Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Бойові машини із виставки “Зброя і безпека”

Новинарня” оцінила бойові машини – новинки виставки “Зброя і безпека-2016”, що відбулася минулого тижня (в жовтні 2016 р.)в київському Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі (саме там за півроку пройде конкурс “Євробачення”), та суб’єктивно відібрала лінійку з 20 вартих уваги та/або оригінальних зразків.

20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека”. ФОТО

 

ОТАМАН 6Х6 ВІД НВО ПРАКТИКА. ФОТО: НОВИНАРНЯ

 

Новинарня” оцінила бойові машини – новинки виставки “Зброя і безпека-2016”, що відбулася минулого тижня в київському Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі (саме там за півроку пройде конкурс “Євробачення”), та суб’єктивно відібрала лінійку з 20 вартих уваги та/або оригінальних зразків.

Укроборонсервіс / Укроборонпром

Мобільний мінометний комплекс

ukroboronservis-mobilniy-minometniy-kompleks-_1

 

 

У рамках міжнародної виставки “Зброя та безпеки” відбулася українська публічна прем’єра мобільного мінометного комплексу калібром 120 мм, який розроблений ДП “Укроборонсервіс”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”.

ММК призначений для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни.

Для приведення комплексу у бойовий стан із похідного необхідно лише 30 секунд, а покинути позицію можливо всього за 20 секунд після останнього пострілу, стверджують розробники.

На стенді “Укроборонсервісу” демонстрували відео з порівнянням можливостей ММК та радянського та російського буксируваного мінометного комплексу 2С12 “Сані”, що застосовується зокрема бойовиками на Донбасі:

Можливості мобільного мінометного комплексу якнайкраще відповідають потребам боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника, мобільними групами терористів, снайперами та вогневими точками противника, зазначають виробники.

“Окрім того, мобільність комплексу є однією із найголовніших переваг в умовах сучасної контрбатарейної боротьби, що дозволяє покинути позицію ще до нанесення ворогом вогневого удару у відповідь”, – резюмує “Укроборонсервіс”.

Щоправда, не зовсім зрозумілий колір транспортного засобу ММК – білий.

Практика

Отаман 6х6

praktika-otaman-6h6_1

 

 

Броньовик “Отаман 6х6” від НВО “Практика” (Київ) був одним із флагманів виставки “Зброя і безпека-2016”.

“Отаман 6х6” розглядається як бойова платформа з повною масою до 16 000 кг. Одна з версій виконання – бронетранспортер.

Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини створеної платформи дозволяє забезпечити цій машині значний запас як для додаткового бронювання (якщо в цьому буде потреба), так і для розміщення різного бойового навантаження.

“Головною родзинкою машини, за словами представників компанії НВО «Практика», має стати оптимальне поєднання захищеності, вогневої потужності та мобільності”, – йдеться в резюме.

Машина розроблялася на підставі спільного рішення між НВО “Практика” та керівництвом Збройних сил України з метою створення платформи/бронетранспортера 6х6 головно в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, спроможна впевнено долати водні перешкоди.

На виставці нова платформа була представлена у ролі машини вогневої підтримки.

“Фактично це перша платформа 6х6, розроблена та представлена в Україні вітчизняною компанію як завершений зразок для створення на його базі цілої лінійки бойових машин та машин забезпечення”, – зазначив військовий експерт Сергій Згурець.

Читайте також:
На виставці в Києві представляють вітчизняний БТР “Отаман 6х6”. ФОТО

Отаман 8х8 / БТР-60

praktika-otaman-8h8_btr-60_1

 

 

“Отаман 8х8” – прем’єра НВО “Практика”, представлена на виставці “Зброя і безпека” – є “вільною модифікацією” старого радянського БТР-60, переробленого на західний манер. Як свідчать знавці, в ньому вгадуються спільні риси з Patria AMV, Stryker та ін.

Як засвідчив представник розробника, від 60-го “бетера” в цьому “Отамані” лишилася тільки база, але решта – сучасні рішення, включно з німецьким двигуном Deutz.

Щоправда, “Отаман 8х8”, який був представлений на виставці – машина на стадії розробки, із муляжами замість деяких елементів внутрішньої конструкції.

Козак-2

praktika-kozak-2_1

 

 

Броньований військовий автомобіль на базі IVECO EUROCARGO, розробка 2015 року, що вже того року стала на озброєння Нацгвардії.

Читайте на сайті виробника >>>

Козак-5

praktika-kozak-5_1

 

Фортеця на колесах

praktika-fortetsya-na-kolesah_maz-6317_1

 

Спецтехноекспорт / Укроборонпром

Тайпан (бойовий модуль)

ukroboronprom-bogdan-taypan_1

 

Ще один флагман і прем’єра минулої виставки – бойовий модуль “Тайпан” від ДП “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК «Укроборонпром».

“Тайпан” має унікальну конструкцію і технічні характеристики, які відповідають кращим західним зразкам, зазначає прес-служба державного концерну.

Унікальність “Тайпану” полягає у встановленій системі безлюфтових планетарних редукторів та вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на будь-яких швидкостях обертання модуля.

Завдяки сучасній електроніці “Тайпан” здійснює автоматичне наведення гармати на обрані цілі, утримує озброєння в заданому положенні незалежно від зміни положення корпусу бойового автомобіля під час руху, здійснює автоматичний супровід цілі. Також на бойовий модуль встановлена система автоматичної видачі команд наведення з урахуванням метеоумов, типу снарядів, виду озброєння, кутової швидкості і дальності цілі. Система прицілювання може налаштовуватися як відповідно до лінії ствола, так і до лінії горизонту.

“Тайпан” обладнано скорострільним двоствольним кулеметом калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якого сягає 1,8 км.

Інші модифікації бойового модуля можуть бути обладнані кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм, а також 30 мм гранатометом з окремим вертикальним приводом. При цьому мінімальна вага бойового модуля складає 350 кг.

Окрім того, цей бойовий модуль можна встановлювати не тільки на мобільні платформи, а й оснастити ним фортифікаційні споруди, наприклад блокпости, керуючи модулем дистанційно. Або взагалі використовувати його, як автономну вогневу точку без подачі електроживлення – час роботи бойового модуля “Тайпан” у такому режимі становить 3 години.

Щоправда, військові, які оглядали “Тайпан” на виставці, відзначили малий боєкомплект “Тайпана” при дуже високій скорострільності.

Фантом
(безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб)

Фото: Autocentre.ua

Фото: Autocentre.ua

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб “Фантом” його розробники із ДП “Спецтехноекспорт” (система “Укроборонпрому”) називають “першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння”.

Перша публічна демонстрація колісного безпілотника відбулася теж на виставці “Зброя та безпека”.

Це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. Окрім того його можливо оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням.

“Фантом” є відповіддю на виклики технологічної ери, яка диктує свої умови для створення зовсім нових типів озброєння. Вони мають бути безпілотними, багатофункціональним та виконувати завдання, які зараз, із ризиком для власного життя, можуть виконати лише бійці. Саме такі можливості демонструє “Фантом””, – каже очільник ДК “Укрроборонпром” Роман Романов.

“Можливості “Фантому” насправді важко переоцінити, вони дозволяють йому взяти на себе великий спектр задач. Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. На “Фантом” можна встановлювати різні види озброєння для здійснення вогневої підтримки. Якщо, наприклад, встановити на нього протитанковий ракетний комплекс, то армія отримає малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника”, – заявляє керівник ДП “Спецтехноекспорт” Павло Барбул.

Житомирський бронетанковий завод / Укроборонпром

Дуплет (бойовий модуль)

ukroboronprom-duplet_1

 

На виставці “Зброя та безпека-2016” відбулася також українська публічна прем‘єра бойового модуля “Дуплет”, який розробило держпідприємство “Житомирський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Бойовий модуль “Дуплет” оснащений двома автоматичними 30-мм гарматами ЗТМ-1 від підприємства концерну ДП “НТК “Завод точної механіки”, завдяки чому можливо удвічі збільшити щільність вогню, створивши справжню завісу із 30-мм снарядів. Або виконувати стрільбу почергово кожним із стволів, що дозволяє удвічі збільшити безперервну тривалість вогню без перегрівання головного озброєння машини.

Крім того, “Дуплет” оснащується керованими протитанковими ракетами, в тому числі сучасними високоточними ракетами “Бар’єр”, які встановлюються на такі бронемашини як БТР-3 та БТР-4.
Ці ракети дозволяють знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 км.

Також “Дуплет” озброєнний автоматичним гранатометом та двома кулеметами калібром 7,62 мм.

За наведення зброї відповідає повністю комп’ютеризована система управління вогнем, тепловізор, лазерний далекомір і лазерний канал наведення ракет.

Особливістю прицільного комплексу є автономна установка автоматичного гранатомета, завдяки чому досягається не тільки багатоканальність озброєння, а й можливість відмовитись від єдиного прицілу для зброї з різною балістикою.

“Дуплет” оптимізований для використання на БМП-2, що дозволяє за мінімальний термін оснастити їм ці бойові машини. У випадку необхідності та з мінімальними змінами, цей бойовий модуль можливо встановити і на іншій бронетехніці, зазначають у прес-службі ДК.

Київський бронетанковий завод / Укроборонпром

БТР-3ДА

ukroboronprom-btr-3da_2

 

Київський бронетанковий завод, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, уже випустив і передав у Збройні сили першу партію глибоко модернізованих бронетранспортерів БТР-3ДА.

Ця техніка призначена для оснащення частин і підрозділів Високомобільних десантних військ. Особливістю БТР-3ДА є встановлені на ньому новий бойовий модуль “Шквал” з 30-мм гарматою та новий дизельний двигун Deutz (Німеччина), що значно підсилюють маневрові та вогневі можливості “бетера” в бою.

У базовій версії бойової машини БТР-3 (це вже не радянський чи російський, а український продукт 2001 року, розроблений у співпраці з партнерами з ОАЕ, ФРН, США) було зроблено близько 740 змін, щоб поліпшити її бойові, ходові та захисні якості.

До Дня незалежності у війська було передано п’ять одиниць БТР-3ДА.

Нагадаємо, із тієї бронетехніки 23 серпня, до приїзду президента Петра Порошенка, в Чугуєві вишикували тризуб.

Дозор

ukroboronprom-dozor

 Читайте також:
“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

Українська бронетехніка

Варта

varta_1

 

Новинка від ТОВ “Українська бронетехніка” – бронеавтомобіль “Варта”, створений на шасі МАЗ-5434 (4х4).

Ця машина призначена для перевезення особового складу – до 10 осіб. Корпус виготовлений з шведської сталі 560 Steel і витримує обстріл бронебійними кулями 7,62 м з дистанції 10 метрів. Клас захисту – STANAG 4569 рівень 2.

V-подібне днище ефективно захищає від мін. В даному випадку “Варта” витримує підрив 6 кг в тротиловому еквіваленті під колесами або під днищем, стверджують розробники.

На машині встановлені посилені мости, адже повна маса становить 17 500 кг. Застосовує турбодизель потужністю 270 або 330 кінських сил. Витрата палива в комбінованому режимі, за словами водія-випробувача, становить 29 л на 100 км.

Вантажівка для перевезення десантників на базі ЗіЛ-131

varta-_zil-131_1

 

Ще однією новинкою на стенді ТОВ “Українська бронетехніка” стала броньована вантажівка для перевезення десантників.

Машина створена на шасі ЗІЛ-131 (6х6), однак від останньої отримала лише мости і раму. Кабіна повністю нова, так само як і кузов з V-подібним днищем. ЗіЛівський бензиновий двигун замінений на економічний турбодизель.

КрАЗ

Халк

kraz-halk_1

 

Кременчуцький автомобільний завод показав на виставці свій новий броньовик – “Хaлк”.

Машина створена на базі всюдихода КрАЗ-5233. Особливість нової моделі – відсутність рами, всі агрегати автомобіля закріплені безпосередньо на несучому корпусі. Завдяки цьому він легший від раніше розробленого броньовика “Шрек” з аналогічною колісною формулою 4х4 – 16 тонн проти 18.

Днище бронекорпусу має V-подібну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів.

Балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 по STANAG 4569. Скло куленепробивне.

Протимінний захист – рівень 2а і 2б по STANAG 4569: підрив міни (6 кг в тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або днищем автомобіля.

На автомобіль встановлений 310-сильний дизельний двигун із турбонаддувом, завдяки якому броньовик може розвивати швидкість до 90 км/год.

Автомобіль вміщує 12 осіб екіпажу і призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів, їх вогневої підтримки, для чого оснащений озброєнням та засобами активного й пасивного захисту, а також транспортування вантажів і устаткування різного призначення.

Спартан

kraz-spartan_1

 

 

ПАТ “АвтоКрАЗ” показав також свій безпілотний бронеавтомобіль “Спартан” із новою системою Pilotdrive, яку розробила інжинірингова компанія “Інфоком Лтд” із Запоріжжя.

Автомобіль обладнаний датчиками, а також камерою з кутом огляду в 360 градусів. Керувати бронеавтомобілем можна за допомогою планшета цифровими радіоканалами WiFi/Wimax. При цьому радіус дії варіюється і може досягати 10-50 км.

Для їзди конкретним маршрутом безпілотний КрАЗ “Спартан” отримав програмний комплекс SmartDrive із режимом навчання в режимі реального часу – Teach-inDrive.
Координати проходження передаються в базу даних через GPS.

Ленінська кузня

Тритон-01

leninska-kuznya-triton

“Завод Ленінська кузня” (так, ПАТ президента Порошенка досі не декомунізоване) представив новий легкоброньований бронеавтомобіль “Тритон-01”.

Цей броньовик має клас захисту STANAG 4569 – рівень 2а. Таким чином, машина захищає від стрілецької зброї калібру 7,62 мм.

Екіпаж становить три людини, а відділення для десанту може вмістити вісім осіб.

Повна маса бронеавтомобіля – 8 т.

Автомобіль комплектується 6-циліндровим двигуном Volvo TAD620VE робочим об’ємом 5,7 л і потужністю 211 к. с. З ним агрегатується автоматична, 5-ступінчаста коробка передач Allison 1000 CP.

“Тритон-01” може плавати, для чого в задній частині встановлені два гребні гвинти. Максимальна швидкість на воді – 10 км/год, а на автошляхах – до 110 км/год.

Бронеавтомобіль озброєний кулеметом калібру 12,7 мм, а також автоматичним 40-мм гранатометом. Для спостереження та прицілювання застосовується кольорова CCD-камера з подвійним полем зору, неохолоджувана тепловізійна камера, лазерний далекомір, а також кольоровий 12-дюймовий РК дисплей.

Піранья

leninska-kuznya-piranya

“Піранья” – бойовийдистанційно керований багатофункціональний комплекс від ПАТ “Завод “Ленінська кузня”.

Машина може виконувати різні операції: транспортні, розвідувальні та вогневої підтримки, має гусеничний рушій (на виставці – в пластиковому виконанні).

Довжина “Піраньї” становить 1500 мм, ширина – 982 мм і висота 500 мм. Кліренс – 190 мм.

Кут підйому – 20 град., максимальний кут нахилу – 25 град. Висота вертикальної перешкоди – 200 мм.

“Піранья” має запас ходу до 20 км і максимальну швидкість 20-25 км/год. На виставці “Піранья” постала з бойовим модулем з опорно-поворотною баштою. Озброєння охоплює 12,7 мм кулемет НСВТ (або 7,62-мм ПКТ або 40 мм гранатомет УАГ-40).

Модуль автоматичної навігації має функції: “йди за мною” – призначена для руху в колоні за іншим транспортним засобом; слідування “Піраньї” заданим маршрутом у ГІС, а також автоматичне повернення машини на базу в разі втрати зв’язку з оператором.

Харківський завод спеціальних машин / Укроборонпром

ПК-ЛБТ-02

ukroboronprom-pk-lbt-02_1

 

Харківський завод спеціальних машин, що входить до ДК “Укроборонпром”, презентував свою розробку – польовий комплекс з ремонту та обслуговування легкої броньованої техніки ПК-ЛБТ-02. Він призначений для проведення ремонтних робіт бронетранспортерів, а також виконання робіт з технічного обслуговування в рамках ТО-1, ТО-2 в польових умовах.

Комплекс чіпляється до КамАЗа.



Татра

tatra-815-7t3r

 

За висновком відвідувачів, на базі такої “Татри” можна возити нові ракети дніпровського КБ “Південне”, які дадуть фору російським “Іскандерам”. Але, сказала представниця бюро (фото нижче), до завершення їх розробки слід почекати ще зо три роки… --

КБ Південне

kb-pivdenne-raketniy-kompleks-_1

 

 

Бонуси:

Таланлегпром

zbroya-i-bezpeka-talan

На механічному стенді підприємства “Талан” “мучили” ті самі берці, що вже позитивно зарекомендували себе у Збройних силах. За словами представника компанії, щоб почати промокати, черевики мають чалапати таким чином, занурені у воду, не менш як два тижні.

відео:
* * *

Читайте також:
“Укроборонпром” привіз під Раду свою техніку та вніс 14 законопроектів

ukroboronprom_-ptrk-stugna-p

ПТРК Стугна-П, Укроборонпром

zbroya-i-bezpeka-glock-walther-striletska-zbroya

Ось вони які – Глок і Вальтер )

zbroya-i-bezpeka-fort-striletska-zbroya

Форти – розвага для тінейджерів і курсантів

zbroya-i-bezpeka-bronezhilet-vishivanka

Броник-вишиванка

zbroya-i-bezpeka-stiletto

Стенд Stiletto Systems

Всі фото: Новинарня (якщо не підписано інакше)
Додаткові джерела інформації: Укроборонпром, Autocentre.ua

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Що це за сміття? І це публікація від людини, яка викладає веб-дизайн! Просто сором.

Якщо хочеш робити подібні публікації, але обломно напружуватися, то напиши анонс своїми словами і дай посилання на нормальну сторінку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Що це за сміття? І це публікація від людини, яка викладає веб-дизайн! Просто сором.

Якщо хочеш робити подібні публікації, але обломно напружуватися, то напиши анонс своїми словами і дай посилання на нормальну сторінку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже, де фотографії? Вже третя публікація, в якій ти просто неохайно копіпостиш чужі матеріали!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Фотографії тут є, що саме цікаве.

Не зрозуміло, чому вони не відображаються.
Колись буде більше часу спробую розібратись.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.