Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Спортивний тероризм": українського шахіста дискваліфікували через вишиванку

Світ:

Підконтрольна Росії Міжнародна федерація шашок (IDF), яку очолює росіянин, дискваліфікувала українського спортсмена на три роки через вишиванку.

Про це повідомляє видання Плюс спорт.

Українського шахіста Юрія Анікєєва IDF дискваліфікувала вже вдруге. У відповідній заяві федерації вказано:

«Розглянуто багаторазові випадки порушення етичного кодексу IDF (пункти 2.2.4 і 2.2.8) міжнародним гросмейстером Юрієм Анікєєвим (Україна) після його відсторонення від чемпіонату Європи з шашок-64 2016 року. Відповідно з етичним кодексом IDF (пункт 3.7.) правління IDF ухвалило рішення відсторонити Юрія Анікєєва (Україна) на три роки до 15 грудня 2019 року від участі в усіх змаганнях, що проводяться IDF».

Президент Федерації шашок України Анатолій Яценко обурений такою ситуацією і прокоментував її. Він наголошує, що всі звинувачення проти українського чемпіона вигадані.

«Жодного факту його вини не доведено. Жодного! Я як президент федерації шашок України звертався у Міжнародну федерацію з проханням навести факти його порушень. Я сказав, якщо буде доведено, що Юрій дійсно винен, я підпишусь під його дискваліфікацією. Але фактів вони не надали. Є лише загальні фрази, які нічого не пояснюють», — стверджує Яценко.

IDF звинувачує Анікєєва у некоректній полеміці в ЗМІ, у претензійних роздумах на тему розвитку шашок, у негативних висловлюваннях про Путіна. До того ж очільнику Міжнородної федерації не сподобалось, що український спортсмен вийшов на церемонію нагородження у вишиванці.

Яценко зазначив, що президент IDF — росіянин, який мешкає в Санкт-Петербурзі.

«Росія має кворум у цій федерації і може протягнути будь-яке рішення. Розумієте, це війна. Це факт спортивного тероризму, саме так висловився наш міністр спорту. Це та сама гібридна війна Росії, про яку всі говорять», — сказав Яценко.

Юрій Анікєєв є лідером української команди і одним з найкращих гросмейстрів світу. За словами Яценка, Росія намагалась його перетягнути до себе, надавши йому квартиру та громадянство. Але Анікєєв виявився патріотом України, якого не купити. Тому Росія через своїх людей в IDF намагається усунути його зі спорту.

Наші інтереси: 

РФ і тут напакостила.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія, як у старі часи СРСР, тягне політику в спорт!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Кацапи розуміють і поважають лише силу.Скиглення та апелювання до правил і здорового глузду не допоможуть.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія, як у старі часи СРСР, тягне політику в спорт!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

З Московією взагалі не можна співпрацювати, або тільки з позиції сили! Росія сама дає собі ляпаси! Так уважає Валентин Щербачов, а Ӏгор Гоцул повідомляє про підготовку до дипломатичної кампанії про злопини РФ у спорті.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !