Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лондон виділяє понад $800 млн для протидії Путіну в Україні та в регіоні

Категорія:

Спецтема:

Британські ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що в рамках плану, запропонованого главою МЗС Борисом Джонсоном, бюджетні кошти, які виділяються для допомоги іноземним державам, будуть витрачатися на зміцнення союзників Великої Британії за кордоном, зокрема, країн Балтії та України, для протидії Росії.

16091501.jpg

Борис Джонсон

Про це повідомляє The Telegraph, зазначаючи, що міністр закордонних справ зарезервував 700 млн. фунтів (понад 876 млн доларів) з 12-мільярдного бюджету допомоги для створення нового Фонду розширення прав та можливостей (Empowerment Fund), який буде використовуватися в якості "м'якої зброї" проти президента Росії Володимира Путіна.

Британська газета The Sun з'ясувала, що ці гроші будуть витрачені на проекти з підвищення інтересів Великої Британії за кордоном, допомагаючи союзникам, таким як країни Балтії, протидіяти наслідкам російського впливу та впливу ІДІЛ.

За інформацією Daily Mail, гроші підуть на зміцнення таких країн, як Україна та інші колишні країни Радянського Союзу, на тлі побоювань того, що Росія набуде контролю над ними.

Гроші не будуть витрачатися на зброю, лише на боротьбу з екстремізмом, особливо кібервійною.

Поки що у Британському МЗС не прокоментували оприлюднену інформацію. Проте, за словами прес-секретаря МЗС, якого цитує Daily Mail, "Фонд розширення прав та можливостей знаходиться в початковій стадії розвитку".

"Деталі щодо Фонду будуть оголошені в парламенті в установленому порядку", - заявили в МЗС.

Наприкінці минулого року глава британської розвідувальної служби MI5 Ендрю Паркер заявив, що Росія є все більшою загрозою для стабільності Великої Британії, що вона використовує всі можливі сучасні засоби для досягнення своїх цілей.

Наші інтереси: 

Велика Британія - союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Залишилось запровадити жорсткий контроль за використанням коштів

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Залишилось запровадити жорсткий контроль за використанням коштів