Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Залізна леді-2» Тереза Мей: хто вона?

Зайнявши місце на посту першої фігури виконавчої влади Туманного Альбіону, Тереза Мей потрапила під пильну увагу світової спільноти. Водночас в Україні мало відомо про нового прем’єра-жінку. 

У нинішній час «Залізну леді - II» Терезу Мей порівнюють і з Маргарет Тетчер,  і з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Її вплив на політичні та економічні процеси в Великобританії незаперечні. 

Початок біографії

Народилася Тереза ​​1.10.1956г. в Істборні, розташованому на півдні Великобританії. 

Сім'я нинішнього Прем'єр-міністра відносилась  до класу «нижче середнього». Її мати - Зейді Брейсер була домогосподаркою, а батько - Хьюбер Брейсер служив вікарієм в місцевій Англіканської церкви.

Свою першу освіту Мей отримувала в школі, що працювала при місцевому католицькому монастирі. Здобувши початкову середню освіту, Тереза ​​перейшла в школу загальноосвітнього рівня в Уїтлі.

У той час вона охоче приймала участь в суспільному житті - грала ролі в спектаклях при місцевому церковному приході, а на вихідних працювала в пекарні, щоб заробити свої перші власні гроші.

Тереза Мей була єдиною дитиною у родині і втратила обох батьків впродовж року, коли їй було 26 років.

Навчання в коледжі

Відразу після закінчення загальноосвітньої школи, Тереза ​​попрямувала отримувати знання в Оксфорд, де вступила до університету в Сент-Хьюз. Там вона і зустріла свого майбутнього єдиного на все життя чоловіка Філіпа, що працює в той час президентом Оксфордського союзу.

Тереза закінчила Оксфордський університет за фахом географії, проте одразу ж по здобутті диплома розпочала роботу в Англійському банку. 

Якщо для багатьох нинішній високий статус Терези є несподіваним, то сама Мей йшла до цього все своє життя. Університетські друзі Терези згадують про те, що ще тоді вона виношувала ідею зайнятися політикою.

Втім, Терезу Мей не можна назвати кар'єристкою або занудою. За часів своєї юності вона вела активне життя в світському суспільстві.

Початок кар'єри

В Банку Англії Тереза Мей влаштувалась  на посаду фінансового консультанта. Трохи пізніше - очолила цілий відділ, який займається взаємодією з банками Європи.

Незважаючи на швидке кар'єрне зростання в Центральному Банку Англії, Тереза ​​вважала, що її справжнє покликання - політика. Тому, в 1986-му році вона вирішила стати депутатом в районній раді південної частині Лондона, де і була обрана на посаду.

Пропрацювавши там 6 років, Тереза ​​отримала величезний досвід і відчула в собі сили продовжити сходження на політичний олімп Великобританії.

Уже в 1992-му році, Мей вирішила балотуватися до Парламенту Великобританії. Однак, її перша спроба зазнала фіаско.

Але, будучи досить наполегливою, Тереза ​​подала свою кандидатуру на нових виборах, які проходили через 6 років, і нарешті досягла першочергової мети - була обраною в Палату громад британського парламенту.

З цього моменту Тереза ​​Мей нарешті отримала пропускний квиток у велику політику Великобританії, почавши новий етап у своїй запаморочливій кар'єрі.

Починання у великій політиці

У 1999-му році Тереза ​​зайняла посаду в опозиційному органі, що називається «тіньовим кабінетом міністрів», іншими словами - зайняла посаду в опозиційному уряді, отримавши крісло «тіньового» міністра в сфері освіти.

Кілька років по тому Тереза ​​стала лідером Консервативної партії, зайнявши місце її голови.

Наступне призначення прийшло до Терези в 2003 році, коли вона посіла місце Міністра транспорту («тіньовий кабінет міністрів»). 

Одночасно з цим, вона стала консультантом Її Високості з боку опозиції. Через рік, Мей очолила «тіньове міністерство» в сфері ЗМІ, спорту і культури.

У 2005-му Девід Кемерон, який займав посаду голови партії консерваторів, призначив Мей «тіньовим» лідером в Палаті Громад.

Вихід з «тіні»

Реальні зрушення в кар'єрному зростанні Терези почали відбуватися лише в 2010 році, коли вона була переобрана в Парламент і одночасно призначена Девідом Кемероном на пост справжнього міністра внутрішніх справ Великобританії (тобто, в цей раз вже не «тіньового» уряду, а реально правлячого в країні ).

На посаді керівника МВС Тереза ​​перебувала цілих 6 років, що є рекордним терміном не тільки для Великобританії. За весь час перебування на посаді Мей жодного разу не була причетна до політичного скандалу.

При цьому, колишні колеги Т.Мей говорять про неї, як про виключно чесного, проникливого і тверезомислячого політика.

Ніколи не граючи «на публіку», Тереза ​​завжди дотримує слово і свій раніше озвучений план. 

Наш час

Після того, як прихильники «єдиної» Європи з тріском провалили референдум, так і не втримавши Великобританію в складі ЄС, Девід Кемерон (колишній Прем'єр Великобританії), подав у відставку. Він боровся проти Brexit, а підсумки референдуму показали, що його погляди на майбутнє Великобританії прямо суперечать думці більшості країни.

І незважаючи на всі прогнози про те, що посаду Прем'єра UK повинен зайняти Борис Джонсон, перший пост в гілці виконавчої влади зайняла Тереза Мей.

При цьому, Мей отримала честь стати другою в історії Туманного Альбіону жінкою, яка домоглася таких запаморочливих вершин в органах влади країни. Першою була незрівнянна «Залізна леді» Маргарет Тетчер

Тереза Мей і її програма національного солідаризму

Пропрацювавши більшість своєї кар'єри в опозиції і будучи противником основного політичного курсу попереднього уряду, Тереза, як ніхто інший підходила на посаду Прем'єр-міністра. 

Brexit приніс можливість реалізувати в країні все те, чого домагалася Тереза ​​під час своєї опозиційної діяльності.

З моменту вступу на посаду Терези пройшло не так багато часу. Зараз же ми можемо лише робити висновки про те, що Великобританію чекає в майбутньому, виходячи з озвученою Терезою Мей політичної програми.

Новий Прем'єр-міністр збирається побудувати в країні нове суспільство, принципи якого - це справедливість і солідарність.

Відповідно до думки Терези, перше, що необхідно зробити для Великобританії, це подолати поділ країни, в тому числі - скоротити різницю між багатими і бідними.

Найчастіше від несправедливості в Британії страждають звичайні громадяни - вихідці з «трудового класу». А таких людей в країні переважна більшість. І всім цим людям доводиться стикатися і миритися з нестабільністю економіки, ринку праці і дуже низькою якістю державних послуг. 

На думку Терези, Великобританія вже давно вимагає глобальних соціальних реформ. 

Особисте життя

Про особисте життя  теперішнього очільника уряду відомо небагато.

У 1980 році вона зустріла кохання всього свого життя, яким став Джон Філіп Мей. Зі своїм чоловіком новий прем’єр-міністр Великобританії проживає в шлюбі вже більше 35-ти років, правда, дітей у пари немає.

Тереза Мей зі своїм чоловіком Філіпом

Британські ЗМІ називають Терезу Мей самим гламурним політиком Палати громад через її любов до дизайнерського одягу і взуття. Її модні образи неодноразово піддавалися галасливій критиці, так як суспільство вважає неприйнятним появу політика на ділових заходах в невідповідних нарядах з глибокими декольте.

Леді Катеріна Меєр, колишня скарбник Консервативної партії і близька подруга Терези Мей, сказала, що Марґарет Тетчер завжди була ролевою моделлю для Терези, проте вона не хотіла б жодних паралелей між нею та «залізною леді».

Леді Катеріна каже, що Тереза Мей аж ніяк не «залізна». «Як приватна особа, вона надзвичайно лагідна, турботлива жінка», – зауважує Меєр.

«Я захоплююсь нею за стоїчний характер, за те, що вона завжди залишається собою. І вона відрізняється від решти. Вона не прагне бути відкритою і давати інтерв’ю на телебаченні. Вона жінка, яка важко працює, яка лояльа і безпосередня. Звісно, люди мають познайомитись з нею ближче, але вони мусять також поважати її, і поважати за те, що вона така спокійна і наполеглива особа, яка багато працює, аби вести нашу країну вперед», – зазначила Меєр.

Статтю  підготовано за матеріалами Радіо Свобода, Поради та PrivatFinance.

Тереза Мей: Він може керувати протестом. А я керую країною! 

Під час дискусії в Палаті громад британського парламенту глава партії лейбористів Джеремі Корбін запитав у Терези Мей: як вона могла запросити до Великобританії Дональда Трампа, який підтримує тортури і принижує жінок? Прем'єр відповіла лідеру опозиції жорстко і без зайвої дипломатії.

Наші інтереси: 

Сильна жінка зі сталевим характером, яка всього домоглась власною працею, без політичних скандалів і підлабузництва.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

" Новий Прем'єр-міністр збирається побудувати в країні нове суспільство, принципи якого - це справедливість і солідарність.

Відповідно до думки Терези, перше, що необхідно зробити для Великобританії, це подолати поділ країни, в тому числі - скоротити різницю між багатими і бідними".
Отже, добре відчуває перехід до зміни цінностей в епоху Золотої доби. Можливо, інтуїтивно.

Живе Слово творить і перемагає

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Вона мені навіть зовнішньо на Маргарет Тетчер подібна. І стиль одягу такий же вишукано-стриманий.
Сильна жінка, яка вміє дотримуватись свого слова - це справжня знахідка для країни. Світова історія тому свідок.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Оксана Колосовська каже:
Вона мені навіть зовнішньо на Маргарет Тетчер подібна.

Та всі білі на одне лице. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже ймовірно, що Тереза Мей належить до соціотипу "логіко-сенсорний екстраверт" - так само, як і Маргарет Тетчер.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

" Новий Прем'єр-міністр збирається побудувати в країні нове суспільство, принципи якого - це справедливість і солідарність.

Відповідно до думки Терези, перше, що необхідно зробити для Великобританії, це подолати поділ країни, в тому числі - скоротити різницю між багатими і бідними".
Отже, добре відчуває перехід до зміни цінностей в епоху Золотої доби. Можливо, інтуїтивно.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Додав відео з рішучою відповіддю Терези Мей на демагогію лідера опозиції.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Курс на національний солідаризм взяли Дональд Трамп (інтуїтивно-етичний екстраверт) і Тереза Мей (логіко-сенсорний екстраверт). Обоє належать до 4 квадри.

Інтегральний психотип України (етико-інтуїтивний інтроверт) також належить до 4 квадри.

Все говорить про те, що національний солідаризм - це майбутнє України і світу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Скоро побачимо цікаві події на світовій політичній арені. Варто очікувати потужну синергію при взаємодії США і Великобританії. Давні союзники отримали лідерів із схожими поглядами і програмами дій.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Час підключатися Україні, але для цього потрібні нові українські лідери. З погляду психології вони мають належати до 4 квадри.

Святослав Сонячний каже:
Скоро побачимо цікаві події на світовій політичній арені. Варто очікувати потужну синергію при взаємодії США і Великобританії. Давні союзники отримали лідерів із схожими поглядами і програмами дій.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!