Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Workout - досконалість тіла постіндустріальної доби

Воркаут спростовує думку, що для отримання красивого, здорового і сильного тіла необхідно тренуватися в дорогих фітнес клубах з персональними тренерами, мучити себе різними дієтами і приймати всякі біологічно активні добавки. Воркаут доводить, що здобути відмінний зовнішній вигляд, стати здоровішим і сильнішим можна набагато простіше.

Що пропонує епоха великого конвеєра

Нині найпоширенішим є комфортабельний тренажерний зал з великим вибором всяких станків, тренажерів, особистими тренерами, масажними кабінетами, душовими і кондиціонерами. Він набув масового поширення в індустріальну добу через те, що його легко вдалося пристосувати до конвеєра. Але чи насправді він корисний? Спортзал потребує значних коштів, має сумнівну користь для здоров’я, адже наше тіло не розраховане на частий підйом великих вантажів, тому в багатьох шанувальників залізяччя страждають суглоби і спина, яка є енергетичною віссю людини і впливає на діяльність всього тіла. Часто в спортзалах інструктори рекомендують відверто шкідливе спортивне харчування або використання препаратів для збільшення маси.

Нове дихання постіндустріальної доби

Альтернативний напрям тренувань з’явився порівняно недавно і поширився під назвою workout. Дослівно - це праця над своїм тілом на відкритому повітрі у вільному просторі. Воркаут закликає тренуватися поза рамками і умовностями, і цей сенс теж закладений в назві. Хоча нове - це давно забуте старе. Подивіться на мавп у природі - вони тисячі років цим займаються і перебувають у відмінній формі.

Воркаут спростовує думку, що для отримання красивого, здорового і сильного тіла необхідно тренуватися в дорогих фітнес клубах з персональними тренерами, мучити себе різними дієтами і приймати всякі біологічно активні добавки. Воркаут доводить, що здобути відмінний зовнішній вигляд, стати більш здоровим і сильним можна набагато простіше. Досить лише регулярно тренуватися з власною вагою, оскільки прогрес – це справа часу, бо не можна несподівано прокинутися вранці і отримати бажаний результат. Воркаут - це не тільки бруси і перекладина, це також всілякі гімнастичні й акробатичні вправи, на які спроможна ваша уява.

По техніці виконання багато матеріалів є на youtube. Особливо якісно розкриває тему Павло на своєму каналі.

Де тренуватись

Міським жителям взагалі легко - майже в кожному дворі є бруси і перекладина, вільні кілька квадратів у хаті і основний снаряд який завжди з тобою - власна вага, яку за потреби можна збільшувати тягарями на руки, ноги, пояс, а кому замало - ще й жилетом.

У селі теж легко можна знайти снаряди, пристосувавши для цього навіть живе дерево. За потреби можна з друзями запросто зварити потрібне обладнання, матеріал часто беруть на базах з металобрухту.

Екологія і workout

Воркаут якнайкраще сприяє захисту довкілля: відсутня потреба будівництва спортзалів, виробництва та обслуговування тренажерів, на які потрібно витратити купу природних ресурсів,а для тренувань потрібно створювати і оберігати зелені зони, заодно це економить значні кошти.

Три головні принципи воркауту

Перший принцип – необхідно прислухатися до свого тіла і підбирати саме ті вправи, які найкраще підходять саме вам. Більше того, бажано відмовитися від звичної системи підходів і повторів і просто тренуватися, тому що, як відомо, результат приносять саме останні кілька повторень, які ви робите вже на межі своїх сил. На них і потрібно сфокусуватися. Якщо постійно намагатися перевершити свій попередній результат, то вас чекає стрімкий прогрес!

Другий принцип – використання своєї уяви. З часом організм починає звикати до того навантаження, яке ви йому даєте і це вже не буде приносити результати. Воркаут ґрунтується на ідеї активного використання своєї уяви, щоб постійно міняти вправи, а значить і навантаження. І не давати тілу пристосуватися до них. Це так само гарантує отримання результатів в довгостроковій перспективі.

Третій принцип – фокус на техніці виконання, а не на кількості повторень. Не так важливо, скільки підтягувань ви зробите сьогодні, тому що, якщо ви зробите їх правильно і повністю контролюєте виконання руху, то з часом ви будете ставати сильнішими. І кількість підтягувань теж буде зростати. Повірте, всі, хто зараз підтягуються 25-30 разів, теж починали з 2-3 повторень.

 

Переваги

Хто підіймає власну вагу, легко візьме таку ж штангу, але зворотний принцип діє рідко. Причина в тому, що зі штангою людина працює по одній траєкторії силових ліній, а з власною вагою траєкторія роботи і силові лінії більш різноманітні + виробляється навик контролю свого центра ваги. Тому "турнікмен" має в запасі значно більший набір силових ліній, в його тренуваннях більше динаміки.

Що саме так приваблює молодих людей в заняттях воркаутом – це, з одного боку, можливість тренуватися де завгодно і коли завгодно, з іншого боку - свобода від рамок і умовностей у вправах, тобто фізичне тренування стає способом самовираження і творення нових форм.

Воркаут дає відмінну фізичну форму і чудове здоров’я, береже ваші кошти для інвестицій їх в більш корисні справи і навіть дбає про екологію.

В роботі зі своєю вагою відчуваєте повну свободу, при постійних заняттях досягаєте такого рівня, коли відчуваєте себе легким як пір’їнка, ви насолоджуєтесь бігом по ранковому полю, силовим виходом на перекладині без жодних зусиль і, головне, відмінним здоров’ям та самопочуттям.

 

 

Наші інтереси: 

Для вічного життя потрібне досконале тіло.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Я поєдную ранковий біг (5 км) з читанням Живого Слова і плануванням робочого дня. Тож маю три в одному.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я додав би ще катання на велосипеді!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Можна додати лижі,ковзани, велосипед та інше, але не у звичному виконанні, а вдосконалені додатковими силовими вправами і акробатикою.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мова йде про систему... Прогулянки на свіжому повітрі (від 5 км і більше); фізичні вправи на свіжому повітрі; біг; сонячні і повітряні ванни; велосипед; лижі; ковзани; фізичні вправи вдома: з палицею, гантелями; плавання: влітку у водоймах, взимку у басейні; водні процедури після фізичних; здорове харчування...

Виробляється індивідуальний комплекс.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Я поєдную ранковий біг (5 км) з читанням Живого Слова і плануванням робочого дня. Тож маю три в одному.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Воркаут - це компонент загального звільнення людини в постіндустріальну добу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

В здоровому тілі здоровий дух, бо без здорового духу важко зберегти тіло здоровим.
:)

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

Зимою і в погану погоду теж на турніках висіти і по деревах лазити? Можна поєднувати ці два варіанти занять спортом залежно від погоди чи пори року. Або для початку щоб виробити звичку до занять спортом тренуватися в спортзалі. Це класна розрядка після робочого дня (особисто в мене). І не обовязково приймати всяку "хімку". Нормальні тренери не радять такого. Коротше кажучи просто працювати над собою!

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, на турніку вдома. А, зараз в нас дуже тепло взимку...Отже, можна й на вулиці.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Слід розрізняти фізкультуру та спорт. Фізкультура має на меті оздоровлення шляхом вдосконалення тіла. Спорт - це змагання з іншими. Спорт високих досягнень, як правило, шкідливий для здоров'я. Це відомо дуже давно.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Радіймо, арії.
Я теж майже щоденно з задоволенням використовую перекладину і бруси, але не співаю їм дефірамби, як Михайло і не протиставляю воркаут тренажерам (альтернативою яких є звичайна пара гантелів). До речі, воркаут - це теж продукт індустріальної епохи і добре пристосований до конвеєра. У постІндустріалі ми використовуємо будь-які фізичні вправи, що нам до вподоби, а за смаки не сперечаємось.

Все починається з Любові.