Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 13

Консервативна революція Дональда Трампа: уроки для України

Категорія:

Україні потрібен інший націоналізм – інтелектуальний, культурний і організований, а тому продуктивний. Не маніпульовані натовпи на майданах, а масова організація середнього класу. Дослідження американського відродження є першочерговим завданням для українського суспільства.  

161203donald-trump-3.jpg

Дональд Трамп – президент США
Дональд Трамп – президент США

Донедавна здавалося, що Америку вже ніхто не врятує від загнивання і розпаду. Найбільші небезпеки: вимирання білого населення, неконтрольована міграція, соціальний паразитизм, засилля агресивних меншин, системна брехня під маскою політкоректності. Найвідвертіше все це описав видатний американський дослідник Патрік Б’юкенен у книгах з красномовними назвами «Смерть Заходу» (2002), «Надзвичайний стан: вторгнення третього світу і завоювання Америки» (2006), «Самогубство наддержави: Чи вціліє Америка до 2025 року?» (2011).

Сенсаційна перемога Дональда Трампа на президентських виборах 2016 року показала, що США спроможні до оновлення. Середній клас сприйняв Трампа як останній шанс білої Америки – і реалізував його. І це додає оптимізму українцям, адже у нас багато подібних проблем: швидке вимирання корінного населення, корупція, паразитизм панівної верхівки, засилля політичної брехні. Тому дослідження американського відродження є першочерговим завданням для українського суспільства.  

Почнімо з того, що майже всі політичні оглядачі та соціологічні служби прогнозували Трампу поразку. Як з’ясувалося, під виглядом «політології» та «соціології» просувалася звичайна передвиборча агітація. Проте добросовісні дослідники також помилилися. Експерти пояснюють, що несподівано змінилася поведінка виборців, тому старі соціологічні моделі не спрацювали. Головний сюрприз полягав у тому, що під пресом політкоректності американці перестали вільно висловлювати свої погляди: вони говорили «так як треба», але голосували по-своєму. Це означає, що значна частина суспільства вже не довіряє системній пропаганді, відтак «індустріальна машина» втрачає контроль над масовою свідомістю. Ставлениця пануючого істеблішменту – Гілларі Клінтон – мала майже мільярд доларів виборчого фонду і підтримку найвпливовіших ЗМІ, проте це її не врятувало. 

Зміна електоральної поведінки – це закономірність і красномовне підтвердження триваючого переходу людства від індустріальної до постіндустріальної формації. Як завжди, все починається зі зміни системи цінностей. Цінностями вмираючої системи є маніпуляції настроями натовпів,  моральний нігілізм, естетичний несмак, пристосуванство,  толерантність до збочень і паразитизму, змішування народів і рас та перетворення їх на безлику масу.

Нова формація вважає усе це сміттям і пропонує інші життєві вартості: правдомовність, нонконформізм, культ краси і здоров’я, повернення до традиції, чесну гру, очищення від паразитичних процесів, позитивне мислення, заохочення талантів, плекання національної ідентичності. За словами великого Ґете, «Істинне те, що продуктивне». Уособленням цього нового тренду став Дональд Трамп, його сім’я, команда і новостворювана адміністрація.

Так, новообраний президент США є прихильником здорового способу життя і шанувальником людської краси. Симпатії виборців він здобув тим, що сміливо називав речі своїми іменами. Таких же нонкомформістів він запросив до своєї адміністрації, в тому числі й тих, які його жорстко критикували. Таланти, принциповість і компетентність для Трампа важливіші, ніж особиста відданість. Схоже, від дотримується правила, що «опертися можна тільки на те, що чинить опір». Це його «фірмовий»  стиль керівництва: брати на роботу конкуруючі групи, часто з полярними думками, розглядати їхні пропозиції і самостійно ухвалювати остаточне рішення. У такий спосіб Трамп створює небувалу для Вашингтона конкуренцію ідей.

Найбільші американські ЗМІ, зокрема CNN і «Нью-Йорк Таймс», заблокували доступ Дональду Трампу, натомість півтора роки займалися його цькуванням, висміюванням і демонізацією. Тому він зосередив увагу на соціальних мережах, завдяки яким і переміг. Програміст Бред Парскаль разом із фахівцями з Силіконової долини побудували складні поведінкові моделі на основі даних опитувань і аналізу записів у соціальних мережах. Паралельно прихильники Трампа запускали в мережах сотні рекламних роликів, дотепних картинок і мемів, аналізували реакцію авдиторії і вибирали з них найефективніші. Показово, що при удвічі меншому бюджеті виборчої кампанії, Трамп витратив на нові інтернет-технології та маркетинг у п’ять разів більше, ніж Гілларі Клінтон.

Перемогу Трампа розглядають як перемогу американського націоналізму і традиційних вартостей. Американське суспільство обрало того, хто в першу чергу дбатиме про інтереси американської нації, а вже потім – про інтереси міжнародних структур і транснаціональних корпорацій. Економічні й політичні інтереси окремих груп вже не стоятимуть вище національних інтересів. Хоча це не скасовує загальний процес глобалізації. Просто цивілізаційний маятник досяг крайньої точки і пішов у протилежному напрямку – від уніфікації до різноманітності. Відтепер глобалізований світ активно збагачуватиметься новими етносами і новими державами. Це сприятливе тло для сучасного українського націотворення. То ж у чому полягають головні уроки американської революції для українського середнього класу?

Для початку треба визначитися, що це таке. В західній соціології переважає майновий підхід: середній клас – це ті, які посередині між багатіями і бідняками. Середній клас має стійкі доходи, достатні для задоволення широкого кола матеріальних і соціальних потреб. В Україні це не працює, адже тоді виходить, що 90% українців є бідняками, а частка середнього класу перебуває на межі статистичної похибки.

Підказку дає усвідомлення того, що в Україні формою державного правління є олігархічно-охлократичний союз: олігархи маніпулюють натовпом (охлосом) за допомогою пільг, субсидій, наркотиків і олігархічних ЗМІ, а натовп стабільно обирає їх в органи влади. Натомість до середнього класу належать українці, які завдяки власній праці є матеріально і ментально самодостатніми. Самодостатніми настільки, що можуть дозволити собі займатися такою діяльністю, яка їм подобається – всупереч бажанню олігархату.

Саме ці вільні люди сформували рух цивільних волонтерів і військових добровольців. Завдяки цим соціально відповідальним і творчим людям в Україні відбуваються перетворення, хоча частка цього «нового козацтва» не перевищує 10% дорослого населення. Це і є середній клас, який нині творить постіндустріальну Україну і Нову Європу. І саме для нього так важливі уроки консервативної революції Дональда Трампа.     

По-перше, американці показали, що перехід до нової політики можна здійснити абсолютно легітимно, без вибухових майданів, в рамках чинної Конституції. Маніпульовані натовпи на майданах – це уже вчорашній день, на часі – масова організація середнього класу.

По-друге, Трамп з однодумцями мав сміливість усе називати своїми іменами – і працюючі американці відреагували на правду. Майбутні українські лідери отримають підтримку тільки тоді, коли запропонують правду замість звичної політичної демагогії. Це потребує значних зусиль, але тільки таким чином можна сформувати стійке і активне електоральне ядро.

По-третє, Трамп об’єднав дуже неоднорідне середовище республіканців, подекуди з протилежними поглядами на майбутнє. Внутрішня конкуренція ідей є продуктивною, але тільки тоді, коли здійснюється на фундаменті чіткої системи принципів. Сформувати таку спільну концептуальну основу – ще одне завдання для нової української еліти.  

По-четверте, рух до величного майбутнього Трамп подав у формі повернення до славного минулого: «Make America Great Again» – «Знову зробимо Америку великою». Це правильний підхід, адже енергійний розвиток потребує опори на перевірені досвідом зразки. Для України такого роду консервативна модернізація означає опертя на власні історично перевірені духовні, політичні та економічні моделі. Доведеться серйозно зайнятися нашим минулим, адже нинішня версія української історії має мало спільного з реальністю.

По-п’яте, оскільки олігархічна система в Україні контролює найголовніші ЗМІ, то треба покладатися на застосування цифрових технологій з опертям на адекватні соціологічні моделі. Середньому класу необхідні власні наукові та аналітичні центри.

Якщо підсумувати, то Україні потрібен інший націоналізм – інтелектуальний, культурний і організований, а тому продуктивний. Нинішня ірраціональна і безплідна «бандерівщина» потребує переосмислення з позицій історичної науки XXI століття. Якщо це буде доцільно, то  постіндустріальний націоналізм може й не називатися «націоналізмом». Дональд Трамп переконав, що зі своїм народом треба розмовляти не лише чесно, а й тією мовою, яка йому зрозуміла.

Ця стаття опублікована в газеті "День" від 9 грудня 2016 р.

Фрагмент сторінки газети День
Фрагмент сторінки газети "День"

Ця стаття російською мовою: 
Консервативная революция Дональда Трампа: уроки для Украины

Наші інтереси: 

Вчимося в американців, творимо своє. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Виглядає дивним, але неосвічені селяни вміють більш критично мислити ніж дипломовані фахівці . А все тому, бо університетське навчання давно проміняло мудрість на псевдознання. Сенс сучасної "освіти" полягає у запам’ятовуванні великих об’ємів інформації, яка часто є облудною, і вмінню її використовувати.
Окрім цього випускники значно більше піддаються зомбуванню, насамперед тому, що їх навчили поважати думки "експертів" без суттєвого критичного мислення. Ще одна причина - вони часто думають, що наявність диплома дозволяє вважати себе розумнішими за інших. Хоч як крути а сучасні студенти кладуть на індустріальний конвеєр свої мізки, де їх ретельно промивають і формують слухняних рабів
Тому виглядає цілком передбачувано, що університети масово піддалися пропоганді ЗМІ.

Варто пам’ятати, що сучасна масова освіта - це основний стовп існування індустріального конвеєрного суспільства, заберіть його - і воно миттю розвалиться.

Віктор Нокід вповів:"Тобто Ви вважаєте, що університетські міста США населені геями, небілими, ліберастично схибнутими і незрілими дівчатками? Дивна уява про інтелектуалну потугу США."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Невiгласи проти iнтелектуалiв ще нiколи не перемагали. Трампа пiдтримали "луддiти" ЗДА, а забезпечив пiрову "перемогу" директор ФБР.
Жодної революції у ЗДА не буде...

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це помилкове уявлення, навіяне антитрампівською пропагандою. Ось результати екзіт-полу від CNN Рівень освіти тут не є значимим фактором. Єдиним справді суттєвим фактором, який розділяє прихильників Трампа і Клінтон, є раса.

Василь Федорiв каже:
Невiгласи проти iнтелектуалiв ще нiколи не перемагали. Трампа пiдтримали "луддiти" ЗДА, а забезпечив пiрову "перемогу" директор ФБР.
Жодної революції у ЗДА не буде...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Завтра річниця як один із інтелектуалів підписав один папірець.

Василь Федорiв каже:
Невiгласи проти iнтелектуалiв ще нiколи не перемагали. Трампа пiдтримали "луддiти" ЗДА, а забезпечив пiрову "перемогу" директор ФБР.
Жодної революції у ЗДА не буде...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Так. Для виборців Трампа його перемога виявиться пірровою...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це тому, що ти так хочеш. Поява Трампа викликала істерику в таборі лібералів і паразитів. Відчули реальну загрозу.

Вiктор Нокiд каже:
Так. Для виборців Трампа його перемога виявиться пірровою...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Реакцiя iнелектуалiв на перемогу Трампа:

http://rusvesna.su/news/1479556367

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для прихильників Хілларі Клінтом це справді була трагедія:

Василь Федорiв каже:
Реакцiя iнелектуалiв на перемогу Трампа:
<a href="http://rusvesna.su/news/1479556367" rel="nofollow">http://rusvesna.su/news/1479556367</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Тобто для геїв, небілих, ліберастично схибнутих і незрілих дівчаток?

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Тобто Ви вважаєте, що університетські міста США населені геями, небілими, ліберастично схибнутими і незрілими дівчатками? Дивна уява про інтелектуалну потугу США. Не треба робити про інтелект людини через її зовнішній вигляд. Наприклад, Андрій Скляров носив суто жіночу зачіску:
http://lah.ru/
Загалом саме реальна (а не декларована) свобода у США забезпечела їхнє інтелектуальне лідерство у всіх галузях технологій, про які багато хто навіть уяви не має.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

До чого тут його зачіска? Я Вам про індики, а Ви мені про кури дикі... Ви справді не розумієте, про що я, чи тільки прикидаєтеся або маніпулюєте, переводячи на іншу тему?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це перебільшення. Проте за Хіларі проголосувало 88% негрів - і це про щось говорить.

Щодо студентських містечок: молоді люди дуже довірливі, а тому найвразливіші щодо маніпуляцій системних ЗМІ. Цього разу великі ЗМІ дружно підтримали Хіларі і потягнули за собою значну частку студентів.

Натомість люди, спроможні мислити критично, переважно голосували за Трампа. В основному це білі американці старші 40 років.

Згоден, що свободи в США більше, ніж у Європі.

Вiктор Нокiд каже:
Тобто Ви вважаєте, що університетські міста США населені геями, небілими, ліберастично схибнутими і незрілими дівчатками? Дивна уява про інтелектуалну потугу США. Не треба робити про інтелект людини через її зовнішній вигляд. Наприклад, Андрій Скляров носив суто жіночу зачіску:<a href="http://lah.ru/" rel="nofollow">http://lah.ru/</a>
Загалом саме реальна (а не декларована) свобода у США забезпечела їхнє інтелектуальне лідерство у всіх галузях технологій, про які багато хто навіть уяви не має.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Виглядає дивним, але неосвічені селяни вміють більш критично мислити ніж дипломовані фахівці . А все тому, бо університетське навчання давно проміняло мудрість на псевдознання. Сенс сучасної "освіти" полягає у запам’ятовуванні великих об’ємів інформації, яка часто є облудною, і вмінню її використовувати.
Окрім цього випускники значно більше піддаються зомбуванню, насамперед тому, що їх навчили поважати думки "експертів" без суттєвого критичного мислення. Ще одна причина - вони часто думають, що наявність диплома дозволяє вважати себе розумнішими за інших. Хоч як крути а сучасні студенти кладуть на індустріальний конвеєр свої мізки, де їх ретельно промивають і формують слухняних рабів
Тому виглядає цілком передбачувано, що університети масово піддалися пропоганді ЗМІ.

Варто пам’ятати, що сучасна масова освіта - це основний стовп існування індустріального конвеєрного суспільства, заберіть його - і воно миттю розвалиться.

Віктор Нокід вповів:"Тобто Ви вважаєте, що університетські міста США населені геями, небілими, ліберастично схибнутими і незрілими дівчатками? Дивна уява про інтелектуалну потугу США."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Сенс слова "освіта" буквально означає отримання високих знань, наповнення Світлом. ?А що вивчають в сучасних університетах?

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Можна додати шостий урок для України: Трамп переміг ігровими засобами, вся його виборча кампанія - це велике шоу.

Окрім того, він не дуже переймався можливим програшем, тобто не створював т. зв. "ідеалізацію" (в термінології Свіяша). Як відомо, при "ідеалізації" людина генерує негативні емоції, а тому опускає себе в нижчі простори подій. Це сьомий урок для України.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Справдi "шоу" - за кiлька днiв до голосування керiвник ФБР вилив купу лайна на голову суперника. Причому лайна вiдразу спростованого, але результат не забарився. Iмпреза невiдпорна. За кращими приписами незабутнього доктора Гьоббельса. Причому вилите на голову суперника лайна найбiльш вразливе для мiзкiв саме таких виборцiв. як у Трампа, або Януковича.

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Розслабся, пане Василю. Вся американська преса поливала Трампа півтора роки. Його перемога - це просто диво.

Василь Федорiв каже:
Справдi "шоу" - за кiлька днiв до голосування керiвник ФБР вилив купу лайна на голову суперника. Причому лайна вiдразу спростованого, але результат не забарився. Iмпреза невiдпорна. За кращими приписами незабутнього доктора Гьоббельса. Причому вилите на голову суперника лайна найбiльш вразливе для мiзкiв саме таких виборцiв. як у Трампа, або Януковича.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Що таке "Вся американська преса поливала Трампа півтора роки"? Суто емоційне оціоночне судження.
Трамп не якийсь хлопчисько, а міліардер, тобто має достатньо ресурсів, щоб роздягти в Суді будь кого в разі виявленого наклепу. Принаймні він спритно користувався можливістю не платити мільярди доларів податків через свої попередні банкрутства.
Якщо ж він цього не робив, то на те тільки дві причини, або так званий "бруд" був правдою, або скандальні публікації вважав для себе корисними.
А перша поправка до Конституції для суспільства США - свята справа. Навіть під час Другої Світової війни у США не чіпали агентуру ІІІ рейху (хоча вона була добре відома) поки США офіційно не вступили у війну із рейхом. Закони США мирного часу стосовно свободи слова - гарантія їхнього прогресу.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Трампа не підтримав жоден крупний в США засіб масової інформації. З переліку, що налічує 185 найбільших американських друкованих ЗМІ, Трампа підтримали тільки 5. Джерело, 33:00

Вiктор Нокiд каже:
Що таке "Вся американська преса поливала Трампа півтора роки"? Суто емоційне оціоночне судження.
Трамп не якийсь хлопчисько, а міліардер, тобто має достатньо ресурсів, щоб роздягти в Суді будь кого в разі виявленого наклепу. Принаймні він спритно користувався можливістю не платити мільярди доларів податків через свої попередні банкрутства.
Якщо ж він цього не робив, то на те тільки дві причини, або так званий "бруд" був правдою, або скандальні публікації вважав для себе корисними.
А перша поправка до Конституції для суспільства США - свята справа. Навіть під час Другої Світової війни у США не чіпали агентуру ІІІ рейху (хоча вона була добре відома) поки США офіційно не вступили у війну із рейхом. Закони США мирного часу стосовно свободи слова - гарантія їхнього прогресу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Це давній і ефективний трюк, яким майстерно володів Юлій Цезар - чинити кожну свою дію як гру, театральну постановку, велике шоу. Тут є багато чому вчитися.

Миро мовив: "Можна додати шостий урок для України: Трамп переміг ігровими засобами, вся його виборча кампанія - це велике шоу.

Окрім того, він не дуже переймався можливим програшем..."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

До чого тут якiсь екзитполи. коли наявнi результати виборiв. Унiверситетськi мiста голосували за Хiларi. Це незаперечний факт.
Комусь мiй висновок знову не буде до душi, але Трамп це скорiше Янукович, Принаймнi виборцi вельми подiбнi. Янукович також був речником "реального" "бiзнесу". Не дарма до його команди входили усi власники-генерали великх заводiв, в тому числi "Мотор-Сiч". Хоча свого часу власник "Мотор-Сiч" шукав пiдтримки так званих "нацiонал-демократiв" (це було ще 1996 року), навiть власним лiтаком цiлу команду возив на екскурсiю й сам був екскурсоводом. Усiм подарував фiрмовi годинники. Я був учасником того заходу. Але нажаль все без толку. Довелося йому йти до ригiв.

Хай Буде!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пане Василю, порівняння з Янукович зовсім недоречно! Чи Ви так пожартували?

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Хіба не правда, що до партії регіонів належали усі без винятку власники української важкої промисловості й не тільки Донбасу, а й Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя? Майдан був підтриманий великим фінансовим та торгівельним капіталом. Виключення Петро Порошенко, але він із своїми цукроварнями та цукерковими фабриками не належить до важкої та високотехнологічної промисловості України. Так, що порівняння базових верств, які підтримували Януковича та підтримали, на мою думку, Трампа вельми доречні. Але це не вся правда про Трампа.
Насправді, жодної "революції" Трамп не здійснить, детальний допис про суто економічні причини цього буде пізніше, поки що два промовисті факти.
По-перше у штабі Трампа троє осіб належать до "Голдман Сакс".
По-друге, міністром фінансів у Трампа буде такий собі Стівен Мнучин, член передвибрчого штабу Трампа, працював у структурах "Голдман Сакс" із 1985 по 2002 рік.
Так що антиінтелектуали, які голосували за Трампа сильно пошкодують, так само як пошкодували за своїм вибором роботяги, що голосували свого часу за Януковича.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Хіба не правда, що до партії регіонів належали усі без винятку власники української важкої промисловості й не тільки Донбасу, а й Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя?

"Партія регіонів" - це організоване злочинне угрупування, створене колишньою партійно-господарською номенклатурою СССР. Фактично "батьком" був Кучма.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Соціологічну розкладку дають не результати виборів (вони таємні), а саме екзіт-поли.

Але тут інший цікавий момент: пан Василь, як істинний бандерівець, підтримує не білих американських націоналістів, а різношерстих лібералів і транснаціональних паразитів.

Цікаво, які ж це психологічні механізми створюють таку дивну симпатію? Чи просто у бандерівщини запрограмована патологічна відраза до всього сильного і здорового?

Василь Федорiв каже:
До чого тут якiсь екзитполи. коли наявнi результати виборiв. Унiверситетськi мiста голосували за Хiларi. Це незаперечний факт.
Комусь мiй висновок знову не буде до душi, але Трамп це скорiше Янукович, Принаймнi виборцi вельми подiбнi. Янукович також був речником "реального" "бiзнесу". Не дарма до його команди входили усi власники-генерали великх заводiв, в тому числi "Мотор-Сiч". Хоча свого часу власник "Мотор-Сiч" шукав пiдтримки так званих "нацiонал-демократiв" (це було ще 1996 року), навiть власним лiтаком цiлу команду возив на екскурсiю й сам був екскурсоводом. Усiм подарував фiрмовi годинники. Я був учасником того заходу. Але нажаль все без толку. Довелося йому йти до ригiв.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

В якому сенсі "результати виборів таємні"? Що невідомо, як голосували ті чи інші населені пункти?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Результати виборів не дають розкладок за віковими, расовими, освітніми, партійними та іншими ознаками. Тому американці для аналізу виборів зазвичай користуються даними екзит-полів.

Вiктор Нокiд каже:
В якому сенсі "результати виборів таємні"? Що невідомо, як голосували ті чи інші населені пункти?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Українським націоналістом мене зробив мій дідусь, який відійшов у вічність, коли мені було 15 років. Щодо моєї організаційної належності до націоналістів. У 1993 році був гостем на ХІІ ВЗУНі (Великому зборі Українських націоналістів – ОУН(М)), першому ВЗУНі на рідних теренах в Ірпіні Київської області, у 1994 році був делегатом ХІІІ ВЗУНу, на якому був заприсяжений Павлом Дорожинським. Із 2010 року – член ВО «СВОБОДА». До КУНу (Конгресу українських націоналістів – партії, яка в Україні репрезентує ОУН(Б)) організаційно ніколи не належав. - "Але тут інший цікавий момент: пан Василь, як істинний бандерівець, підтримує не білих американських націоналістів, а різношерстих лібералів і транснаціональних паразитів."

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зрозуміло. Бандерівщина - ідеологія "Свободи". Все сходиться.

Василь Федорiв каже:
Із 2010 року – член ВО «СВОБОДА» - "Але тут інший цікавий момент: пан Василь, як істинний бандерівець, підтримує не білих американських націоналістів, а різношерстих лібералів і транснаціональних паразитів."

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Життя покаже яким буде президентом Трамп. Так його кампанія виглядала як гра. Він говорив те, що людям приємно слухати. Обіцяв обкладати капітали, які вивозять за кордон, обіцяв створювати нові робочі місця і багато чого іншого. Всі зараз в очікуванні, а яким буде президент Трамп. Для нас важливо, щоб США підтримували Україну у війні проти Росії.

Радіймо!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Нікуди той Трамп не подінеться. На відміну від Хіларі, яка безпосередньо належить до певних структур й тому могла реалізовувати власну політику з першого дня, Трамп,як політик буде легко керованою маріонеткою, бо по суті є вовком одинаком, як і будь який успішний підприємець.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Президент США за визначенням не може бути вовком-одинаком. Його перемога - це результат колективних зусиль.

При формуванні команди і виборі спонсорів він уважно стежив за збереженням власної самостійності. Тому відмовлявся від "агресивних меценатів".

Мільярдер має значно більше самостійності, ніж політик без мільярдів.

"Хіларі, яка безпосередньо належить до певних структур" - вочевидь, залежить від цих структур.

Вiктор Нокiд каже:
Нікуди той Трамп не подінеться. На відміну від Хіларі, яка безпосередньо належить до певних структур й тому могла реалізовувати власну політику з першого дня, Трамп,як політик буде легко керованою маріонеткою, бо по суті є вовком одинаком, як і будь який успішний підприємець.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Пропоную відмовитися від суперечок, а просто набратися терпіння і спостерігати за справжніми результатами дій нового президента. Хоч би хто що казав, а він виграв, а переможців судити - марна справа. Він президент - його хід.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття опублікована в газеті "День" від 9 грудня 2016 р.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Шановний пане Василю! Ви привели для прикладу сторінку з буквами ru!? Надіюся, що ви помилилися.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Дональд Трамп запропонував посаду держсекретаря Рексу Тіллерсону, президентові компанії Exxon Mobil, а це навряд чи свідчить про його наміри ігнорувати інтереси транснаціональних корпорацій.
Та ще гірше те, що консервативна революція Трампа може піти шляхом продовження ери викопного палива, як про це пише М. Гончар у статті «Час тиранозаврів, або В чиїх руках Трамп*?»

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо Рекс стане держсекретарем, то йому доведеться розпродати всі свої активи, щоб уникнути конфлікту інтересів. А тоді він може заспівати зовсім іншу пісню.

Обіцяна Трампом енергетична лібералізація (відкриття заглушених свердловин, будівництво нових нафтопроводів, експорт нафти і газу) скоріше нагадує масовий і терміновий розпродаж майна перед його обвальним знеціненням.

Доктор Смалець каже:
Дональд Трамп запропонував посаду держсекретаря Рексу Тіллерсону, президентові компанії Exxon Mobil, а це навряд чи свідчить про його наміри ігнорувати інтереси транснаціональних корпорацій.
Та ще гірше те, що консервативна революція Трампа може піти шляхом продовження ери викопного палива, як про це пише М. Гончар у статті <a href="http://gazeta.dt.ua/internal/chas-tiranozavriv-abo-v-chiyih-rukah-tramp-... class="bb-url" rel="nofollow">«Час тиранозаврів, або В чиїх руках Трамп*?»</a>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Ну, звісно, кожен може колись заспівати іншу пісню, але мені здається, що не варто на цьому припущенні будувати великі плани. Принаймні, зарано, бо до інавгурації ще цілий місяць... бабця Ванга, кажуть, колись напророкувала, що 44-й президент Америки буде чорним, а 45-го взагалі не буде :))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Фатуму не існує!" (Ванга)

Читайте: Фатуму не існує!

Доктор Смалець каже:
Ну, звісно, кожен може колись заспівати іншу пісню, але мені здається, що не варто на цьому припущенні будувати великі плани. Принаймні, зарано, бо до інавгурації ще цілий місяць... бабця Ванга, кажуть, колись напророкувала, що 44-й президент Америки буде чорним, а 45-го взагалі не буде :))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доктор Смалець.
0
Ще не підтримано

Так, погоджуюсь: фатуму не існує. Але й Президента Сполучених Штатів Трампа ще нема. Він з'явиться десь через місяць, якщо... бабця помилилась :))
Проте й деякі інші передбачення можуть виявитись помилковими. Не завше те, що погано для негрів і геїв, мусить бути обов'язково добрим для України.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Все, що корисно для працелюбних білих американців, корисно для України.

Доктор Смалець каже:
Так, погоджуюсь: фатуму не існує. Але й Президента Сполучених Штатів Трампа ще нема. Він з'явиться десь через місяць, якщо... бабця помилилась :))
Проте й деякі інші передбачення можуть виявитись помилковими. Не завше те, що погано для негрів і геїв, мусить бути обов'язково добрим для України.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Якось принишкли тутешнi трамполюби.

Ось до їхньої уваги вельми цiкавий текст мовою оригiналу iз ресурсу найбiльшого трамполюба РФ Хазiна:

http://khazin.ru/articles/1-mirovoi-krizis/28935-desjat-provalov-globalistov-v-2016-godu

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Пане Василе, а крім навішування ярликів на друзів по сайту "НО" і копі-постіння статей з російських ресурсів Ви щось можете самі написати :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Не полінувався уважно перечитати всю стрічку коментів. Вибачте друзі, але загальне враження негативне!

Замість того, щоб обговорити конкретну річ: опубліковану статтю пана Ігоря автори коментів розділилися на два табори - прихильників Трампа і противників Трампа, які оперують загальними фразами; а деякі злегка кусають опонента.

Жоден не сказав жодного слова про користь чи шкідливість від вибору американців на наші стосунки з Америкою в майбутньому... Більше того, я не прочитав жодного слова про те, які дії МИ повинні вчинити, щоб Америка вважала нас союзниками і нам допомагала!!! І чого нам не потрібно робити, щоб не псувати стосунки з Америкою.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ШАНОВНІ !

У мене просте, як гвіздок запитання:
Хто з вас читав програмну промову Трампа?

Можливо є сенс її перекласти? У мене є переклад промови російською мовою, зроблений євреями для емігрантів-євреїв, які ще не вивчили англійську мову.

Даю уривок:

Программная речь Дональда Трампа

Пожалуйста, перешлите это нашим землякам, не освоившим пока английский язык и обеспокоенным собственным благополучием в случае прихода к власти Трампа. Успокойте их, пожалуйста. Никто не покушается на их пособия, никто ничего у них не отнимет, но у их детей и внуков будет в этой стране надёжное будущее.

"... Поэтому с первого дня после моего вступления в должность моя администрация начнет работу над шестью мерами по борьбе с коррупцией и срастанием власти с бизнесом.

* Во-первых, необходима поправка к Конституции, которая ограничит количество сроков, на которые могут избираться члены Конгресса.

* Во-вторых , мы прекратим набор федеральных служащих (кроме военных, и работников общественной безопасности и здравоохранения) и, таким образом, по мере естественной убыли количество чиновников будет сокращаться.

* В-третьих, будет принято правило о том, что на каждую новую федеральную регулирующую норму будут отменяться две действующие. Регулирующие нормы убивают нашу страну и наши рабочие места.

* В-четвертых , бывшим сотрудникам Белого дома и Конгресса будет запрещено становиться лоббистами в течение пяти лет после ухода со службы.

*В-пятых, будет введен пожизненный запрет для сотрудников Белого дома лоббировать интересы иностранных правительств.

* В-шестых , иностранным лоббистам будет полностью запрещено собирать средства для американских избирательных кампаний. Сейчас такое бывает.
(...)
Вдобавок, с первого дня, я займусь следующими пятью мерами по восстановлению безопасности и конституционного правопорядка:

* Во-первых, все неконституционные акты, распоряжения и указы президента Обамы будут отменены.

* Во-вторых, мы начнём процесс выбора замены для покойного судьи Скалии. Кстати, его жена — чудесная женщина — повесила у себя во дворе мой плакат. Мило, правда? Только сегодня узнал. Он был великим человеком. Выбирать будем из моего списка. В нем 20 судей. Думаю, из 20 выдающихся судей будет выбран достойный кандидат, который сможет отстаивать и защищать Конституцию Соединенных Штатов.

* В-третьих, всё федеральное финансирование городов-убежищ для иммигрантов будет отозвано.

* В-четвертых , мы начнём высылку из страны незаконных иммигрантов-преступников. Их сейчас больше двух миллионов. Это наркоторговцы, бандиты, убийцы. Гражданам тех стран, которые не заберут своих преступников обратно, мы не будем выдавать визы. Когда Хиллари Клинтон была госсекретарем, если мы пытались выслать очередного злодея и его страна его не принимала, Хиллари говорила, что нам нужно взять его обратно и что мы не будем заставлять другую страну его принимать. Если я стану президентом, такого больше не будет, поверьте мне.

* В-пятых, мы заморозим иммиграцию из склонных к терроризму регионов, выходцев из которых невозможно нормально проверять. Скажем, вот Сирия. К нам оттуда едут тысячи и тысячи человек. Мы не знаем, кто они такие, откуда они, что у них на уме. Хиллари Клинтон хочет увеличить их количество еще на 550 %. Между тем радикальный исламский терроризм совсем рядом. Нам нужно быть сильными, умными и бдительными. Мы не можем его к нам пускать. Нам хватает своих проблем. Проверять всех, кто приезжает в нашу страну, будем крайне тщательно. Нужно быть внимательными.
***

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цілком реальна програма для захисту країни. Без всяких заперечень можна сказати, що це не прості слова і він хоче саме це зробити. Проти нього Європа, але тільки офіційна. За нього Росія, але тільки для того, щоб Україна не встала за нього. Це - гра, велика гра. І нам потрібно якось в неї вступати.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми вже вступили в гру - з своїм проектом постіндустріального Міжмор’я.

Андрій Ясун каже:
Цілком реальна програма для захисту країни. Без всяких заперечень можна сказати, що це не прості слова і він хоче саме це зробити. Проти нього Європа, але тільки офіційна. За нього Росія, але тільки для того, щоб Україна не встала за нього. Це - гра, велика гра. І нам потрібно якось в неї вступати.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Народний Оглядач вже зробив український переклад програмної промови Дональда Трампа - див. Геттісбургська промова Дональда Трампа 22 жовтня (long read)

Володимир Федько каже:
ШАНОВНІ !
У мене просте, як гвіздок запитання:
Хто з вас читав програмну промову Трампа?
Можливо є сенс її перекласти? У мене є переклад промови російською мовою, зроблений євреями для емігрантів-євреїв, які ще не вивчили англійську мову.
Даю уривок:
Программная речь Дональда Трампа
Пожалуйста, перешлите это нашим землякам, не освоившим пока английский язык и обеспокоенным собственным благополучием в случае прихода к власти Трампа. Успокойте их, пожалуйста. Никто не покушается на их пособия, никто ничего у них не отнимет, но у их детей и внуков будет в этой стране надёжное будущее.
"... Поэтому с первого дня после моего вступления в должность моя администрация начнет работу над шестью мерами по борьбе с коррупцией и срастанием власти с бизнесом.
* Во-первых, необходима поправка к Конституции, которая ограничит количество сроков, на которые могут избираться члены Конгресса.
* Во-вторых , мы прекратим набор федеральных служащих (кроме военных, и работников общественной безопасности и здравоохранения) и, таким образом, по мере естественной убыли количество чиновников будет сокращаться.
* В-третьих, будет принято правило о том, что на каждую новую федеральную регулирующую норму будут отменяться две действующие. Регулирующие нормы убивают нашу страну и наши рабочие места.
* В-четвертых , бывшим сотрудникам Белого дома и Конгресса будет запрещено становиться лоббистами в течение пяти лет после ухода со службы.
*В-пятых, будет введен пожизненный запрет для сотрудников Белого дома лоббировать интересы иностранных правительств.
* В-шестых , иностранным лоббистам будет полностью запрещено собирать средства для американских избирательных кампаний. Сейчас такое бывает.
(...)
Вдобавок, с первого дня, я займусь следующими пятью мерами по восстановлению безопасности и конституционного правопорядка:
* Во-первых, все неконституционные акты, распоряжения и указы президента Обамы будут отменены.
* Во-вторых, мы начнём процесс выбора замены для покойного судьи Скалии. Кстати, его жена — чудесная женщина — повесила у себя во дворе мой плакат. Мило, правда? Только сегодня узнал. Он был великим человеком. Выбирать будем из моего списка. В нем 20 судей. Думаю, из 20 выдающихся судей будет выбран достойный кандидат, который сможет отстаивать и защищать Конституцию Соединенных Штатов.
* В-третьих, всё федеральное финансирование городов-убежищ для иммигрантов будет отозвано.
* В-четвертых , мы начнём высылку из страны незаконных иммигрантов-преступников. Их сейчас больше двух миллионов. Это наркоторговцы, бандиты, убийцы. Гражданам тех стран, которые не заберут своих преступников обратно, мы не будем выдавать визы. Когда Хиллари Клинтон была госсекретарем, если мы пытались выслать очередного злодея и его страна его не принимала, Хиллари говорила, что нам нужно взять его обратно и что мы не будем заставлять другую страну его принимать. Если я стану президентом, такого больше не будет, поверьте мне.
* В-пятых, мы заморозим иммиграцию из склонных к терроризму регионов, выходцев из которых невозможно нормально проверять. Скажем, вот Сирия. К нам оттуда едут тысячи и тысячи человек. Мы не знаем, кто они такие, откуда они, что у них на уме. Хиллари Клинтон хочет увеличить их количество еще на 550 %. Между тем радикальный исламский терроризм совсем рядом. Нам нужно быть сильными, умными и бдительными. Мы не можем его к нам пускать. Нам хватает своих проблем. Проверять всех, кто приезжает в нашу страну, будем крайне тщательно. Нужно быть внимательными.
***

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже Миро, я чудово знаю, що ти цю промову читав і опрацював, а Олена її виклала на "НО"!

З мого боку це був пост-тест, тобто я хотів переключити увагу на обговорення промови Трампа, а не російськомовних трактувань відносно Трампа, запозичених з російських ресурсів.

Російський переклад мені надіслав один знайомий есперантист... з поясненням, що переклад був зроблений для євреїв-емігрантів, які ще не володіють англійською мовою, щоб вони не переймалися щодо майбутнього...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!