Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія причетна до організації спроби перевороту в Чорногорії, - Telegraph

Світ:

Метою перевороту була протидія вступу Чорногорії в НАТО і допуск кораблів РФ до портів країни Західні спецслужби зібрали докази причетності Росії до спроби державного перевороту в Чорногорії у 2016 році.

milo-dzhukanovych.jpg

прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович

Про це з посиланням на власні джерела у Британському уряді повідомила газета Telegraph.

Зокрема, співрозмовник видання повідомив, що державний переворот у Чорногорії, організований за підтримки громадян Росії, мав відбутися 16 жовтня 2016 року. Спецслужби США і Великобританії, які надавали допомогу чорногорським колегам, зібрали достатньо доказів того, що переворот готувався за активної участі Росії: йдеться про перехоплені телефонні розмови, електронне листування та інші свідчення.

За даними видання, події в Чорногорії минулого тижня обговорили міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон і держсекретар Рекс Тіллерсон під час їх першої зустрічі.

Співрозмовник газети заявив, що в перевороті можна було б звинуватити неконтрольованих російських агентів і націоналістів. "Але складно уявити, що все це не отримало схвалення зверху", - сказав він.

Нині Інтерпол розшукує двох громадян Росії Едуарда Широкова і Володимира Попова, які нібито займалися організацію перевороту. Серед інших підозрюваних - проросійські опозиціонери. Один із них, Неманья Рістіч, нещодавно сфотографувався поруч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим під час візиту останнього до Сербії.

За даними британських спецслужб, путчисти мали брати участь у масовій опозиційній демонстрації перед оголошенням виборів у парламент Чорногорії. Надалі змовники мали намір проникнути в будівлю парламенту, а переодягнені поліцейськими учасники змови відкрити вогонь по мирному натовпі, щоб згодом звинуватити у всьому владу і спровокувати повалення прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Метою перевороту називалася протидія вступу Чорногорії в НАТО і допуск російських кораблів до портів цієї країни на Адріатичному морі.

Чорногорська влада вже після парламентських виборів заявила, що запобігла спробі перевороту, затримавши групу громадян Сербії. Кілька росіян, за даними сербських ЗМІ, були депортовані з країни "за участь у підготовці терористичних акцій".

Нагадаємо, днями парламент Чорногорії позбавив депутатської недоторканності лідерів проросійської опозиції Андрія Мандіча та Мілана Кнежевича, яких підозрюють у причетності до спроби силового захоплення влади.
 

Наші інтереси: 

1. Визначити ворога. 2. Битися з ним. Ворог визначений. Час битви для Європи настав.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Варто нагадати, що Перша світова війна була спровокована сербськими націоналістами за підтримки російського Генштабу!

За сотню років, які минули, імперська Росія (царська - радянська - пострадянська) - НЕ ЗМІНИЛАСЯ! Змови і тероризм, серійні вбивства - шлях Росії !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Варто нагадати, що Перша світова війна була спровокована сербськими націоналістами за підтримки російського Генштабу!

За сотню років, які минули, імперська Росія (царська - радянська - пострадянська) - НЕ ЗМІНИЛАСЯ! Змови і тероризм, серійні вбивства - шлях Росії !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!