Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща не задоволена поясненням РФ слів Путіна щодо Смоленської катастрофи

Світ:

Польське міністерство закордонних справ не задоволене роз’ясненнями, отриманими від посольства РФ у Польщі щодо слів Путіна про те, він особисто слухав розмови у кабіні пілотів Ту-154, який розбився під Смоленськом 2010-му році.

Про це глава польського МЗС Вітольд Ващиковьский заявив журналістам в Брюсселі після зустрічі глав МЗС країни ЄС, повідомляє Onet з посиланням на PAP.

"Звичайно, ми не задоволені поясненнями російського посольства, тому що вони не пояснюють цього виступу президента Путіна, який зовсім по іншому (...) коментував "записи розмов у кабіні пілотів президентського Ту-154 – ред..). Ми (Польща – ред..) не має у своєму розпорядженні таких записів", – сказав Ващиковський.

Видання нагадує, що Путін під час своєї минулорічної підсумкової прес-конференції заявив, що "особисто читав" розшифровки запису розмов пілотів літака президента Польщі Леха Качинського і "людини з охорони", яка увійшла до кабіни пілотів і вимагала від тих, аби вони приземлилися попри заперечення екіпажу.

У відповідь на таку заяву польське Міноборони повідомило, що звернулося до влади РФ з вимогою негайного надання Польщі запису розмов у кабіні пілота Ту-154м.

За словами польського оборонного відомства слова президента Росії дозволяють зробити висновок, що влада РФ "має такий текст розмов між пілотами і пасажирами, який ніколи не був представлений Польщі".

З вимогою надати розʼяснення щодо того, на які документи спирався Путін, виступило також польське посольство в Москві.

Сьогодні посольство Росії у Варшаві повідомило, що російська сторона не має доступу до інших аудіо записів, що стосуються переговорів у кабіні екіпажу польського Ту-154, окрім тих, які вже були передані Польщі, а висловлювання Путіна на тему смоленської катастрофи ґрунтувалися на загальновідомих фактах, які "відповідають результатам та висновкам офіційного розслідування за фактом катастрофи".

Наші інтереси: 

Збивати літаки, в тому числі й президентські, - це по-кремлівськи

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Польща
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Навіть збрехати "толково" не можуть!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Навіть збрехати "толково" не можуть!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!