Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Ельфійський денар – постіндустріальна децентралізована криптовалюта цивілізації Міжмор’я

Категорія:

Експериментальне запровадження ельфійського денара починаємо з 28-ї конференції Інституту Міжмор’я (Intermarium Institute), яка відбудеться 25 червня 2017 р. у Східниці – центрі постіндустріального Міжмор’я.

170505-varamizhmorya.jpg

Демено - символ постіндустріальної цивілізації Міжмор'я
Демено - символ постіндустріальної цивілізації Міжмор'я

Що таке 1 ельфійський денар

Ельфійський денар (від слова «день») – це вартість однієї доби проживання однієї людини з дотриманням «ельфійського стандарту» якості життя. Цей стандарт називається ельфійським тому, що сприяє перетворенню людини на ельфа.

Один денар гарантує людині комфортне проживання протягом одної доби незалежно від поточних цін і курсів валют. А все тому, що денар дорожчає разом вартістю життя. Наприклад, якщо сьогодні ви придбали денар за 500 гривень, то він забезпечить вам комфортне однодобове проживання навіть у відносно далекому майбутньому, коли вартість цього проживання становитиме 50000 гривень.

Ельфійський стандарт

Ельфійський стандарт якості життя передбачає:

  1. проживання у комфортабельному двомісному приміщенні з душовою кабіною, туалетом, питною водою та швидкісним Інтернетом у садибі (міні-готелі) в екологічно чистій місцевості;
  2. харчування ельфійською їжею, тобто живою рослинною їжею без термообробки.

– Чому проживання у двомісному номері?

По-перше, тому, що в готельному бізнесі двомісні номери є найпоширенішими і, зазвичай, їх неважко перетворити на тримісні (додається ліжко).

По-друге, ельфійський стандарт заохочує людей знаходити компаньйонів-однодумців, адже самотність не сприяє здоров’ю та розвитку.

– Чому харчування ельфійською їжею?

Тому що вона є високовібраційною, відтак сприяє очищенню організму, оздоровленню, омолодженню та ельфійському перетворенню.

Вара, тобто прихисток праведних

Садиби чи міні-готелі, які працюють згідно з ельфійським стандартом, позначаються словом «вара». Це нагадує про вару Ноя, з якої почалася Трипільська цивілізація. Сучасна вара – це паросток постіндустріальної цивілізації Міжмор’я, притулок для аріїв і ельфів.

Садиба здобуває статус вари за трьох умов:

1) вона є демосом, тобто спільнотою, що має керівне ядро з 5 відповідальних осіб (голова, радник, правник, захисник, скарбник).   

2) вона забезпечує ельфійський стандарт якості;

3) вона продає і приймає ельфійські денари.

Еталон ельфійського стандарту

Еталоном «ельфійського стандарту» є проживання у садибі Ярдана в смт. Східниця Львівської області. Власник одного денара має право на однодобове проживання з забезпеченням ельфійського стандарту. Денар дійсний протягом необмеженого часу. Наприклад, для реалізації денару можна звернутися до садиби Ярдана і через місяць, і через рік, і через 100 років.

Вартість денара і його структура

Вартість ельфійського денара щодо гривні визначається адміністрацією вари Ярдана на основі ринкової кон’юнктури і становить половину вартості проживання двох людей у двомісному номері з харчуванням. Тобто якщо двоє людей вселяються у двомісний номер, то за проживання з харчуванням протягом одної доби їм треба заплатити 2 денари – по 1 денару з кожного.

Вартість проживання і вартість харчування на початковому етапі становлять по половині денара (в перспективі це співвідношення може змінюватися). Це максимально спрощує розрахунки, адже тоді виходить, що протягом одної доби:

  • один або двоє відвідувачів можуть жити у двомісному номері без харчування за 1 денар;
  • один відвідувач може жити у двомісному номері з харчуванням за півтора денари;  
  • два відвідувача можуть харчуватися без проживання за 1 денар, і так далі.

Поточна вартість денара публікується на сайті «Народний Оглядач» у блоці «Ельфійський денар» – справа під блоком «Останні публікації».

Як придбати ельфійські денари

На початковому етапі для придбання денарів треба зробити відповідний переказ на банківські картку вари ЯрДана; у полі «Призначення платежу» пишемо кількість денарів. Після цього необхідно приватно поспілкуватися з адміністратором вари – Наталією Недосєко – і отримати підтвердження операції придбання денарів:

  • ел. пошта: nnedoseko[@]ukr.net (без квадратних дужок)
  • телефон: +38(067) 995 6440

Реалізація денарів

Для того, щоб обміняти денари на послуги з комфортного проживання, треба звернутися до адміністрації вари Ярдана і узгодити дату відвідання вари. Додаткові послуги (за межами ельфійського стандарту) оплачуються денарами або гривнями за домовленістю з адміністрацією вари.    

Якщо нема місця

Якщо на конкретну дату у варі нема місця, то адміністрація вари може взяти на підряд іншу садибу при умові дотримання нею ельфійського стандарту. При цьому можна поєднувати проживання і харчування у різних місцях, тобто проживати у садибі, а харчуватися у варі (або навпаки).

Компенсація недосконалості

Мережа вар – прихистків святості Міжмор’я – постійно зростатиме. Якщо вара в чомусь «не дотягує» до еталонного рівня або бажає заохотити відвідувачів, то вона може безплатно надавати додаткові послуги або збільшувати тривалість проживання, наприклад, щоб за 4 денари відвідувач міг жити і харчуватися протягом 5 чи більше діб.   

Облік денарів

На початковому етапі облік ельфійських денарів забезпечується в ручному режимі на основі електронного листування і архіву банківських переказів. Кожен денар – це угода між варою і покупцем на надання послуг.

На другому етапі облік і обіг денарів буде автоматизованим за допомогою технології Блокчейн. Після цього до системи зможуть приєднатися інші садиби.

Забезпечення ельфійської валюти

Головним забезпеченням будь-якої валюти є довіра до неї людей. Чинниками посилення довіри зазвичай виступають військова могутність, корисні копалини, державні резерви, дорогоцінні метали тощо.

Головним чинником початкового забезпечення ельфійського денара є український потенціал зеленого туризму, реалізований у мережі вар постіндустріального Міжмор’я.

На наступному етапі денар забезпечуватиметься всією життєвою силою прихильників нової цивілізації.   

Емісія денара: етапи розгортання

Зазвичай емісію (випуск) грошей здійснюють державні центробанки. У криптовалютах емісія («майнінг», тобто видобування) відбувається на комп’ютерах мережі користувачів.

На першому етапі емісію денара здійснює першовара шляхом елементарного «запису на папері». Це наче розписка за отримані гроші або договір на надання майбутніх послуг. Після надання послуги денар повертається у власність вари.  

На другому етапі емісію денара здійснюють всі інші вари Міжмор’я (ділові демоси зеленого туризму).

На третьому етапі емісію денара здійснюють всі демоси Міжмор’я шляхом продажу будь-яких послуг або товарів.  

На четвертому етапі емісію денара здійснюють всі громадяни Міжмор’я (тобто члени сотенних демосів) шляхом продажу будь-яких послуг або товарів.  

Економіка взаємних інвестицій

Можливість випускати денари дозволить демосам і громадянам Міжмор’я легко залучати грошові ресурси у власні проекти: як під майбутні товари і послуги, так і під ризикові інвестиції (без гарантії повернення) або некомерційні проекти.

Біржа денарів

Власники денарів зможуть їх реалізувати не лише у виробників товарів та послуг, а й на біржі. Наприклад, якщо людина не потребує проживати у варі, то вона зможе продати свої денари за гривні за поточним ринковим курсом. Якщо денари користуватимуться стабільним попитом, то «виробники денарів» почнуть приймати не лише власні, а й будь-які інші денари.   

Кому корисно випускати денари

Денари згодяться всім зацікавленим в інвестиціях. Це стосується не тільки виробників товарів і послуг, а й керівників стартапів та соціальних проектів, в тому числі некомерційних.   

Кому корисно купувати денари

Денари зацікавлять тих, хто бажає накопичити собі валюту без ризику інфляції або передати її у спадок дітям, внукам чи правнукам. А все тому, що денар автоматично зростає разом з вартістю життя. За один денар одна людина може якісно прожити одну добу і сьогодні, і через рік, і через 1000 років.

Відповідно, денар може виконувати функцію пенсійного забезпечення. Скажімо, людина, яка має 3650 денарів, має забезпечене життя протягом 10 років.

Після стабілізації денара, людина може проживати не лише у «своїй» варі (в якій купив денари), а й у інших варах у різних регіонах Міжмор’я, адже вари будуть зацікавлені в постійних клієнтах. На відміну від випадкових туристів, «пенсіонери» гарантують щоденне надходження ельфійської валюти.

«Денари» і «бори»

На певному етапі розвитку буде зручно використовувати грошові одиниці, які у сто разів менші за денар (подібно як долари і центи). Одну соту денара можна називати словом «бор», що означає «твердий, міцний, потужний». Відтак 1 денар = 100 борів. Скажімо, якщо один денар коштує 500 гривень, то один бор = 5 гривень.

Легалізація системи

Після створення і випробування діючого прототипу, ельфійську валюту можна буде легалізувати як систему внутрішньо корпоративного взаємозаліку (клірингу) глобальної корпорації Третій Гетьманат.

Обговорення

Приступаємо до обговорення теми ельфійської валюти та її експериментального застосування. Чергову 28-у конференцію Інституту Міжмор’я проведемо у Східниці в садибі Ярдана 25 червня 2017 р. Бажаючі можуть приїхати на кілька днів раніше. Оплата проживання здійснюється денарами. «Майнінг» (видобування) денарів починаємо шляхом записів «на коліні», але орієнтуємось на повну автоматизацію процесу за допомогою технології Блокчейн.

Долучайтесь до обговорення, ставте запитання, висловлюйте власні думки!  

 


Нагадаємо собі, що денар карбувався у Великому Князівстві Литовському і Речі Посполитій – тобто у попередніх інкарнаціях Міжмор’я (ще давнішими реалізаціями центральноєвропейського союзу були Русь Володимира Великого і Велика Скіфія). Тому відродження денара – це відродження Міжмор’я на постіндустріальному етапі розвитку Європи.  

Монети, які карбував Стефан Баторій (*27 вересня 1533 — †12 грудня 1586) – польський король (з 1576), Великий князь Литовський та Руський (з 1576), глава Речі Посполитої обох народів.

Наші інтереси: 

Проектуємо і розвиваємо економічний компонент Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі! Є зміни: для прихильників НО та учасників 28 Конференції курс денара встановлено 300 грн.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Цікаво. Починаються конкретні дії. Чи почне денар витісняти гривню?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До цього ще дуже далеко. Поки що відбувається лише формування концепції.

Ія Подолянка каже:
Цікаво. Починаються конкретні дії. Чи почне денар витісняти гривню?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Ну, я втішилася.! Гарна казка! Шкода не зможу приїхати, щоби познайомитсь з ельфами. Певно на осінь щось нове появиться.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми народжені, щоб казку зробити дійсністю :)

Зоріна Небокрай каже:
Ну, я втішилася.! Гарна казка! Шкода не зможу приїхати, щоби познайомитсь з ельфами. Певно на осінь щось нове появиться.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Тема - дуже вчасна і корисна.

Але хто на початку відповідає за Динари/Бори ?
Який механізм перелиття їх, чи так, як це робиться з Галами, чи це прямо Вара тим займеться?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

То який курс денара на сьогодні?
Як забезпечити собі місце на 28 конференції?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вартість денара десь в межах від 350 до 400 гривень. Чекаємо інформацію від Наталки.

Оксана Колосовська каже:
То який курс денара на сьогодні?
Як забезпечити собі місце на 28 конференції?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Вартість денара 350 грн. Забронювати місце на конференції можна за телефоном або пишіть на електронну пошту..

(дані вказані в статті)

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі! Є зміни: для прихильників НО та учасників 28 Конференції курс денара встановлено 300 грн.

Зображення користувача Тимур Тептюк.
0
Ще не підтримано

Шановні друзі, будь-ласка ставте ваші запитання, будемо разом із паном Ігорем давати на них розгорнуті відповіді на базі IntermariumTV.

Ми живемо в світі презентацій, де часто анонсоване - не відповдає дійсності.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тимуре, цікаво почути твій фаховий коментар. Наскільки це все реалістично?

Тимур Тептюк каже:
Шановні друзі, будь-ласка ставте ваші запитання, будемо разом із паном Ігорем давати на них розгорнуті відповіді на базі IntermariumTV.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Я не зовсім зрозумів з «карбуванням» денара. ?Скажімо, чи буде мати якусь вартість денар, який я щойно виготовив на коліні з використанням клаптику паперу в клітинку?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо у тебе хтось купить цей денар за послуги проживання за ельфійським стандартом, значить денар уже має вартість.

Аватар Арій каже:
Я не зовсім зрозумів з «карбуванням» денара. ?Скажімо, чи буде мати якусь вартість денар, який я щойно виготовив на коліні з використанням клаптику паперу в клітинку?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На початковому етапі денар - це розписка адміністратора вари в отриманні наперед оплачених послуг.

Кожен денар має свій унікальний номер. Відповідно, за ним зберігається історія його використання.

Після того, як до вари повертається випущений нею денар (в обмін на послуги проживання), цей нумерований денар можна знову продати за гривні новому власнику.

Поки що все робиться шляхом ручного запису.

Яким чином буде реалізована автоматизація процесу? Цим питанням зараз займається Тимур Тептюк. До кінця місяця він запропонує рішення, про яке напише у своїй статті.

Зірка Вітошинська каже:
Тема - дуже вчасна і корисна.
Але хто на початку відповідає за Динари/Бори ?
Який механізм перелиття їх, чи так, як це робиться з Галами, чи це прямо Вара тим займеться?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре, чекатимемо на Тимурину відповідь.
Виправляю себе: дЕнар!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

А де наш Тимур?

Ігор Каганець каже:
На початковому етапі денар - це розписка адміністратора вари в отриманні наперед оплачених послуг.
Кожен денар має свій унікальний номер. Відповідно, за ним зберігається історія його використання.
Після того, як до вари повертається випущений нею денар (в обмін на послуги проживання), цей нумерований денар можна знову продати за гривні новому власнику.
Поки що все робиться шляхом ручного запису.
Яким чином буде реалізована автоматизація процесу? Цим питанням зараз займається Тимур Тептюк. До кінця місяця він запропонує рішення, про яке напише у своїй статті.

Зірка Вітошинська каже:<blockquote class="bb-quote-body">Тема - дуже вчасна і корисна.
Але хто на початку відповідає за Динари/Бори ?
Який механізм перелиття їх, чи так, як це робиться з Галами, чи це прямо Вара тим займеться?</blockquote>

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !