Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інноваційний проект реабілітаційного центру для вояків презентовано в Києві на 27 конференції Інституту Міжмор’я

Українсько-німецький психотерапевт, громадський діяч і волонтер Володимир Мороз, що нині мешкає в Мюнхені, 26 березня 2017 року презентував свій проект створення в Карпатах на Львівщині великого реабілітаційного центру для вояків.

Свій виступ на 27-ій конференції Інтермаріум Інститут від розпочав з презентації остаточного варіанту проекту великого герба Вільної Української Держави - майбутньої постіндустріальної України. Над цим проектом він разом з командою працював з 2014 року. Передісторію цієї творчої розробки представив ведучий конференції - футуролог і письменник Ігор Каганець.  

Нині Володимир Мороз повністю відданий справі заснування інноваційного  реабілітаційного центру для вояків, передусім учасників АТО.  Таких реабілітаційних центрів в Україні ще нема. Це має бути поселення на великій території з концертним залом, з театром і спортивними майданчиками, а також зі звіринцем, в якому житимуть коні, собаки, коти, дикі тварини. Там проходитимуть зустрічі здорових і хворих, різноманітні майстер-класи.

Володимир Мороз має чітке бачення цієї теми, адже він разом з дружиною в Баварії працював  в подібному центрі, але ще більшому. Його створив 100 років тому один чоловік, захопившись ідеєю реабілітації інвалідів - психічних і тілесних. Він запалив цією ідеєю монашок з місцевого монастиря, і от за 100 років там постало велике місто. Тож засновнику реабілітаційного центру на Львівщині зрозуміла структура і принципи фунціонування такого соціального організму.

Українець із Мюнхена хоче це в спрощеному вигляді перенести на Львівщину на велику територію в горах. Крім того, планує відкрити обов’язково і другий осередок - невеличкий у самому Львові. Також планується відкрити і постіндустріальний монастир - каже Володимир Мороз..

Центр у першу чергу займатиметься реабілітацією воїнів, волонтерів, членів їхніх родин, постраждалого населення, а також лікарів і медсестер, які оперують військових в бойових умовах. Планується почати з реабілітації воїнів як нагальної потреби, а потім це має перерости в поселення майбутнього з передовими технологіями, з міжнародним зв’зками, обміном досвідом, спілкуванням.

“Це пілотний проект в першу чергу для України. Симпатики з Харкова, Запоріжжя, Дніпра та інших міст можуть приїжджати до нас вчитися і в себе створювати такі центри, тому що одного буде замало”, - ділиться своїм баченням психотерапевт, громадський діяч і волонтер Володимир Мороз.

А зараз йому потрібні однодумці, ентузіасти, різні спеціалісти, які б взяли в участь у творенні реабілітаційного центру. Портал Народний Оглядач, Радіо Міжмор’я та відеоканал  Intermarium.TV надаватимуть  інформаційну підтримку презентованому проекту. 


Перша частина відеозапису конференції: вступне слово ведучого Ігора Каганця і виступ засновника проекту "Школа української магії" Наталії Недосєко.

Друга частина відеозапису конференції: Ігор Каганець про гобітів людей, аріїв та ельфів. Віктор Макаренко про Intermarium.TV

Третя частина відеозапису конференції: де Тимур Тептюк розповів про цифрові технології, зокрема блокчейн, які дозволять уже в найближчому майбутньому позбутись посередників і зробити життя й роботу більш ефективними.

Четверта частина відеозапису конференції. Володимир Федько блискуче показав на історичних фактах важливість вивчення правдивої історії для руху вперед. Найцікавішим для постіндустріального суспільства може бути національний солідаризм - вважає історик.

П'ята частина відеозапису конференції. На 27 Конференції Інституту Міжмор'я відбулося знайомство з редактором Народного Олядача Оксаною Колосовською. Оксана поділилася досвідом кардинальної зміни сфери діяльності, а також враженнями від Європи.

Наші інтереси: 

Повертаючи до життя інших, включаємось в активне життя самі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це перша спроба подати інформацію у вигляді телерепортажу! Мені сподобалось! Дуже гарна робота диктора!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це перша спроба подати інформацію у вигляді телерепортажу! Мені сподобалось! Дуже гарна робота диктора!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Який голос у Володимира Мороза? Покарали виступаючого виключивши "третій мікрофон"? Ха-ха-ха ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Усе простіше: після приїзду в Україну він захрип і не міг голосно говорити. Таке буває при "зміні клімату".

Арсен Дубовик каже:
Який голос у Володимира Мороза? Покарали виступаючого виключивши "третій мікрофон"? Ха-ха-ха ;)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чудовий задум,котрий потребує досить великих капіталовкладень.Як із цим бути? Адже тут потрібні реальні мільйони реальних грошей...

Вірю в те, що розумію.