Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Творимо демос: Віра - артіль будівельного мистецтва

Категорія:

Сучасне будівництво формує політику коробок, продає квадратні метри з токсичних матеріалів за космічними цінами, які обтяжені накрутками паразитичних структур. Та є можливість вийти із зачарованого кола легко і з радістю отримати не просто квадратні метри, а шедевр для комфортного проживання чи ведення діяльності у злагоді із Всесвітом.

Значення слів

Віра - прадавня будівельна команда, яка означає рух вгору.

Артіль означає дух мистецтва (art - мистецтво, іль(ель) - дух)

Створена для людей які прагнуть перетворити життя на мистецтво.

Будівництво індустріальної доби

Сучасне будівництво формує політику коробок, продає квадратні метри з токсичних матеріалів за космічними цінами, які обтяжені накрутками паразитичних структур. В ціну, окрім матеріалів, зарплати, витрат і прибутку забудовника, входять величезні податки, акцизи, мита, витрати на ліцензії, дозволи, хабарі тощо. З кінцевого споживача зробили донора, який щедро фінансує 100% всіх видатків. Часто він мусить влазити у кредитні тенета і на додачу платити значні відсотки банкам. Виходить, що особа отримує нерухомість в обмін на власну свободу. Але ж людині потрібні не квадратні метри, а щось геть інше.

Вітер змін

Дух часу вимагає нових рішень, які будуть дружніми для природи, подарують людині гармонійний простір для реалізації і свободу дій.

Екологічні технології дивують своїм різноманіттям, сюди відносять дерев'яні, солом’яні, earthBag технології і, звичайно ж, його величність саман. На останньому якраз хочеться зосередити увагу. Хоча використовувати можна кожну або їх сполучення.

Технологія, дарована богами

Саман є найбільш довговічним та екологічним. Для дерев’яних будівель потрібно зрубати багато дерев, для солом’яних - обробляти землю, щоб отримати матеріал. Глина ж у нас лежить під ногами, а сам конструктив потребує в десятки разів менше дерева і соломи.

Цікаво, що за прадавніми міфами від всесвітнього потопу люди врятувалися не в кораблі-ковчезі, а в укріпленій глиняній фортеці - варі. Як в реальності відбувся порятунок? Відповідь дає зороастрійський варіант цього міфу в книзі «Відевдат» – одній з 21-ї книг Авести. Згідно з нею, порятунок відбувся не на баржі, а у «варі» – укріпленій садибі, фортеці, спорудженій з глини царем Їмою (Ямою) за порадою Агура Мазди – Творця Всесвіту, Горішнього Майстра. Коли Їма запитав, як робити цю вару, то Агура Мазда пояснив: «Топчи глину п’ятами і мни руками так, як люди ліплять мокру землю» (Відевдат 2. 31).

Перевірена часом

Якщо дерев’яні чи солом’яні будівлі можуть прожити кілька століть, то за правильного підходу саманні будівлі витримують тисячоліття (!!!)

Хтось подумає, що це повернення в кам’яний вік, та насправді ця технологія дозволяє зазирнути у віконце майбутнього, де нас чекають перевірені часом і вдосконалені будівлі, які ми будемо любити і в 3-му тисячолітті.

Мета проекту

Метою є очолити процес, спрямувати в правильне русло. На противагу індустріальному методу будівництва, де заохочується діяльність великих громіздких компаній з засекреченими технологіями і патентами, вся діяльність має вершитися з "відкритим кодом". Це означає, що інформація для всіх бажаючих власними силами втілити свій проект чи відкрити власну будівельну справу, буде у вільному доступі. За потреби такі люди можуть звертатися до фахівців лише за окремими консультаційними послугами.

Наше завдання - домомога у творенні красивих, якісних, екологічно чистих, дружніх до природи енергоефективних будівель.

Особливу увагу буде надано створенню окремих автономних комплексів комфортного проживання постіндустріальних громад в екологічно чистих місцевостях.

Цей проект дозволить кожному, хто вміє прагнути вищого, реалізувати свою мрію, стати художником-творцем власної споруди, втілити своє бачення досконалості форми і змісту.

Відчути себе творцем чогось великого - ось що дає справжню насолоду, задоволення майстра, що вчинив шедевр свого життя.

Запрошую на борт сміливих людей з волею  до творення нового.  Нас чекають захопливі пригоди, нові знайомства, величні проекти.

 

Наші інтереси: 

Нову українську державу будують вільні гравці, тому допомагаємо людям підійматись у Простір волі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ось тут класні постіндустріальні землянки https://www.ar25.org/node/32309
В такій хотів би жити?

Володимир Федько каже:
Друзі, давайте спустимося на нашу грішну землю... і викопаємо землянку... :-) Але щоб викопати землянку чи побудувати якусь мазанку, треба мати у власності шматок землі. А біля землянки чи мазанки треба викопати колодязь і поставити туалет з вигрібною ямою... Коротше, повернемося у кам'яний вік...
Можете називати мене як завгодно, але я не бачу ніякої користі від подібних проектів! Більше того, вони відволікають від реальної розбудови нашої Держави!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

У мазанці зазвичай легке, свіже повітря. А як ми обійдемо фактичну заборону приймати в експлуатацію нові будинки з саману?

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

А заради чого треба вводити в експлуатацію новий будинок?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Леонід правильно мислить: "А заради чого треба вводити в експлуатацію новий будинок?"
А кому дуже хочеться здати в експлуатацію є варіянт: робиться дозвіл на буд. для звичайного типового проекту, власник будує на свій розсуд, що йому заманеться а здає по цьому ж проекту як звичайний будинок. Це досить поширена практика.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Вкотре переконуюсь, що все геніальне - просте, і все просте - мабуть також геніальне. Але дехто, чи дещо чинить систематичні спроби все ускладнювати.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ускладнення чинять навмисне, щоб відлякати від творення і монополізувати сферу. Це відбувається всюди де тільки можливо: економіці, політиці, медицині, релігії і т.п.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудова ідея! Такого роду постіндустріальні проекти є пріорітетними, тому отримуватимуть всіляке сприяння нашої спільноти, зокрема інформаційну підтримку Intermarium.TV.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

На цьому майданчику будемо проводити цікаві експерименти: підключатимемо засоби реклами і пропаганди паралельно розкручуючи інші ідеї. Один проект буде взаємно посилювати інший. Почнемо із зв’язки Intermarium.TV - Артіль "Віра".
Що більше проектів - то потужніша синергія.
Після формування хоча б 6-8 сильних демосів потрібно буде творити PR-демос.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Вітаю! Хай здійсняться задуми, Святославе!

Святославе, мені цікава думка фахівця (як бачу) з наступного. У моєму нинішньому помешканні (цегла, пластикові вікна з потрійним склом у пакеті, зовнішній пінополіуретан 10 см, натяжна стеля, водяне опалення) верхні кутки все одно цвітуть... :( Тому моє зацікавлення до новітніх матеріалів непідробне!
- в анотації до теплоізоляційних фарб читаю: "Крім того, вироби будуть захищені від утворення конденсату."
Запитання: - за рахунок чого твориться таке чудо?

Святослав Сонячний каже:
На цьому майданчику будемо проводити цікаві експерименти: підключатимемо засоби реклами і пропаганди паралельно розкручуючи інші ідеї. Один проект буде взаємно посилювати інший. Почнемо із зв’язки Intermarium.TV - Артіль "Віра".
Що більше проектів - то потужніша синергія.
Після формування хоча б 6-8 сильних демосів потрібно буде творити PR-демос.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

У цьому питанні є таке поняття як точка роси.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Конденсат з’являється через те, що стіна втратила паропроникність ("не дихає").
Цьому сприяють переважна більшість сучасних матеріалів, навіть ґрунт, яким покривають стіни перед фарбуванням.
Трохи зарадити цьому може теке:
1.Зменшити рівень вологості в приміщенні: використовувати на кухні витяжку під час приготування їжі, підсилити систему вентиляції ванни вентилятором.
1.Використання додаткового опалення, яке підсушує повітря (ел. камін з спіраллю розжарювання, ел.чи газ.конвектор) або є спеціальні пароосушувачі.
2.Постійне опалення приміщення хоча б до 22 градусів (краще прогріває несучі стіни і переводить точку роси далі).
3. Влаштувння хорошої вентиляції.
Недоліком цих заходів є збільшення експлуатаційних витрат.
На 100% не можу ґарантувати дієвість порад, бо треба краще вивчити ситуацію на місці.
Як бачимо більшість сучасних будматеріалів - це лохотрон: нам продають дорогі матеріали для зведення житла, які створюють експлуатаційні незручності, а потім знову продають нам засоби для боротьби з цими незручностями. Цей метод використовують в багатьох сферех: напр. пропагують корисність вживання м’яса та ін. непотребу, а потім людина стає постійним клієнтом мед.закладів.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друзі, давайте спустимося на нашу грішну землю... і викопаємо землянку... :-) Але щоб викопати землянку чи побудувати якусь мазанку, треба мати у власності шматок землі. А біля землянки чи мазанки треба викопати колодязь і поставити туалет з вигрібною ямою... Коротше, повернемося у кам'яний вік...

Можете називати мене як завгодно, але я не бачу ніякої користі від подібних проектів! Більше того, вони відволікають від реальної розбудови нашої Держави!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ось тут класні постіндустріальні землянки https://www.ar25.org/node/32309
В такій хотів би жити?

Володимир Федько каже:
Друзі, давайте спустимося на нашу грішну землю... і викопаємо землянку... :-) Але щоб викопати землянку чи побудувати якусь мазанку, треба мати у власності шматок землі. А біля землянки чи мазанки треба викопати колодязь і поставити туалет з вигрібною ямою... Коротше, повернемося у кам'яний вік...
Можете називати мене як завгодно, але я не бачу ніякої користі від подібних проектів! Більше того, вони відволікають від реальної розбудови нашої Держави!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Видно, що висота стелі у «землянці» приблизно три метри. Цікаве помешкання.
Але…
Розглянемо ці «але».
Головна проблема тут навіть не водовідведення, а гідроізоляція цілої конструкції.
Тобто, на мою думку, найпростіше й найдешевше будувати наступним чином:
- вириваємо яму потрібних розмірів, при цьому оскільки будувати у ямі не вельми зручні її розміри мають бути більшими з усіх боків принаймні на два метри (якщо «землянка» матиме розмір 10х10, то яма повинна бути 14х14 й відповідної глибини – приблизно три метри, щоб надійно забезпечити влаштування усіх комунікацій – це 588 кубічних метрів ґрунту);
- у ямі треба зробити відповідний нульовий цикл, для цього треба додатково вирити траншеї для комунікацій – водогін та каналізація, за таких умов вигрібна яма повинна бути заглибленою ще приблизно на два метри у глибину й на відстані, скажімо десять метрів, це ще (10х5х0,5=25; 2х2х5=20) 45 кубічних метрів ґрунту;
- дно ями має бути надійно гідро ізольоване, після чого будується власне сама «землянка» згідно із проектом (із якого матеріалу тут не вельми суттєво, суттєво не забути про вентиляційні магістралі у кожну кімнату «землянки»), після чого готова «землянка» має бути гідро ізольованою з усіх боків;
- готова конструкція засипається землею.
Земляний пагорб над «землянкою» буде прикрашено грибами, які прикриють вентиляційні отвори.
Тепер виникають питання щодо експлуатації такої «землянки». Селяни знають, що у добре ізольованому підвалі глибиною 2 метри та насипом 1 метр температура за будь яких зовнішніх температур тримається у межах +5 0С (коли зовні – -20 0С) – +12 0С (коли зовні – +30 0С). Тобто виникає проблема забезпечення у «землянці» прийнятної для людини температури та відносної вологості повітря. Припустимо, що це 22 0С та 65%. Точка роси за таких умов – +15 0С. Тобто треба забезпечити при побудові «землянки» внутрішню теплоізоляцію стін, щоб їхня температура була принаймні на 11 0С (узимку) та на 4 0С (влітку) більше ніж температура ґрунту, який оточує конструкцію «землянки».
Якщо мати конкретні характеристики матеріалів, та внутрішні розміри «землянки», то відповідні розрахунки можна провести.
Не зупинятимуся на питаннях освітлення та опалення. Вони розв’язуються не дуже складно для людини, яка наважилася для побудови будинку розміром 10х10х3 видовбати 633 кубометри ґрунту – приблизно 2000 тонн – 200 самоскидів вантажопідйомністю 10 тонн.
Єдина «суттєва перевага» такої «землянки» у тому, що «підвал» можна влаштувати у будь якій коморі в середині «землянки», якщо ту комору не опалювати.
Нарешті підсумкове «але». Я б не хотів за власної волі цілорічно жити у навіть дуже комфортабельному «бункері»… - "Ось тут класні постіндустріальні землянки https://www.ar25.org/node/32309
В такій хотів би жити?"

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Оце серйозний аналіз будівництва "землянки"...
Такий же можна, при бажанні, зробити і для побудови наземного варіанту одно- чи двоповерхового будинку (наземний поверх і підвальне приміщення). При бажанні можна побудувати і триповерхову будівлю (два наземних поверхи і підвальне приміщення), на кшалт будиночка на картинці, з якої починається блог.

Але всі проекти будівництва починаються з отримання/купівлі шматка землі, на якій планується зводити будівлю та юридичного оформлення цього шматка землі.

10 років тому назад я мав можливість придбати земельну ділянку площею 1 гектар у Жукині Київської області. Але порахувавши витрати, які потрібно було зробити, щоб оформити власність, внести в Державний реєстр; провести газ, світло; пробурити свердловину для води і зробити каналізацію; а також впорядкувати стару хату, я зрозумів, що для нас з дружиною це нереально!

А мій близький приятель придбав такий же шматок землі в 1 га... Газ і світло підвів, свердловину для подачі води пробурив, каналізацію зробив. Стару хату, що була, поклеїв новими шпалерами. І все!!!

За 10 років він нічого не збудував, бо будівництво вимагає великих грошей!
І використовує це придбання, як дачу... А я їжджу до нього відпочивати, коли мені заманеться :-)

P.S.
До речі, плануємо на вихідні дні, якщо збережеться гарна погода, відкривати "дачний сезон" в Жукині. То я можу поцікавитися кошторисом :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Кожен хто це осмислить, зможе збудувати власний будинок.
Починаємо.

Якщо використовувати магію коштів і вольпінізм можливо все. Коли я задумав будуватися і почав шукати підхожу ділянку, то мав всього 30 тис. грн. - смішна сума як для замаху на власну хату. Але дивно, після того, як я почав їздити дивитись ділянки, кількість коштів стала зростати і за кілька місяців зміг-таки її придбати. На будівництво так само коштів було небагато,але як почав процес - вони стали прибувати.
Через 3 роки я вже отримував задоволення від проживання у власному будинку в селі.

Тут спрацювала методика Березовського: "Діяти методика може розпочати тільки тоді, коли ви використовуєте її з вірою в успіх, коли ви заздалегідь будуєте плани покупок на гроші, що ще не прийшли, коли ви заздалегідь будуєте хліва під ще не народжену худобу."
Раджу частіше читати його чудову статтю "Як заробити великі кошти"

Я був свідком випадків, як людей переконували відмовитись від задуму будуватися, лякаючи відсутністю коштів, складністю процесу і т.п. Причому переконували їх люди, які самі так і не спромоглися звести власну хату.

Друже Володимире, якщо твоя ідея ще жива, то пошукай серед знайомих людей тих, хто це здійснив і отримав задоволення від процесу, поспілкуйся з ними, оглянь їх творіння, може все трохи простіше, ніж спершу здається?

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Якщо уважно роздивитись фото, то побачимо, що будиночки розміщені на поверхні землі, зверху покриті зовсім малою кількістю ґрунту та дерну і потребують значно легшої гідроізоляції.
Тому розрахунок Василя Федоріва стосується будинку, який створила його творча уява, але почитати було цікаво, бо він досить допитливо підійшов до теми.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Вигрібну яму треба копати подалі від колодязя.

Чи потрібна нам держава без приватної власності на землю у її громадян? Чи можлива узагалі держава без землі? Товаришу Федько, запропонуй свою програму творення нової Держави, а ми розглянемо.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ці технології приходять до нас із США та Зх. Європи, в т.ч. Великобританії.
Хтось хоче назвати ці країни відсталими, чи може вони йдуть в кам’яний вік?

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже, підкріпи твої чудові фантазії (з задоволенням пожив би у такому будинку і посидів би в такому туалеті) економічними розрахунками (земля, будівництво і т.п.).

Крім того, оскільки я мешкаю в Києві, а побудувати подібне можна тільки десь в пригороді Києва, а то і далі, то включи в розрахунки вартість авто (мені ж треба чимось їздити в Київ по справах) та витрати на бензин, обслуговування і т.п.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, найменше я хочу когось переконувати. Якщо тобі більше до вподоби затишна квартира і стиль життя мегаполісу, то я поважаю твою думку, хай вона приносить тобі користь.
Але говорити, що екобудівництво непотрібна річ, м’яко кажучи безглуздо.
Є багато людей які відчувають потяг, їм це потрібно. Якість і комфорт таких будинків я скоро зможу продемонструвати.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Вигрібні ями достойні олігарха:



Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Пропоную парі для Володимира Федька: Створи будь-який свій проект і будемо змагатися хто більше користі внесе в розбудову Держави.
А говорити таке - не міхи носити:
"Можете називати мене як завгодно, але я не бачу ніякої користі від подібних проектів! Більше того, вони відволікають від реальної розбудови нашої Держави!"

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Святославе, за 16 років я брав участь у багатьох проектах друга Ігоря Каганця... Перераховувати не має сенсу, оскільки той, хто з нами всі ці роки чудово знає про наші проекти. Тим більше, у мене немає жодного бажання брати участь у парі чи змаганнях...

Якщо говорити відверто, то я вбачаю тут бізнес-проект для багатих "українців", тим більше, що ти сам пишеш:

Цитата:
Наше завдання - домомога у творенні красивих, якісних, екологічно чистих, дружніх до природи енергоефективних будівель.

Особливу увагу буде надано створенню окремих автономних комплексів комфортного проживання постіндустріальних громад в екологічно чистих місцевостях.

Цей проект дозволить кожному, хто вміє прагнути вищого, реалізувати свою мрію, стати художником-творцем власної споруди, втілити своє бачення досконалості форми і змісту.

Відносно державотворчості...

Нас на сайті зареєстровано близько 600... За рік розмов про демоси ми не створили жодного повноцінного демосу!

Коли Віктор Макаренко оголосив про створення демосу Intermarium.TV я зголосився брати в ньому участь. Ще зголосилися Зірка Вітошинська і Володимир Щербина. Разом з Ігорем Каганцем нас аж четверо... Більше бажаючих поки що немає... :-( Я вже запропонував створити 4 фільми і готую сценарії...

ВІдносно Intermarium-Інституту аналогічна картина... Здається є бажаючі вести дві кафедри... Я готовий до ведення кафедри "Ідеології ХХ століття", тобто третьої кафедри.

Мою ідею щодо створення вело-демосу підтримали аж троє...

Величезну роботу провадить Ігор Каганець, який пише теоретичні статті, редагує "НО", висуває креативні ідеї!

У нас, на "НО", всі мають рівні права і всі відкриті для критики! Я висловив свою думку щодо твого проекту. Це моє право. Ти можеш критикувати висловлені мною думки. Це твоє право.

Ти розміщуєш красиві картинки споруд, і в той же час не захотів відповісти на моє прохання дати кошторис на подібні будівлі... Починаючи від отримання земельної ділянки, внесення її в Державний реєстр..., розробки проекту і затвердження його державними установами, будівництва, підведення комунікацій (газ, електроенергія)... колодязь, каналізація...

(У мого близького приятеля в Жукині дача з 1 га землі... І скільки коштувало те, що я перерахував вище я знаю...)

Без образ, друже Святославе. Нічого особистого, а реалії нашого життя!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ціна на один і той же будинок може сильно коливатися залежно від багатьох факторів. Тому не бачу сенсу витрачати час на розрахунки заради спортивного інтересу.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Проект без економічного обгрунтування - фантазія!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Це тільки на квартири рахують ціну наперед. Для приватних будинків спочатку виконують проект, а вже на основі нього складається кошторис.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже, озвуч, будь ласка, вартість розробки проекту на приватний будинок :-)

(При цьому + вартість землі та узаконення володіння нею шляхом внесення в Державний реєстр...)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Перший постіндустріальний монастир міг би бути саме такий. З власною електроенергією (сонячні батареї, вітряки), власною водою (скважина, криниця), каналізацією (вигрібна яма з бактеріями-переробниками відходів).

Зображення користувача Юрко Котигорошко.
0
Ще не підтримано

Проект класний, на перспективу.
Схоже на те, що в цих землянках несучі каркаси з пластику.
[url=Миро Продум каже:]Ось тут класні постіндустріальні землянки https://www.ar25.org/node/32309[/url]

Царство Боже здобувається силою.
Печіть, мамо, буханці та сушіть сухарці,— йду на НО силу здобувати.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Несучий каркас може бути глиняний, дерев’яний чи кам’яний. Головне - вчинити надійне водовідведення.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Святославе, Ти мовиш про те, що після ТАКОЇ обробки глинобитні хатки-мазанки можна обкладати дерном?

Святослав Сонячний каже:
Несучий каркас може бути глиняний, дерев’яний чи кам’яний. Головне - вчинити надійне водовідведення.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Дешевше забрати все село і там відпрацьовувати Фенікс України і технології.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Володимир Світлий каже:
Дешевше забрати все село і там відпрацьовувати Фенікс України і технології.

Друже Володимире, а розкажи но будь ласка детальніше про Фенікс України. Що це таке?

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Енею, мене цікавлять питання вари. Про Фенікс України : «Коли беззаконня розхитує світу основу, тоді сам із себе народжуюсь знову і знову» -- Бгаґават-Ґіта...
Громада за системою "Демос" мені дуже імпонує і найкраще може реалізувати притаманну українцю варнову систему. Тобто виростити голову.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Любов Фаренюк.
0
Ще не підтримано

Хто з коментаторів жив у хаті-мазанці? Я жила, більше не хочу. Це холодна підлога, холодні і сирі стіни, завжди сире повітря. А ще мазанки не довговічні. Кожного року весною і осінню їх треба підмазувати, без цього вони розвалюються за кілька років. Мені відома одна перевага мазанки - її стіни можна звести за один день (коли дерев'яному каркасі), а дах - за другий. Всі ви тут мрійники та романтики.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мої родичі по лінії дружини з Полтавщини... Можу сказати, що десь до середини 90-х (коли ми там були в гостях) в деяких хатах була долівка... Туалет на подвір'ї... (особливо в кайф ходити в нього взимку...) Помитися можна було сидячі на табуреті, який стояв у великому тазі, коли дружина поливала з лійки водою. І таке інше... Я вже писав, що подібні проекти відволікають від розбудови Держави!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

А вам не спадало на думку, що є й таке: поодинокі хати-мазанки, які в нас залишилися - це зовсім не те. Я веду мову про втілення краси і досконалості, а не про якісь там халупи, які будувалися з відсутністю потрібних знань.
Я бачив багато цегляних будинків, які є холодними і вогкими, і без туалету і ванни.
?Може матеріал тут ні до чого, а вся річ в правильній реалізації проекту.
У саманних будинках ніхто не забороняє ставити вбиральню і ванну (див. фото вище). Доречі, якщо все правильно вчинити, то ванна буде значно сухіша й приємніша ніж у цегляному виконанні.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Святославе, твій проект можна втілити тільки в селі (де маєш шмат землі) або на дачі (знову ж, де маєш шмат землі. Міський житель, наприклад киянин, не може скористатися твоїм проектом.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Якщо озброїтися бажанням - можливо все, хоч звести його на даху хмарочоса.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

12 років тому, я переїхала з Тернополя (де народилася і жила) в село. З панельного будинку в будинок з так званих 'цеглин' зроблених з глини і соломи і сушених на сонці. Будинок збудований в 1961р. Стіни товщиною 60 см, всередині була глиняна 'штукатурка' і вапно, а зовні цементна штукатурка. Також не було каналізації і ванни. Проте, дихати в ньому легко, влітку прохолодно, взимку тепло ( опалення парове, чугунні батареї, але економне). Сирість була в дощ - позбулась за допомогою термосілату (рідкий утеплювач, виготовляється в Україні). Провела каналізацію, поставила душовий бокс, зробила 'євроремонт' ( можливо не дуже добре, але гарно і дискомфорту не відчула). Ще було б добре сонячні батареї поставити, для електроенергії і опалення, але це лише поки мрії...
Сучасні технології застосувати з екологічними матеріалами, ось це і є житло майбутнього:).
А взагалі, хто як розуміє так і живе і творить:).

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дуже дякую, Ірино, що звернула мою увагу на цікаве рішення термо- і гідроізоляції!

Ірина Чорна каже:
...Сирість була в дощ - позбулась за допомогою термосілату (рідкий утеплювач, виготовляється в Україні). ...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Термосілат більше для утеплення. Але він утворює плівку, яка не пускає вологу з вулиці, утримує тепло і "дихає". Саме те що він "дихає" відрізняє його від пінопласту. І його можна наносити на стіни всередині, виробник заявляє, що термосілат справиться з грибком.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Також, на кам'яний фундамент нанесла гідроізоляцію як для басейну і обклеїла пінопластом - з землі не тягне. Стелю (перекриття дерев'яне, поліплене глиною) утеплила подвійним шаром скловати - тепло не "тікає".
Вийшло майже як термос:)
А ще цікаво, що глиняний будинок більш витривалий до вібрацій (живу недалеко від траси), а глибокі тріщини відсутні.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Будинок в якому зараз проживаю теж знаходиться біля траси.Коли їдуть із Коржови кар'єрні вантажівки навантажені доломітовим щебенем по 50 тон,плюс сама вантажівка 14-15 тон,то мій будинок підскакує як при доброму землетрусі.Горби на дорозі по коліно.Латали на днях ями люди в оранжевих камізельках,то я попросив щоб постесували горби на дорозі,та вони мені відповіли,що їм платять за ями,а не за горби на асфальті.Також наші доблесні соколи пілоти із Франківська круги над хатою нарізають на надзвукових швидкостях.Не дуже часто,але то любо,бо то наші літають.

Будинок із білого каменю.Стіни по 60 см.Та батько у свій час "зіпсував" його євроремонтом (не люблю це слово)...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Приходилося жити у Києві десять років у квартирі і гуртожитку,також проживав кілька років у панельному непорозумінні на дев'ятому поверсі в м.Усінськ .Це житло для рабів,така собі сота для гвинтика системи матриці,котра тобі подає "блага" за твою життєву енергію.Проміняти унітаз у квартирі на чисте повітря і спів солов'їв це не для мене.Мені щиро шкода так званих містян,які живуть у своїх коробочках у смердючих мурашниках.А ще більше мені шкода їхніх маленьких дітей,котрі виростуть алергетиками і астматиками.

Будинок із будь якого природного матеріалу із сучасними можливостями,які можуть дати практично повну незалежність від фірташів і ахметових,плюс земельна ділянка із синергетичним веденням господарства це те,що потрібно мені,хоча до цього мені ще трохи далеко,а може і не збудеться,та думку Святослава підтримую.

Дуже важко додаються коментарі і галяться статті...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Якщо у глинобитному будівництві вирішується проблема гідроізоляції, всі інші проблеми - не проблеми! Хіба що... миші ;-) хоча... їм можна почитати Живе Слово!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Для захисту від мишей по контуру на висоті 0.5м ззовні ставиться металева сітка, хоча Живе Слово - цікавий варіант.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Щоб не було мишей, добре зробити отмостку навколо будинку і котика гарного мати :).
А взагалі, в енергетично чисту оселю і грім не б'є і миші не лізуть, тому без Живого Слова ніяк не обійтись:)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Краще гарну кицю! )) Котики ліниві, а киця ловить мишей значно краще, бо мама! ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дом из самана строим своими руками

Подивіться це відео.Не звертайте увагу на дім.Зверніть увагу на людей.

Вірю в те, що розумію.

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >