Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британці розслідують відмивання грошей з Росії через свої банки

Спецтема:

Лондон розслідує інформацію про участь британських банків у відмиванні російських грошей.  Британські банки провели не менше $700 млн. Більше половини з них - через банк HSBC.

17032301.jpg

According to the Central Bank of Russia, capital flight from Russia during the Putin years has exceeded $1tn. Photograph: Jussi Nukari/Rex

Національне агентство з боротьби з злочинністю проведе ретельне розслідування у зв'язку з публікацією The Guardian інформації про можливу причетність британських банків до відмивання грошей з Росії, повідомив міністр фінансів Саймон Кірбі.

"Уряд буде робити все, щоб зупинити і переслідувати кожного, хто намагався незаконно використовувати нашу фінансову систему. Управління з фінансового регулювання і контролю, а також Національне агентство з боротьби з злочинністю приймають всерйоз подібні твердження і проведуть ретельне розслідування інформації газети The Guardian щодо відмивання грошей з Росії", - цитує Кірбі Reuters.

Газета The Guardian дізналася, що кілька найбільших британських банків були залучені в міжнародну схему відмивання величезних грошових сум, виведених з Росії.

За даними видання, британські банки провели не менше $700 млн. Більше половини з них - через банк HSBC.

У статті The Guardian йдеться про так звану операцію "ландромат", про яку стало відомо ще в 2014 році після розслідування російської "Нової газети". Розслідування було проведене спільно з міжнародною організацією журналістів-розслідувачів Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Ця схема дозволила з 2011 до  2014 року вивести з Росії $22 млрд. під виглядом виконання судових рішень, прийнятих молдавськими суддями. Гроші виводилися в Молдову, звідти - в Латвію, а потім в інші країни ЄС.

За даними Нової Газети, слідство гальмували співробітники ФСБ. 

Як відзначають журналісти The Guardian, їх розслідування будувалося на вивченні банківської звітності. Представники всіх британських банків, згаданих в матеріалі, наполягають, що повністю дотримуються закону і вживають заходів для боротьби з відмиванням коштів.

"Пральний автомат для відмивання грошей" (Laundromat) діяв між 2010 і 2014 роками і був одним з найуспішніших  коли-небуть шахрайських схем по відмиванню грошей. В Британії ніхто не помітив.

 

 

 

Наші інтереси: 

Здається, новий уряд Великої Британії вирішив взятися за росіян. Цікаво, що попередній уряд не помічав цього. Статтю The Guardian про цю схему читайте англійською на нашій англомовній сторінці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що попередній уряд "не помічав" цього!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що попередній уряд "не помічав" цього!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пропоную взяти в лапки термін.
Відмивання грошей - "відмивання" грошей.
Реально, їх ніхто не миє (тому я дітям і раджу мити руки після дотику до грошей - там бо купа хвороботворних мікроорганізмів).
Якби гроші були металеві, наприклад, то їх би можна би було реально відмити від бруду (землі, крові...). Натомість "брудні" гроші - це гроші з обману і крові, тому якби і справді випрати їх у пральній машині - погана енергетика все одно залишилася би... (це тільки попи кажуть, що "гроші не пахнуть"... священник скаже інше.).
...
Тому, я би радив брати цей термін в лапки...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це дуже добре!!!

Цитата:
уряд Великої Британії вирішив взятися за росіян

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)