Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 24
  • Переглядів: 26

Живі душі дерев

Експерименти, проведені біологами, дають дивовижний результат: рослини здатні бачити, відчувати смак, нюхати, відчувати і чути. Більше того, вони можуть спілкуватися, страждати, сприймати ненависть і любов, пам'ятати і думати. Одним словом, вони мають свідомість і почуття.

82a0937825299a26ae26dbe8bfcc4021.jpg

Живі душі дерев
Живі душі дерев

Справа відбувалася в околицях Нижнього Тагілу на початку 90-х. Рубали просіку. У бригаді лісорубів виявився один некурящий суб'єкт, та ще й з допитливим розумом. Підчас перекурів він, щоб скоротати час, придумав собі «забаву» - вважати річні кільця на спиляних деревах.

 

Вважав і дивувався - цьому дереву аж 80 років, цій - і того більше. Потім звернув увагу, що у всіх дерев періодично виявляються якісь ущербні кільця. І колір у них нездоровий, і вони не такі широкі й рівні. Але у всіх є явно виражена «хвороба» - це 5-6 таких кілець, що йдуть одне за іншим.Лісоруб перейнявся і вирішив вирахувати, в які роки «боліло» дерево.Результат його приголомшив!

Виявилося, що на всіх деревах час «хвороби» припадає на 1941-1945 роки.

Виходить, що дерева відчували, що коїться щось жахливе, разом з народом страждали від тягот війни.

 

На соломонових островах, коли місцеві жителі хочуть очистити ділянку лісу під свої поля, вони не вирубують дерева, вони просто збираються там всім плем'ям і лаються на них. 
Через кілька днів дерева починають в'янути. Повільно але вірно. І в кінцевому підсумку ... вмирають.

Експерименти, проведені біологами, дають дивовижний результат: рослини здатні бачити, відчувати смак, нюхати, відчувати і чути. Більше того, вони можуть спілкуватися, страждати, сприймати ненависть і любов, пам'ятати і думати. Одним словом, вони мають свідомість і почуття.

Вони не байдужі 
У різних країнах поліція вже не один десяток років використовує детектор брехні. І одного разу американському спеціалістові в цій області Клайву Бакстеру прийшла в голову божевільна думка приєднати його датчики до листя рослини - віконного квітки в лабораторії, щоб перевірити дещо. 
Самописець довго був нерухомий, квітка мовчав. Так тривало, поки одного разу поруч з цією квіткою, філодендроном, хтось не розбив яйце.У ту ж мить самописець сіпнувся і викреслив пік. Рослина реагувала на загибель живого: коли співробітники лабораторії стали готувати обід і опустили в киплячу воду креветок, самописець знову відреагував найактивнішим чином. Щоб перевірити, чи не випадковість це, креветок стали опускати в окріп через паузи. І всякий раз самописець виводив різкий пік. 
Так само безпомилково і миттєво рослина реагує, якщо щось трапляється з людиною. Особливо, якщо людина цей «небайдужий» йому - доглядає за рослиною, поливає його. Коли той же Бакстер порізався і припік рану йодом, самописець тут же сіпнувся і зашуміло.

Їм страшно 
У ході експерименту англійського біолога Л. Уотсона один із співробітників лабораторії щодня поливав квітка герані, розпушують землю, протирав листочки. Інший же, навпаки, з похмурим виглядом заподіював квітці усілякий шкоду: ламав гілки, колов голкою листя, палив їх вогнем. Присутність «благодійника» самописець відзначав завжди рівною прямою лінією. Але варто було в кімнату увійти «лиходієві», як герань тут же пізнавала його: самописець зараз починав викреслювати різкі піки. Якщо ж в кімнату в цей момент входив «благодійник», піки відразу змінювалися прямою лінією, тривога йшла: адже він міг захистити від «лиходія»!

Вони розуміють 
Багаторазово доведено, що рослини здатні сприймати звернені до них слова. Ще в минулому столітті відомий американський ботанік Л. Бурбанк, створюючи новий сорт, просто довго розмовляв з рослиною. Наприклад, щоб створити сорт неколюча кактуса, він багато разів повторював паросткам: «Колючки вам не потрібні, боятися вам нічого. Я захищу вас. »Це було єдиним його методом. 
Можна не вірити цьому, вважати це дивом, але сорт, відомий до того своїми шипами, став рости без шипів і передав це властивість потомству.Тим же методом Бурбанк вивів новий сорт картоплі, скоростиглі сливи, різні види квітів, плодових дерев, багато з яких носять його ім'я і донині ... І всього цього він домагався, просто розмовляючи з втечами, запросто спілкуючись з ними як з істотами свідомими і розумними. Факт цей хтось може вважати фантастичним, але від цього він не перестає бути Фактом.

Вони пам'ятають 
У тому, що рослини володіють пам'яттю, переконалися біологи університету в Клермонті (Франція), провівши досвід, який при бажанні може повторити кожен. Коли із землі з'явився паросток з першими двома листочками, розташованими симетрично, один листок кілька разів надкололі голкою. Рослині як би давали зрозуміти - в тій стороні, звідки прийшли уколи, є для нього щось погане, таїться небезпека. Відразу після цього (через кілька хвилин) обидва листка видаляли. Тепер у рослини не залишалося травмованої тканини, яка нагадувала б йому, з якого боку скоєно напад-втручання. Втеча продовжував зростати, пускав нові листя, гілки, бутони. Але при цьому дотримувалася дивна асиметрія: сам його стовбур і все листя були спрямовані геть від тієї сторони, звідки колись були нанесені уколи. Навіть квіти розпускалися на інший, «безпечної» стороні. Через багато місяців квітка явно пам'ятав, що сталося, і з якого боку прийшло те зло ...

Вони розуміють 
Ще в 1959 р в «Доповідях Академії Наук СРСР» була опублікована стаття В.Карманова з прозовим назвою «Використання автоматики і кібернетики в сільському господарстві». У статті розповідалося про досліди в лабораторії біокібернетики Інституту агрофізики АН СРСР. В інститутській теплиці були встановлені чутливі прилади, які відзначали при пересиханні грунту, що пагони квасолі, що там росли, починали видавати імпульси в діапазоні низьких частот. 
Цю зв'язок дослідники спробували закріпити. Як тільки прилади сприймали такий сигнал, спеціальний пристрій тут же включало полив.Судячи з результатів, завдяки цьому у рослин виробився свого роду умовний рефлекс. Як тільки їм був потрібний полив, вони негайно подавали сигнал. Мало того, рослини незабаром без участі людини розробили для себе режим поливу. Замість рясного разового поливу вони вибрали самий оптимальний для себе варіант і включали воду щогодини хвилини на дві.

Пам'ятайте про експерименти з умовними рефлексами, які проводив академік Павлов? Біологи Алма-Атинської університету провели аналогічний експеримент з рослиною. Через стебло філодендрона вони пропускали електричний струм. Датчики показували, що він реагував на це вельми активно. Можна припустити, що це йому не подобалося. При цьому, включаючи струм, поряд з квіткою на одне і те ж місце щоразу клали камінь. Один і той же. Це було повторено багаторазово. На якийсь раз виявилося досить просто покласти камінь - і філодендрон реагував на це так само, як якби йому був даний черговий електричний шок. У рослини виробилася стійка асоціація: камінь, покладений поруч, і удар струму, іншими словами: «умовний рефлекс»! Між іншим, Павлов вважав умовний рефлекс виключно функцією вищої нервової діяльності ...

Вони передають сигнали 
Вченими було проведено наступний експеримент: велике горіхове дерево нещадно лупцювали по гілках палицею, і після лабораторних аналізів з'ясувалося, що в листі ліщини під час «екзекуції» буквально в лічені хвилини різко зріс відсоток таніну - речовини, яка згубно діє на шкідників.До того ж його листя стає неїстівними і для тварин! І при цьому (фантастика, та й годі!) Стояв неподалік дуб, яку ніхто не чіпав, як би прийнявши сигнали від побитого дерева, також різко збільшив вміст таніну у своїй листі!

Численні експерименти англійських біологів також довели, що дерева якимось незбагненним чином вміють подавати один одному сигнали і приймати їх! Наприклад, в савані рослинність розташована негусто, на значній відстані один від одного. І коли антилопи підходять до якого-небудь дереву або чагарнику, щоб поласувати його листям, сусідні рослини тут же отримують сигнал про «нападі». Їх листя, виділивши особливі речовини, стають неїстівними, і такого роду сигнал про небезпеку поширюється блискавично на досить великий радіус. Якщо антилопам не вдається вийти з цієї «зони», трапляється, що серед зеленіючих дерев і чагарників цілі стада тварин помирають від голоду ...

Вчені були вражені, коли дослідження підтвердили факт передачі деревами один одному сигналу тривоги на величезну відстань. І якщо вони дійсно можуть оповіщати один одного про небезпеку і реагувати на такого роду сигнал, то тоді вони біологічно мало чим відрізняються від представників тваринного світу. Єдине «але», яке заважає дослідникам визнати зелений світ планети розумною істотою, це те, що дерева не можуть пересуватися.

Вони люблять 
А ще розповідають, що в одній лабораторії, що вивчає властивості рослин, доглядала за ними красуня-лаборантка. І незабаром співробітники лабораторії зрозуміли, що один з випробовуваних - чудовий фікус - «закохався» в дівчину. Варто було їй увійти в кімнату, як квітка переживав сплеск емоцій - на моніторах це виглядало як динамічна синусоїда яскраво-червоного кольору. 
Коли ж лаборантка поливала квітка або протирала його листя від пилу, синусоїда тремтіла від щастя. Одного разу дівчина дозволила собі безвідповідально пофліртувати з колегою, і фікус почав ... ревнувати. Та з такою силою, що прилади зашкалювали. І суцільна чорна смуга на моніторі вказувала, в яку чорну яму відчаю занурилося закохане рослина.

У кожному з них живе душа (сутність) 
Ще в давнину люди помітили, що кожна рослина має свідомість і душу, так само, як людина і тварини. Про це є записи в численних старовинних хроніках. При цьому стародавні автори посилаються на ще більш древні свідчення і тексти. Про те, що в рослин є душа, можна прочитати і в апокрифічної «Книзі таємниць Еноха». 
Багато народів в давнину також вірили, що в деревах може жити і людська душа: до його втілення або після смерті. 
Вважається, що душа Будди до того , як втілитися в ньому, провела в різних деревах 23 життя!

Після всього вищепереліченого, хто ще може засумніватися в правоті древніх, які вважали, що все суще на Землі - живе? 
І трави, і дерева, і комахи, і тварини - все це єдиний, великий і взаємозалежний організм. Коли встромлюється сокиру в дерево - боляче всім. Можливо, сигнали інших дерев допомагають постраждалої білій березі залікувати одну рану. Але коли ран багато, а імунітет ослаблений, і ворогів навколо не злічити? Чи не отруять Чи смерть забув про гуманізм і співчуття людини ті, чиїми соками він так звик підтримувати своє життя?

Так що, підпалюючи траву, виморажівая квітку в горщику, ламаючи стебла або обриваючи листя, знайте, що рослини все це відчувають і запам'ятовують!

Рослини дуже сильно відрізняються від тваринних організмів, але це не означає, що вони не в змозі мати свідомість. Просто їх «нервова система» абсолютно не така, як у тварин організмів. Але, тим не менше, вони мають свої «нерви» і реагують, за допомогою їх, на події навколо них і з ними. Рослини бояться смерті так само, як і будь-яке інше жива істота.Вони відчувають все: коли їх зрубують, обрізають або ламають гілки, коли навіть рвуть або їдять їх листя, квіти і т.д.

Ще на початку свого вивчення природи я справив один експеримент, результати якого мене просто вразили. Я взяв сірник і злегка припік один лист дерева і яке було моє здивування, коли на це, здавалося б, настільки незначну дію все дерево відреагувало болем! Дерево відчувало те, що я припікали одна листочок і йому це явно не подобалося. На це моє, здавалося б, настільки «невинне» дія, дерево мобілізувало свої сили, очікуючи від мене інших, не настільки приємних, сюрпризів і підготувалося зустрічати все, що підготувала йому доля у всеозброєнні.

Воно швидко змінило своє пси-поле, готуючись завдати своєму ворогові удару у відповідь згустком свого поля. Це - єдина зброя (не рахуючи виділення рослинних отрут, шипів і голок) яким мають рослини.

Нанесення деревом або будь-яким іншим рослиною, відповідного польового удару, може бути, і не проявляється відразу ж, але, тим не менш, приводить в пошкоджень на рівні сутності нападника, що пізніше проявиться в ослабленні організму і навіть хворобах. Кожен захищається, як може, ніхто (в тому числі і рослини) не хоче стати чиїмось сніданком, обідом або вечерею ... Після такої незвичайної реакції дерева на припікання одного листочка, я віддалився від потерпілого дерева, і воно, практично миттєво, повернулося до звичайного стану.

Я попросив інших наблизитися до цьому ж дереву, не роблячи йому нічого поганого. Дерево не змінило свого стану, але, варто було тільки мені наблизитися до цього дерева вже без всяких сірників, як воно негайно зреагувало на моє наближення, заздалегідь готуючись до можливих «капостям» з мого боку. Дерево запам'ятало, що саме я заподіяв йому шкоду і, про всяк випадок, приготувалося до інших можливих проблем з мого боку.

Чи не правда, цікаво, рослина - дерево в змозі відрізняти пси-поля окремих людей і запам'ятовувати тих, хто заподіяв шкоду. Рослини не мають очей, вух та інших, звичних для нас органів чуття, але вони мають свої власні органи чуття на рівні полів. Вони «бачать», «чують» і «спілкуються» на польовому рівні, спілкуються між собою телепатично і мають своє, нехай і сильно відрізняється від звичного нам, свідомість !!!Вони відчувають біль і не хочуть вмирати так само, як і будь-яке інше жива істота, але не можуть кричати від болю у звичному для нас розумінні, як це роблять тварини. У них просто немає легких, щоб створити звичні для нас звуки, але, чи означає, що вони не відчувають почуттів та емоцій - звичайно ж ні. Просто їх емоції, почуття, думки виражаються по-іншому, ніж у тварин, включаючи і людини.

Якось склалося дуже збиткове і в корені неправильна думка, що, наприклад, м'ясо тварин, рибу і т.д., споживати в їжу погано через те, що необхідно вбивати тварин. А ось, рослинна їжа - «створена Богом» і вона - «невинна». Нібито, рослини створені для того, щоб насичувати всіх!Поїдання рослин нічим не відрізняється від поїдання тварин. І в одному, і в іншому випадку - береться чиєсь життя, щоб продовжити життя іншого.

Плоди та овочі також не "створені» для того, щоб насичувати чиїсь шлунки, за винятком тих випадків, коли насіння нового життя рослин - їхні діти - заховані в жорстких лусочках, які рятують від їх перетравлення.Та й у цих випадках, соковита плоть плодів і овочів навколо насіння призначена природою, як живильне середовище, для майбутніх паростків.Але, тим не менш, тверді оболонки насіння покритонасінних рослин рятують їх від перетравлення в шлунках і, після «визволення з полону», супутні цьому «звільненню» органічні та неорганічні речовини, все-таки дозволяють і насінню дати початок нового життя.

Вся справа в тому, що до кожного насіння «прикріплена» сутність дорослої рослини даного виду і після того, як це насіннячко проростає, зростаючий рослинний організм просто «заповнює» собою цю форму-сутність. Просто «заповнює» собою форму-сутність даної рослини при своєму зростанні. Сутність рослини є тією матрицею, яка визначає розміри дорослої рослини. Дослідження електричних потенціалів навколо насіння рослин дали феноменальні результати. Після обробки даних, вчені з подивом виявили, що в тривимірній проекції, дані вимірів навколо насінини жовтцю утворюють собою форму дорослої рослини жовтцю.Насіннячко ще не лягло в благодатний грунт, ще навіть не «проклюнулось», а форма дорослої рослини вже тут, як тут. І знову, ми стикаємося з Його Величністю Випадком. Якби на місці насінини жовтцю виявився б кедровий горішок або насіннячко яблуні, наврядли вченим вдалося б «побачити» сутність цих рослин і не тому, що їх там немає, а з однієї простої причини - розміри дорослих рослини і кедра, і яблуні настільки великі, що ніхто б просто не зрозумів зробити виміри електричних потенціалів на таких відстанях від насіння, особливо - на такій висоті.

Завдяки нагоди, під рукою у дослідника виявилося насіннячко жовтцю, доросла рослина якого - маленьке. І тільки завдяки цьому, вдалося побачити диво - сутність дорослої рослини прикріплену до насіння ... Таким чином, сутність дорослої рослини прикріплена до кожної насінні, кожному зернятку або горішку. Тому, коли ці насіння проростає, молоді пагони починають рости, формуючись за образом і подобою суті, поступово заповнюючи її. До моменту формування дорослої рослини, розміри молодої рослини і розміри суті збігаються або близькі один до одного. 
"" Джерело Життя ", 

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття! З задоволенням прочитав!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття! З задоволенням прочитав!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Силою слова і думки виводити нові сорти це круто.Тепер зрозуміло звідки у наших предків взялися сорти потрібних рослин,а також курочка,що несе яйця кожен день і корівка,що ділиться своїм молоком.

Також цікавим є той факт,що свідомо виробляючи певні хімічні сполуки,рослина стає "несмачною" для шкідників.Дивно,що не всі "приручені" городні рослини можуть так захиститися.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже нагадує "дослідження канадських учених". З якого джерела цей текст? Прошу давати лінки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Саме так! Все на Землі Живе - від мінералів, рослини, тварини до людини.
Усвідомлення того, про що сказав Сократ, приходить із розширенням кругозору:

Сократ каже:
«Я знаю, що я нічого не знаю, але багато хто не знає навіть цього».

Через те "Невігластво ще гірше, ніж те, що ти злом називаєш" (цитовано за В.Чумаченком).
Разом із розширенням кругозору, вираженого у елементарній крапці, зростає і окружність кола поза межами якого ще є купа! Знань. Чим більша окружність - тим більша можливість пізнати сенс речей, власне Світобудови! ) Пізнаємо! )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)