Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Медичний офіціоз Польщі намагається заблокувати запланований показ фільму про вакцинацію

Категорія:

Представники Головної Лікарської Ради (NRL), Головного Санітарного інспектора (GIS) і Національного Інституту Громадського Здоров’я – Державного Управління Гігієни (NIZP-PZH) занепокоєні запланованим на національному телебаченні показом фільму «Вакцинація: від укриття фактів до катастрофи». У 2016 році число нещеплених дітей у Польщі виросло до 23,1 тисячі.

У листі, зверненому до керівництва телебачення, котрий ПАП (PAP – Polska Agencja Prasowa) став доступний у п’ятницю, президент Головної Лікарської Ради і головний санітарний інспектор Марек Пособкєвіч і директор Національного Інституту Громадського Здоров’я – Державного Управління Гігієни Мірослав Висоцкі написали, що «із занепокоєнням про здоров’я польського суспільства» сприйняли інформацію про запланований на каналі TVN7 показ фільму «Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe».

Звернулися з проханням проаналізувати, чи є можливою відмова від показу. «Із підтримкою рішення про показ фільму на вашому телебаченні пропонуємо попередньо осмислити показ фільму ретельною дискусією, що опирається на медичні знання польських науковців та експертів в області вакцинацій» - написали.  

Фільм стосується можливого зв’язку вакцини MMR (проти кору, свинки та краснухи) з аутизмом.

«Не знаємо, які наслідки для здоров’я польського суспільства може принести показ цього суперечливого фільму і скільки людей відмовляться від щеплень MMR, але зважаючи на дані щодо оглядовості TVN7 (середня аудиторія 181827 чоловік згідно Nielsen Audience Measurment від червня 2016 року) можемо боятися за здоров’я дуже великої кількості поляків» - вказано в листі.

Його автори стверджують, що творцем фільму є Ендрю Уейкфілд (Andrew Wakefield), котрий за "неетичну діяльність" отримав догану від британської Генеральної Медичної Ради (General Medical Council), а також заборону лікарської практики у Великобританії. Він був викреслений з британського реєстру лікарів у грудні 2010 року. Підкреслюють також, що наукове видавництво The Lancet вилучило раніше опубліковану статтю, пов’язану із його діяльністю.

За даними Національного Інституту Громадського Здоров’я – Державного Управління Гігієни (NIZP-PZH), поступово і невмолимо збільшується число батьків, котрі ухиляються від обов’язкового щеплення своїх дітей. З 2006 по 2010 роки відмічено близько 4 тисяч таких випадків щорічно. У 2012 році їх вже було понад 5 тисяч, у 2013 році – понад 7 тисяч, у 2014 – понад 12 тисяч, а в 2015 – біля 16 тисяч. У 2016 році число нещеплених дітей виросло до 23,1 тисячі.

Тим не менше, це ще незначний відсоток всіх дітей, підданих щепленням. У Польщі на сьогодні понад 95 відсотків щеплених дітей віком до 2 років. 

Наші інтереси: 

Захистимо дітей від фармацевтичного лобі! Усвідомлення шкідливості вакцинації поширюється не лише в Україні, а й в усьому світі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Медичний лохотрон відчуває прихід свого кінця і всіма силами опирається, та марно зупинити лавину..

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Медичний лохотрон відчуває прихід свого кінця і всіма силами опирається, та марно зупинити лавину..

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.