивне мислення і підтримка рідних - велика сила.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пощастило, якщо є дідусі і бабусі, які можуть посидіти з дітьми. А якщо нема? Якщо у жінки немає, кому залишити дитину ані на хвильку? Отже, одвічне питання: або дитина або справа.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пощастило, якщо є дідусі і бабусі, які можуть посидіти з дітьми. А якщо нема? Якщо у жінки немає, кому залишити дитину ані на хвильку? Отже, одвічне питання: або дитина або справа.

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Згодна з Оленою. Свого часу мені дуже допомогла моя мама. Без її допомоги я багато чого не змогла б досягти. На цю тему є такий афоризм: "Господь не міг устежити за всім, тому він створив бабусь".