Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ласкаво просимо у світ мілленіалів. Чому варто у них повчитися

Я не знаю жодної людини серед своїх ровесників, яка пішла би з роботи з формулюванням: «Я у вас недостатньо щасливий». Це фішка милленіалів. Вони зациклені на собі, схильні чек-інити і фотографувати кожен свій крок, тим самим ще більше множачи своє «Я». Саме тому самооцінка в них зашкалює.

Про це у своєму блозі пише журналістка Наталя Мечетна, який почала з історії, як дівчинка-стажист, яка непогано проявила себе, врешті-решт, відмовилася прийняти пропозицію роботи. Аргументуючи свою відмову, вона заявила, що не почувається щасливою тут. 

"Я не хотіла б усіх стригти під одну гребінку, - пише Мечетна, - але тенденція очевидна – представники покоління «ігрек» хочуть напружуватися мало, а отримувати багато. Та й якщо вірити статистиці, нарцисичний розлад особистості зараз зустрічається набагато частіше.

З одного боку, шукати улюблену роботу, що приносить щастя, похвально, з іншого – під словом «щастя» мілленіали часто мають на увазі саме небажання напружуватися". 

Вона спробувала виділити кілька якостей мілленіалів, які з її точки зору є позитивними:

1. Мілленіали не будуть тупо виконувати накази, і слідувати чиїмось вказівкам – їм потрібно розжувати, чому це важливо і необхідно. Тобто, час сліпих виконавців проходить, оскільки мілленіал пальцем об палець не вдарить, якщо його не зацікавити, переконати, що виконувана ним робота несе велику цінність для компанії.

2. Вони себе цінують. Мілленіал не буде терпіти самодура-начальника або пекельні умови роботи, а напише заяву про звільнення. Цкавий приклад: начальник кричав матом на планерці, і всі мовчали, але тут якийсь «молокосос» поцікавився, по якому такому праву на нього відкривають рот. Всі присутні були в шоці, а він написав заяву про звільнення і пішов. Так, хлопець втратив роботу, але в підсумку роботодавець теж втрачає, оскільки йому потрібно витрачати час на пошук і навчання нового співробітника. Останній же, найімовірніше, теж буде мілленіалом. Тобто, час «терпил» на роботі закінчився, і це добре.

3. Менш схильні мілленіали і підлизуватися. Можете собі уявити міллениіала, який бігає за пивом (кавою, піцою) для вищих за посадою? Дуже сподіваюся, що з мілленіалами час «полян» для догоджання керівника і колективу, які досі практикуються в багатьох конторах, кане в лету. Адже навіщо мені когось пестити, якщо головна цінність - це я?

4. Вони менш закомплексовані. Мілленіали взагалі не паряться з приводу зовнішнього вигляду. Найбільше це помітно в Західній Європі.

"Нещодавно я вибирала прикольні значки на вінтажній барахолці в Британії. Звичайно, нові. Хоча поруч, якщо поритися в ящику з мотлохом, можна було знайти не гірше. Але ритися ніяково, тим більше, треба опускатися навпочіпки, а у мене гарне пальто. - пише Наталя Мечетна. - Тут дівчина років 20-ти в пишній чорній спідниці спокійно сіла попою просто на підлогу і, підібгавши під себе ноги, стала порпатися в старих значках і наклейках. «Це вам підійде», - простягає вона мені значок. Я помітила, що вам подобаються такі штуки, а з ящика вони в чотири рази дешевше. Треба тільки відшукати їх. Це теж вам», - каже мені дівчина, простягаючи другий значок. Мене вразило те, з якою простотою і природністю вона сіла на підлогу, перебуваючи в спідниці і в людному місці, заговорила зі мною, при цьому, абсолютно не соромлячись зізнатися, що спостерігала, що саме я собі вибираю".

У них треба повчитися вмінню не паритися, вважає авторка блогу. Психологи пишуть, що мілленіали більш позитивні, розслаблені, менш схильні слідувати за одним лідером і менш милітаристськи налаштовані. Тобто, не варто їх сильно клювати, адже з такими якостями, напевно, теж можна побудувати непогане суспільство. 

Наші інтереси: 

Кожна епоха народжує своє покоління. Чи згодні, що покоління вісімнадцати-двадцятирічних занадто високо піднімають свою планку?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Мілленіали вносять струмінь свіжого повітря в сусільство, приємно що хтось його розгледів.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Мілленіали вносять струмінь свіжого повітря в сусільство, приємно що хтось його розгледів.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.