Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська ракета-носій "Циклон-4М" без російських комплектуючих: політ нормальний!

КБ «Південне» повністю виконало імпортозаміщення російських комплектуючих для виготовлення ракети-носія «Циклон-4М». Про це на прес-конференції в Дніпрі з приводу Всесвітнього дня космонавтики заявив генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов.

«Сьогодні ми в процесі налагодження ракети «Циклон-4М», на якій повністю виконано імпортозаміщення російських комплектуючих нашими, американськими і канадськими. Ракетою зацікавилася Канада, яка запускає власну космічну програму.

Протягом найближчих чотирьох років під канадську програму почнемо поставляти туди ракети-носії нового покоління», - сказав Дегтярьов.

Щодо інших проектів, він повідомив, що зараз, після аварії з американською ракетою-носієм «Антарес», що комплектувалася російськими двигунами, КБ, за завданням американців, розробило для цієї ракети власні двигуни. Переустановлення їх на ракету пройшло професійно і надалі має перспективи, зазначив Дегтярьов.

Наразі КБ поставляє двигуни для ракети «Вега» - носія для європейської космічної програми «Горизонт-2020». Вже відбулося п’ять успішних пусків.

Також, як зазначив генеральний конструктор, є перспективи відродження міжнародного проекту «Морський старт».

«У 2014 році були спроби його закрити. Ми попросили віддати все обладнання нам з умовою, що КБ знайде компанію, яка купить і продовжить експлуатувати цю програму. На даний момент є зацікавленість трьох американських корпорацій в покупці проекту і устаткування, включаючи такий гігант аерокосмічної галузі, як Boeing», - сказав Дегтярьов.

Наші інтереси: 

Україна - космічна держава. Цьому є підтвердження на кожному кроці. Просто "міцні обійми старшого брата" не давали раніше нашим науковцям подивитись на захід і шукати інші ринки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

"Міцні ведмежі обійми... " - так мабуть краще, це навіть ближче до їх класики :)

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

"Міцні ведмежі обійми... " - так мабуть краще, це навіть ближче до їх класики :)

https://t.me/ETEPHET