Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Атлантична рішучість": НАТО стрімко посилює свою військову присутність у Східній Європі

Протидіяти Росії у військовій сфері, але домовлятися у політичній – Єнс Столтенберг розповів про початок втілення плану Альянсу з посилення присутності у Східній Європі. Ключову роль в цьому відіграють Сполучені Штати. Адже їхні війська становлять ядро багатонаціональних сил Альянсу, які нині перекидають на схід.

 

stoltenberg.jpg

Єнс Столтенберг

Про це на прес-конференції заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Він знову виступив на захист України і наголосив, що Альянс робитиме все, аби стримати агресора.

"І президент США, і державний секретар, і міністр оборони – всі вони особисто заявляли про відданість справі Альянсу. І це дуже потужний сигнал. Адже Вашингтон є нашим стратегічним союзником у системі безпеки. Зокрема, це стосується й нашого плану протидії агресії та тероризму в Європі", – зазначив генсек НАТО.

Також він наголосив, що у НАТО й надалі підтримують Україну та засуджують дії Москви. Розгортання військових батальйонів у країнах Балтії та в Польщі – це пряма відповідь Альянсу на агресію Кремля в Україні.

Столтенберг наголосив: "Ми підтримуємо Україну політично та дипломатично. Також НАТО надає Україні практичну допомогу – підтримує процес модернізації її Збройних сил та системи оборони".

Тим часом, до Румунії прибули перші групи американських військ. Десятки танків і бронетранспортерів розгорнули на авіабазі на півдні країни. Також у країну прибудуть 5 сотень американських військових. Вони базуватимуться в окрузі Константа. Американські війська разом із силами НАТО постійно перебуватимуть в Румунії на ротаційній основі та співпрацюватимуть з румунською армією у питанні захисту кордонів.

"Ми розгортаємо наші сили в Румунії в межах операції НАТО "Атлантична рішучість". Наше основне завдання – протидіяти загрозам та посилити систему безпеки та обороноздатність наших румунських партнерів", – повідомив майор ЗС США Стівенс.

Окремо, у країні розмістять батальйони для сил швидкого реагування НАТО. А в Польщі, Латвії, Литві та Естонії розгортають багатонаціональні батальйони, які посилять обороноздатність східних кордонів альянсу. 

Наші інтереси: 

РФ догралася - тепер у Східній Європі повсюди натівські війська.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті НАТО усвідомило серйозність ситуації і небезпеку, яка іде від Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті НАТО усвідомило серйозність ситуації і небезпеку, яка іде від Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!