Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Виробництво на Закарпатті Skoda Kodiaq свідчить про відхід України від сировинного типу економіки

Новий чеський кросовер Skoda Kodiaq складатимуть в Україні, а саме на закарпатському заводі компанії "Єврокар". Це свідчить про відхід країни від сировинного типу економіки, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ми відходимо від сировинного типу економіки і орієнтуємося на виробництво якісної, сучасної, європейської техніки. А іноземні інвестори допомагають нам розвинути і вдосконалити виробництво і водночас оживити зростання економіки. Працюємо для того, щоб у всьому світі знали, що Україна - надійний та вигідний партнер для інвестицій", - написав В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook в неділю.

7 березня прес-служба Федерації роботодавців автомобільної галузі повідомила, що завод "Єврокар" (Соломонове, Закарпатська області), що входить до групи компаній "Атолл Холдинг", офіційно презентує початок виробництво кросовера Skoda Kodiaq.

Згідно із повідомленням, Skoda Kodiaq – перший SUV у лінійці Skoda (світова прем'єра відбулася 1 вересня 2016 року в Берліні), на ринку України буде представлено у двох комплектаціях Ambition і Style. Для нової моделі доступні 4 повнопривідні версії з двома видами бензинових двигунів 1,4 TSI/110 кВт і 2,0 TSI/132 кВт і двома дизельними двигунами 2.0 TDI/110 кВт і 140 кВт.

Ціна Skoda Kodiaq для базової комплектації Ambition (з бензиновим двигуном 1,4 л і шестиступінчастою коробкою DSG) еквівалентна $27,21 тис., в комплектації Style з бензиновим 2-літровим двигуном, повним приводом і семиступінчастою коробкою DSG – $32,51 тис.

ПрАТ "Єврокар" - офіційний виробник автомобілів марки Skoda в Україні, складає легкові автомобілі з грудня 2001 року. Обсяг інвестицій в реалізацію проекту створення заводу становив $250 млн, при цьому було створено повномасштабне виробництво (зварювання, фарбування і складання автомобілів), однак після кризи 2008 року і різкого скорочення продажів автомобілів повномасштабний випуск авто був заморожений.

Потужності підприємства розраховані на виробництво 50 тис. автомобілів на рік, а закладений потенціал модернізації дає змогу збільшити їх до 100 тис. одиниць на рік.

Наразі завод "Єврокар" випускає майже весь модельний ряд Skoda. У квітні 2013 року завод почав виробництво SKODA Rapid, а у березні 2014 року - Skoda Spaceback.

У 2016 році "Єврокар" став практично єдиним стабільно працюючим українським автозаводом, збільшивши випуск автомобілів майже вдвічі проти 2015 року, – до 3,937 тис. авто (з урахуванням успішних продажів автомобілів цієї марки).

Загалом в Україні минулого року продано 64,48 тис. легкових авто, зокрема 4,116 тис. автомобілів Skoda.

Наші інтереси: 

Тільки виробництво зможе "витягнути" економіку України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гройсман розуміє різницю між виробництвом автомобіля і складанням автомобіля...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гройсман розуміє різницю між виробництвом автомобіля і складанням автомобіля...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Якби прем'єр-міністрами України були не кучми-лазаренки-азарови, то вже б давно Україна відійшла від сировинного типу економіки!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!