Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Чому важливо оточувати себе хорошими людьми

Спецтема:

Дуже часто відчуття щастя залежить від людей, з якими ми спілкуємось. Тому оточуйте себе хорошими людьми або ж навчіться встановлювати межі, щоб захистити себе від “токсичних людей”.

Тримайтеся подалі від людей, які намагаються применшити вашу значимість.
Так завжди роблять маленькі люди. А дійсно великі вселяють вам відчуття, що ви також можете стати великими.
 Марк Твен

Чи знайомі ви з людьми, які постійно роздають поради (просили ви того чи ні), вимагають якихось пояснень чи ставлять мільйон запитань, водночас не цікавлячись, чи це саме те, чого ви зараз потребуєте? Справа в тому, що такі люди не думають про когось іншого, окрім себе. А ви через певні обставини, опустивши голову та зціпивши зуби, вислуховуєте нікому непотрібні розмови та маєте погоджуватись із твердженнями, які в вашій голові виглядають кардинально по-іншому.

Але що ж робити в таких ситуаціях? Насправді все просто — потрібно оточити себе хорошими людьми.

"Токсичні люди" та їх вплив на здоров’я

Кожна людина — це середнє арифметичне з тих людей, з якими вона найбільше спілкується.
Американський бізнес-тренера Джим Рон

Якщо ви виявите в п’ятірці людей, з якими у вас найтісніші стосунки, хоча б одну людину, яка викликає у вас негативні емоції або стрес, спілкування краще обмежити. Ця людина відноситься до категорії "токсичних людей", стосунки з якими негативно впливають на самопочуття інших.

Вам просто потрібно прийняти факт, що деякі люди, як паразити, не можуть жити, не втручаючись в життя чи особистий простір інших; вони люблять висмоктувати енергію і відчуття щастя, постійно скаржаться, розповсюджують плітки, не вміють бути щирими та відвертими. Стосунки з такими людьми лише пригнічуватимуть вас, вганятимуть в депресію та викликатимуть стрес. А кількаденний стрес знижує активність нейронів у гіпокампі (частина мозку, яка відповідає за пам’ять та здатність роздумувати). Якщо стрес триває місяцями — шкоди зазнають клітини мозку, а це означає, що його робота значно погіршиться.

Отже "токсичним людям" не місце у вашому житті, з ними ви не зможете бути щасливими і не досягнете поставлених цілей.

Однак, якщо у вас справді нема можливості відгородитись від таких людей (адже ними можуть бути батьки, чоловік, дружина чи колеги на роботі), тоді навчіться встановлювати певні межі в спілкуванні з ними, не піддаючись докорам сумління.

Шукайте людей, які роблять вас щасливими

Оточуйте себе людьми, які тягнутимуть вас вгору. Життя вже й так наповнене людьми, які тягнуть вас донизу.
 Джордж Клуні

Завжди тягніться до людей, поряд з якими ви почуваєтесь щасливими. Не знаєте, хто це? Тоді згадайте людей, з якими вам цікаво і весело проводити час, людей, в яких можна чогось навчитись, які на одній хвилі із вами та викликають у вас щиру усмішку, згадайте людей, які надихають вас! Окрім цього, про таких людей можна сказати, що вони оптимісти та мрійники.

Якщо людина щаслива, вона із більшим запалом та енергійністю береться за якусь справу. А от негативні думки — справжні вороги, адже можуть підірвати віру в себе, сприяють зниженню самооцінки та можуть зруйнувати стосунки з іншими людьми. Тож якщо вас оточують песимісти, скептики чи люди, які постійно на все скаржаться, їхній настрій за деякий час огорне і вас. Тому підтримуйте стосунки з позитивним, веселими та щирими людьми. Вони заряджатимуть вас, вселятимуть оптимізм, допомагатимуть в будь-якій ситуації, а отже — сприятимуть швидшому досягненню успіху.

Якщо ж говорити про мрійників, то кожен з нас в певній мірі ним є. Але хтось лише говорить про власні мрії, а хтось — наполегливо йде до її досягнення. Саме такими людьми потрібно оточити себе — мрійниками, які діють. Вони мають конкретні цілі стосовно того, як втілити задумане в життя, і крок за кроком наближаються до цього.

І ще одне: якщо ви хочете бути щасливою та успішною людиною, будьте добрими, вчіться пробачати, любіть, усміхайтесь, і хороші люди самі потягнуться до вас!

Наші інтереси: 

Справді так! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Один дослідник довів, що настрій - це заразна штука. А саме настрій впливає на якість подій в нашому житті. Англійською він звучить "frame of mind" - дослівно "каркас свідомості", тому огортайте свою свідомість у позитив спілкуйтесь з веселими людьми і життя буде прекрасним!!!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Зміст статті - предмет першої необхідності в повсякденному житті!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Один дослідник довів, що настрій - це заразна штука. А саме настрій впливає на якість подій в нашому житті. Англійською він звучить "frame of mind" - дослівно "каркас свідомості", тому огортайте свою свідомість у позитив спілкуйтесь з веселими людьми і життя буде прекрасним!!!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено! "Але що ж робити в таких ситуаціях? Насправді все просто — потрібно оточити себе хорошими людьми. Якщо ж говорити про мрійників, то кожен з нас в певній мірі ним є. Але хтось лише говорить про власні мрії, а хтось — наполегливо йде до її досягнення. Саме такими людьми потрібно оточити себе — мрійниками, які діють. Вони мають конкретні цілі стосовно того, як втілити задумане в життя, і крок за кроком наближаються до цього."
Навчання, творення, вдосконалення...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!