Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна презентувала в Абу-Дабі безпілотник "Фантом" з протитанковим комплексом

Розробники інтегрували у "Фантом" протитанковий ракетний комплекс "Бар’єр", отже малопомітний та мобільний "Фантом" здатен вражати важко- та легкоброньовані цілі на відстані від 100 до 5000 м. "Фантом" укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь.

"Спецтехноекспорт", що входить до складу "Укроборонпром", на міжнародній виставці озброєнь і військової техніки IDEX-2017 в Абу-Дабі (ОАЕ) представив нову модифікацію безпілотника "Фантом", повідомляють в "Укроборонпромі".

Розробники інтегрували у "Фантом" протитанковий ракетний комплекс "Бар’єр". З таким озброєнням малопомітний та мобільний "Фантом" здатен вражати важко та легко броньовані цілі на відстані від 100 до 5000 м. Окрім цього, "Фантом" укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь. Вогневі випробування "Фантому", що проводилися зі встановленим кулеметом калібру 12,7 мм, підтвердили високу ефективність нової розробки.

Гібридний двигун з повним приводом, незалежною підвіскою та гідравлічною гальмівною системою забезпечують "Фантому" високі ходові характеристики, у тому числі на піску. Зв’язок між центром керування та "Фантомом" забезпечується засобами захищеного радіоканалу радіусом дії до 10 км або ж через оптоволоконний кабель довжиною до 5 км.

За словами Павла Барбула, директора  "Спецтехноекспорту", оновлена версія наземного безпілотника є демонстрацією лише однієї з багатьох варіацій комплектації "Фантому". Завданням даного проекту є створення техніки, яка може ефективно виконувати різні бойові завдання, мінімізуючи при цьому ризики для життя військових.

Нагадаємо, перша модифікація "Фантому" була представлена під час виставки озброєнь "Зброя та безпека 2016" у Києві. Залежно від комплектації "Фантом" може здійснювати вогневу підтримку сухопутних підрозділів, проводити розвідку та стояти на чергуванні на блокпостах або кордоні, доставляти амуніцію та боєприпаси, евакуйовувати поранених, а також бути джерелом живлення, брати участь в операціях з розмінування. Крім цього, передбачено використання "Фантому" у комплексі з безпілотними літальними комплексами, що також будуть представлені "Спецтехноекспортом" на IDEX-2017.

Міжнародна виставка IDEX-2017 триватиме в Абу-Дабі з 19 по 23 лютого. Це - одна з провідних світових виставок та конференцій,  що об’єднує виробників і постачальників оборонної продукції з 50 країн світу.

 

 

Наші інтереси: 

Сучасне озброєння розробляється і виробляється в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

МИ повертаємо на службу нації наш природній розум і здібності, які раніше були експлуатовані Кацапстаном!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

МИ повертаємо на службу нації наш природній розум і здібності, які раніше були експлуатовані Кацапстаном!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Вiдео 2013 року. Читайте коментарi:

https://www.youtube.com/watch?v=C8gNN24HuMs

Хай Буде!