Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 68
  • Переглядів: 78

Як увімкнути архетип безсмертя

Категорія:

Для досягнення вищого рівня розвитку треба докласти значних зусиль, проте ці зусилля не є надмірними. Наш Усесвіт створено так, щоб людина-гравець могла робити вільний ігровий вибір.

161208elfy.jpg

Ельфи - святі й безсмертні
Ельфи - святі й безсмертні

У статті «Три стратегії життя» ми з’ясували, що людина є універсальною істотою, яка може використовувати три типи харчування (мертва їжа, жива їжа, прана) і жити у трьох режимах – короткоживучості, довгоживучості і безсмертя. У наш час це приблизно відповідає п'ятьом сходинкам розвитку втіленої духовної сутності:

1) людина проста (гомо сімплекс): переважно мертва їжа, короткоживучість, Простір страждань;

2) людина-гравець (гомо люденс, людина подвійна, гомо дуплекс): переважно мертва їжа, короткоживучість, Простір боротьби;

3) реалізована людина (арій, надлюдина): переважно жива їжа, довгоживучість, Простір пригод з виходом у Простір волі;

4) універсальна людина (лебідь, ганса, ельф): жива їжа, біологічне безсмертя, Простір волі;

5) боголюдина (хрестос, спас): прана, біологічне безсмертя, спроможність до воскресіння, Царство боже – найвищий рівень Простору волі.   

Кожен з цих рівнів розвитку передбачає інший тип свідомості, інший тип мислення, інший тип метаболізму, а також інший тип соціальної організації.

Для досягнення вищого рівня розвитку треба докласти значних зусиль, проте ці зусилля не є надмірні. Наш Усесвіт створено так, щоб утілена божественна сутність як людина-гравець могла робити вільний ігровий вибір. Відтак цей вибір має бути доступним для гравця згідно з афоризмом Григорія Сковороди «Слава блаженному Богу за те, що потрібне зробив неважким, а важке – непотрібним». Досягнення стану безсмертної боголюдини потрібне, адже, згідно з Євангелієм, – це релігійна мета шляхетної людини. Отже, досягнення безсмертя має бути неважким.     

На прикладі трьох типів харчування ми переконалися, що перехід до того чи іншого типу нагадує процес «натискання кнопки» і вмикання відповідної програми життєдіяльності. А чи є «кнопки» для переходу на той чи інший рівень розвитку?

Почнімо з того, що людське життя – це своєрідний ігровий простір, в якому людина тяжіє до виконання обмеженої кількості архетипових ролей. Кожна така роль – це програма поведінки. Такими є рольові програми Жебрака, Ображеного, Постраждалого, Шукача, Бунтаря, Героя, Авантюриста, Лідера, Послідовника, Правителя, Мудреця, Мага, Мецената, Творця...

Усі ці ролі дрімають в душі людини – наче програми в комп’ютері. Кожну з цих ролей можна вмикати та вимикати. Одночасно може бути активовано кілька ролей. Для вмикання нової ролі зазвичай треба вимкнути якусь уже існуючу роль – з причини поганої сумісності деяких ролей або обмеженої «оперативної пам’яті» людського  біокомп’ютера.

Передусім треба вимкнути відверто несумісні ролі. Наприклад, перед вмиканням ролі Мага чи Правителя треба вимкнути роль Жебрака (цю роль зараз грають  мільйони українців). Найпростіший спосіб видалення зі своєї підсвідомості ролі Жебрака полягає в тому, щоб активувати роль Мецената, оскільки ці дві програми несумісні. Меценат автоматично вимикає Жебрака.

Щоб стартувати роль Мецената, треба радісно і без страху робити магічні дарування на ті справи, які подобаються Всесвіту. Щоб він більше зрадів, треба, щоб щиро зраділа спільнота людей, яка запалює радість Всесвіту. Тому магічні дарування треба давати 1) на великі справи, 2)  щирим, світлим і вдячним людям.

Увімкнення певної архетипової ролі одразу надає людині відповідну інформацію, енергію, знання і навички для пристойного виконання цієї ролі. З одного боку, пробуджується духовний досвід попередніх втілень. Цілком можливо, що в попередніх втіленнях людина вже грала цю роль, тож треба тільки «згадати себе» і пристосувати вже наявний внутрішній досвід до нових обставин земного втілення.

З другого боку, з набуттям нової ролі людина вмикається в відповідний рольовий егрегор. Це нагадує ситуацію, коли працівник долучається до роботи добре організованої структури, в якій кожен новачок одразу ж отримує необхідні знання, поточні настанови та ресурси.

Перемикання між ролями відбувається дуже швидко. Особливо яскраво це проявилося під час нинішньої війни, коли багато українців несподівано для всіх (і для себе самих!) почали ефективно виконувати  зовсім нові ролі. Наприклад, коли театральний режисер стає справжнім бійцем – це вражає.

Існує зв’язок між ролями та просторами подій, наприклад:

Простір страждань: Жебрак, Ображений, Постраждалий, Хворий.

Простір боротьби: Бунтар, Повстанець, Воїн, Герой.

Простір пригод: Авантюрист, Мандрівник, Шоумен, Вчений, Винахідник, Дослідник, Адепт.

Простір волі: Цілитель, Маг, Мудрець, Цар, Чудотворець, Патріарх.

З цього випливає, що для просування вгору від рівня людини до надлюдини і боголюдини треба вмикати ролі, відповідні Простору пригод і Простору волі.

Як ми це робимо?

На індивідуальному рівні багато хто з нас здобув досвід самозцілення і досвід зцілення інших людей, відтак опанував роль Дослідника, Цілителя, Адепта.

На колективному рівні ми готуємось до вмикання ролі Проповідника, Вченого, Мудреця, Патріарха (засновника демосу).       

Брахмани і кшатрії
Брахмани і кшатрії

Як увімкнути потрібну роль?

Для того, щоб увімкнути ігровий архетип, треба почати гратися в нього. Якщо хочеш бути Героєм – грай у Героя, хочеш бути Меценатом – поводься як Меценат, хочеш бути Патріархом – дій наче Патріарх.

Для переходу до безсмертя дуже перспективною виглядає роль Ельфа – універсальної людини. На цю тему є багато художньої літератури, в якій розглядаються різні аспекти життя безсмертних і святих ельфів. Головним джерелом є твори Джона Толкіна. Попри фентезійну форму, описані в його творах відомості безумовно мають раціональну основу і приховані пласти глибинних знань.

Отже, щоб стати безсмертним, треба стати універсальною людиною, а для цього треба досліджувати ельфійський спосіб життя. Ефективне дослідження передбачає постійне висування гіпотез і їх практичну перевірку. Окрім того, щоб стати ельфами, треба поводитися так, наче ми вже є ельфами. Простіше кажучи, треба грати в ельфів.

З чого почати? З перегляду кінотрилогії «Володар перснів» та наступних фільмів цього циклу.

Військо безсмертних
Військо безсмертних

Продовження: 

Наші інтереси: 

Опановуємо вищі рівні ефективності!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олександр Білий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Одні шукають Бога, інші - безсмертя. Це схоже на те, як Вікула шукав чорта, що був у нього у мішку за плечима. Тому не дивно, що він ніяк не міг його знайти. Надзвичайно важко знайти д е с ь те, що ти маєш з собою. можна вічно шукати, що і робить переважна більшість людей - шукає те, чим володіє і не може ніяк, таким чином, знайти. Тільки одного не шукає - Себе у собі.

Для чого бути кимсь, якщо ти є Все!

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Для творчих сутностей є гарна новина. Перелік ролей у вищих просторах кожен охочий може розширювати: треба собі придумати нову роль і з майстерністю актора ввійти в неї.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Якщо хтось грав колись в Героїв Меча і Магії 3, то пропоную на Різдво організувати мережеву гру і обрати собі ролі ельфів.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Я би пограв із задоволенням. Це хороша стратегічного, нагадує життя людини. На початку ви(оператор, дух) отримуєте героя, який має певні базові навики (душу із стартовим наповненням і фізичним тілом). Далі розвиваєте фізичні, душевні та магічні здібності героя, розробляється власну стратегію, тактику, розбудовується замки, армію...

Леонід мовив:"кщо хтось грав колись в Героїв Меча і Магії 3, то пропоную на Різдво організувати мережеву гру і обрати собі ролі ельфів."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Встанови собі гру звідси: http://toloka.to/t25660, щоб у нас були однакові версії. Інші теж можуть долучатись. На 24 грудня програмуємо мережеву гру.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Леоніде, а в убунті їх можна ставити?

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

На xUbuntu вставновлював через Wine.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Якщо готовий в цю суботу зіграти, то знайди у скайпі manofconfident, бо приватне повідомлення у мене не спрацювало на цьому сайті.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи пов'язаний Простір подій,в якій перебуває певна людина чи народ, із їх рівнем так званої примативності.

Також потрібно додати,що система робить дуже багато,щоб силою тримати людей у низьких просторах подій.Безліч капканів і красивих картинок пекла проектуються для наших органів відчуттів,через які ці програми проходять у нашу підсвідомість.

Стаття чудова.Дякую.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Так,буду1

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Не завадило б включити ще один пункт - "Мушу стати ельфом". Або поставити замість "Треба подумати". "Треба подумати" для мене всеодно, що "Відчепіться...". Що тут думати? "Вгору просування без краплі вагання".

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

А якщо вже хтось був безсмертним ельфом,то що цей Гравець мусить знову "грати" ельфа.:)

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Кожен обирає роль до вподоби, роль ельа можна тлумачити і буквально і узагальнено як будь-яку вподобану з вищих просторів.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Думаю що тільки Гравець здатен вибирати "роль".Для решти це "лотерея".

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Знизу під статтею варто додати посилання на відповідні фільми, а то я, зізнаюся, не всі їх бачив.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

А ще краще взяти і книжку почитати. Гарні переклади видані львівським видавництвом "Астролябія".

Аватар Арій каже:
Знизу під статтею варто додати посилання на відповідні фільми, а то я, зізнаюся, не всі їх бачив.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ви просто читаєте мої думки. :) Я так і зроблю, як підзбираю трошки грошей, щоб придбати всі твори Джона Рональда Руела Толкіна видані українською мовою.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Видавництво «Астролябія» поставило собі за мету видати українською мовою всі твори Джона Рональда Руела Толкіна. Посилання

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Важливо, що «Астролябія» перекладає з оригіналу, а не з російських перекладів.

Арсен Дубовик каже:
Видавництво «Астролябія» поставило собі за мету видати українською мовою всі твори Джона Рональда Руела Толкіна. <a href="http://astrolabium.com.ua/projects/vydavnyctvo_astroljabija_postavylo_so... class="bb-url" rel="nofollow">Посилання</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Безсмертя - це стан свідомості - натисни кнопку!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ельф сказав — ельф зробив. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Хотів завантажити файл прямо на сайт НО, але мені це не вдалося зробити. :(

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зараз нема такої можливості. Тому обмежуємось лінками на сторонні ресурси, наприклад, http://prnt.sc/

Аватар Арій каже:
Хотів завантажити файл прямо на сайт НО, але мені це не вдалося зробити. :(

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олександр Білий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Одні шукають Бога, інші - безсмертя. Це схоже на те, як Вікула шукав чорта, що був у нього у мішку за плечима. Тому не дивно, що він ніяк не міг його знайти. Надзвичайно важко знайти д е с ь те, що ти маєш з собою. можна вічно шукати, що і робить переважна більшість людей - шукає те, чим володіє і не може ніяк, таким чином, знайти. Тільки одного не шукає - Себе у собі.

Для чого бути кимсь, якщо ти є Все!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Згідно з нашим сучасним розумінням рівнів розвитку, між арієм і боголюдиною є рівень "ельф" - універсальна людина. Так що класифікація час від часу уточнюється.

Все, що робиться з власної волі, – добро!